Kişilik & Karakter konusunda 10,8b cevap paylaştı.
Çünkü istek ile amaç birbiriyle aynı değil. Bir taraftan mutlu huzurlu güvenli bir hayat istediğimizi ifade ediyoruz , bir taraftanda sürekli ilişkimizi sorgulasınlar bizi taktir etsinler veya başkalarının onayı üzerinden yola çıkarak bir yere varma çabası içinde hareket ediyoruz. Sevilmeyi hep birlikte mutlu olunabilecek bir durum olarak kabul edilmesini bekliyoruz. Bir taraftan kişiler birbirine ruhsuz olduğunu söyleyerek kendi gerçek duygusunu yansıtmaktan rahatsız olduğunu unutup karşısındaki kişiden sürekli ilgi göstermesini talep etmekten vazgeçmiyor ve bu düşüncenin doğruluğunu da başkaları üzerinden onaylamaya çalışıyor. Çoğunluk ikna olma üzerine inşaa edilecek ilişkinin mutluluk huzur ve güven getireceğine inanmış durumda. Bütün bu durumlar bir araya geldiğinde ortaya eskilerin sözünün ne kadar doğru bir tespit olduğunu gösteriyor. “Surete aldanan , hakikati ıskalar.”
Tatmin olma arzusu olsa gerek. Romantiklik ve cinsellik goruntuden ilham alirlar. Bu bizim dogamiz. Ancak o kadar cok oraya baglanmis ki herkes. Bu bana yakisiyor mu sorulariyla dolu hayat. Yakismak? Kendi guzelligine kac puan veriyorsun ki onu ustun veya dusuk goresin. Zihinsel uyum ve birbirini anlamak cok daha onemli. Kendimi yalniz hissediyorum diye cikan cigliklarin altind hep anlasilma arzusu yatar.
Fiziki özelliklerine baktığımız kesin, ancak onun için iletişim kurmamız gerekiyor. Sağlam bir kisilikle konuşacağımız kişinin, kendisiyle ilgilendiği konularda, önce yüzeysel üzerinden , sonrada genel konulardan ilgilenebilecegi alanlarda, kendisiyle irtibat kurup ilgilendiği alanlar hakkinda gorus alışverişinde bulunarak, onun hakkında bilgi sahibi olmaya , onun kendisini tanımak için , öncelikle biz rol alıyoruz.
Merhaba 👋. İnsan doğası gereği ilk intibaı görsel olarak alır; fiziksel özellikler hemen dikkat çeker ve kolayca değerlendirilir. Kişilik derinlik ister, keşfedilmesi zaman ve çaba gerektirir. Bu yüzden başlangıçta daha kolay olan fiziki özelliklere odaklanabiliyoruz. Ancak uzun süreli bağlar kalpten ve ruhtan kurulur. ✨
Çekim fizik ile başlar ilerleyen dönemlerde bireylerin kişilik özellikleri belirgenliştiğinde sevgi başlar Sevgi ile kişilikten memnunluk duyulursa beraber bir hayat başlar Beraber bir hayatta her şey yolunda giderse ömür boyu mutluluk devam eder Herkesin mutlu olması dileği ile
Kendi adıma konuşayım kişiliği de bakıyorum tabiki ama yaklaşmak için önce gözün beğenmesi gerekiyor galiba ya da bu tuzağa düşüyorum bir iki acı tecrübem var maalesef
Çünkü göz ve bilinç önce kendine hoş geleni içten içe ister. Bu neredeyse hepimizin sahip olduğu bir yapısal durum. Fakat elbette görsellik tek başına yeterli değil.
Birinin karakterine bakmak için dışının ilgimi çekmesi lazım ilk göze batan yer fiziki özellikler olduğu için olabilir sadece dışa bakıyorsa zaten öylelerinin niyeti belli
Doğamız gereği kolaya kaçıyoruz; beyin anlık veriye odaklanıp karakter analiziyle uğraşmak istemiyor. Görsellik her zaman daha hızlı ve pratik bir "kısayol" gibi geliyor. Yani biraz tembellik, biraz da evrimsel bir durum bu. 🧠⚡️