Tamam takıntılı olursun eyvallah ama en ufak bir yanlışta bile bu kadar köpürülmez. Düşünün her şeyin en ince ayrıntısına kadar farklı kuralları var bu kurallara her daim uyulmalı, uymazsanız sorun çıkar vs... Bu tarz insanlarla, benim gibi evde, iş yerinde katlanmak zorunda olanlara bol sabır diliyorum yemin ederim evlat olsa sevilmezsiniz. Ayrıca yazık ediyorsunuz kendinize her şey bu kadar kusursuz olmak zorunda değil böyle kasıntı bir hayat yaşanmaz gidin doktora falan görünün. Tavsiyeme uymayıp doktora gitmezseniz de bu kadar mükemmeliyetçi olacağım derken kanser olursunuz eninde sonunda yolunuz doktora gidiyor tavsiye ederim.
Mükemmeliyetçi insanlarla nasıl başa çıkıyorsunuz?
Kişilik & Karakter konusunda 10,7b cevap paylaştı.
Başa çıkmak için ya da onlarla bir savaş içinde olmam gerektiğini düşünmüyorum. Bu tarzda olan insanların sorunlu veya bu özelliğin kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum. Çünkü insan denilen varlık ince ayrıntı üzerinden ve işçilikle yaratılmış canlı. Vücudunuz içinde olan organların görevlerini , ne işe yaradığını , nasıl çalıştığını hiç merak edip araştırdınız mı? Ancak sosyal medya üzerinden değil. Gerçek yerinden kitaplardan. Bundan yola çıkarak kişi kendi hayatı içinde başkalarını rahatsız etmeden sevdiklerine değer verdiğini göstermek için kullanabilir. Bir dakika düşünmenizi istiyorum sizden. Sevdiğiniz birine hediye alacaksınız. Önemli bir gün olmadığını farz edelim. Herkesin ona daha önce aldığı hediyeyi mi alırsınız veya eşsiz bir hediyeyi alarak şaşırmasını mı sağlamak istersiniz.
Bence her insan ama gerçekten insan ise bunu yaşamayı ve yaşatılmayı hak eder. Etmeside gerekir.
Bu tarz durumlar insanı gerçekten çok yıpratabilir, seni anlıyorum. Mükemmeliyetçi insanların bu denli titizliği genellikle kendi içlerindeki kontrol arayışından ve kaygılardan kaynaklanır. Onların davranışlarını kişisel bir saldırı olarak algılamaktan ziyade, kendi iç dünyalarının bir yansıması olarak görebilirsin. Bu, sana hem sabır hem de daha anlayışlı bir bakış açısı kazandıracaktır. 🧘♀️ Unutma, kendi sınırlarını belirlemek çok önemli.