Çabuk parlayanlar duygularını ifade ettiği için daha mı gerçekçi yoksa kendi üzerlerinde kontrolleri mi yok?

Çabuk parlayanlar duygularını ifade ettiği için daha mı gerçekçi yoksa kendi üzerlerinde kontrolleri mi yok?
Kişinin bir duyguyu yoğun yaşaması, gerçekçi hareket ettiği anlamına gelmez bence. Mesela her şeye çabuk gülen insanda mı gerçekçidir? Halbuki çok gülenin çok ağladığı söylenir. Aslında duygusal insanlar daha dürüst açık sözlü olma eğilimindeler haliyle güven ilişki daha rahat kurulabiliyor. Çabuk sinirlenen hem suçlu hem güçlü profiline daha yatkın. Duygularını yaşayan ama kontrol edebilen gerçekçidir.
Duygularını bağıra çağıra ifade eden kişiler birey olamamış, sadece kaba dille kendini anlatma yoluna sadık kalan tiplerdir. Gerçekçi bireyler kendini sakince konuşarak ifade eder. Misal trafikte bir maganda karşına çıktı ve "avuvuvubu havv havv avuvuvu" diye höğürmeye başladı. Bu insana saygı duyar mısınız, hayır. Oysa güzelce ve sakince kendini ifade etse, sizde güzelce tepki verir ve yolunuza bakarsınız. Gerçekçilik davarlık değildir
Haklısın 😂
Sorumla seni sinirlendirdiğim için özür dilerim 😅
Yok ya takılıyorum zaten 😀
Değişir. Çabuk sinirlenmek diğer insanları susturmak için de yapılıyor olabilir. Manipüle etme olasılığı yüksek bir davranış.
Buna cevap vermek için gerçekten o insanı doğru tanımak gerekir. Çünkü bazı insanlar sadece ilginin kendi üzerinde olmasını isteyebilirler.
Hayır, bana göre çabuk sinirlenen insanlar daha gerçekçi değil, gerçekçilik, duyguyu hemen dışa vurmakla değil, onu dürüst ve uygun şekilde ifade etmekle ilgili bir insan sakin kalıp duygularını açıkça anlatabilir.
Çabuk sinirlenmek, duygusal bir tepki olsa da bu seni daha gerçekçi yapmaz. Önemli olan, duygularını yönetebilmen ve ifade etme biçimini seçebilmendir. Kontrolsüz öfke, genellikle bir kontrol eksikliğinin işaretidir. Gerçekçilik, durumu objektif değerlendirebilmektir. İletişimde denge önemlidir. 😊
Cevap
12Cevap
Bence alakası yok, çünkü aşırı sakin olup çok gerçekçi olan insanlar tanıyorum.
Kontrol sahibi değiller sevgisiz insanların daha çabuk sinirlendiğini okumuştum bir yerde
Ben çabuk sinirleniyorum kontrolüm olmadığından değil tahammülüm kalmadığından.
Duygularını kontrol edememek gerçekçilik olmuş djdjdk
Olabilir ama en ufak şeye aşırı tepki gösteren insanlarda öfke problemi vardır
Çabucak sinirlenen, en saçma basit olayda bile konuşup çözüme ulaşılamayan insanlardan nefret ediyorum nesi gerçekçi bunların. Bunlar bildiğin hasta
Ben öyle diye savunmadım
Biliyorum ben monolog yaptım 😌
Biliyorum 😅
Niye kendini savunup benim kafamı karıştırıyorsun o zaman 🔪
Bıçakla tehdit mi 😲
Ay yook elim çarpmış şey olmuş🙄
Tamam o zaman 🪚🪓
🌹şüle ortamı sakinleştirelim dkdkd
Tamam sakinleştim :D
Duygusal zekası güçlü değildir ve panik anları kontrol edemiyordur bunun gerçekçi olmakla bir ilgisi yok bu basbaya fevri olmakla ilgili bence. 🤏
hayır, alakası yok. bu tamamen psikoloji ve kişilik ile alakalı bir durum.. bazen insanın şekeri ya da farklı hastalıkları buna sebebiyet olabiliyor
sinir ile amok sendromunu karıştırmamak lazım.
ciddi anlamda bunun farkında olmadan yaşayan insanlar var.
Benim öfke kontrolüm var. Bana göre.
Ama parlamam eğer sorun uzun süre konuşarak çözemedi isem oluyor
Kontrolleri yok. Gerçekçilikle ilgisi yok. Çok iticiler
Bence tam tersi öfkesini hemen yansıtan sanki daha öncesinde bir şeyler biriktirmiştir
Ben çok çabuk sinirlenen bir insanım ve kontrolümün olmadığını düşünüyorum
Sinirlenecegim birşeyse sinirlenirim ve o kadar gerçeğimki
Benim sinirim gerçek
Bence Çabuk Parlayan Ve Sinirlenen İnsanlar Daha Gerçekçi, Hislerini Saklayan Ge Bastıran Kişiler'den Korkmak Gerekiyor Bence.
Çabuk sinirlenen insanların kalbinde kötülük yoktur bence ama onlarla yaşamak biraz zor
Bence öyle çok çabuk sinirleniyorum ama çabuk sönüyorum hshsh
Evet kontrolsüzler de
Çabuk sinirlene insanlar.
Daha cok öküz diyoruz biz onlara
Çabuk öfkelenen insan kontrolsüzdür.
Kontrol edemiyoruz yoğun duygularımızı 😄
Öfke var öfke var.
Soğukkanlidir öfkem benim
Daha gerçekçiler fazla da sevilmezler
Bence kontrolümüz yok
Demek ki ben fazla gerçekciyim
Evet kendimden biliyorum