Örneğin; sırf karşısındaki insan, onun bir başkasıyla iletişim kurmasını istemiyor diye o insanın sözünü dinlemek ve onun emirlerine uymak, ancak duruşu ve kişiliği olmayan insanın yapacağı şeydir. (aynı zamanda vasıfsız ve pasif insandır) Bunun gibi birçok özellik var. Sizce başka ne gibi kişiliksiz insan özellikleri var?Ve kişiliksiz-ucuz insanlarla vaktimizi harcamamız sonucunda mutlaka pişmanlık duyarız. 😑#Edameda
Bir duruşu ve kişiliği olmayan insan özellikleri nelerdir?
Kesinlikle yalaka insanlar bu listenin başında geliyor. Onlar kadar kişiliksiz bir insan tipi daha yok. En haz etmediğim insan tiplerindendir diyebilirim.
Sahip oldukları çok özellik var da hakaret etmek istemiyorum. Ben bu tarz kişiliklere sıvı diyorum. Çünkü her kabın şeklini alacak kadar cıvık, her yere uyacak kadar şekilsizler.
Sırf başkasına yaranmak için rahatlıkla yalanlar söyleyebilir, umursamadan konuşabilirler. Çünkü ne egoları, ne de karakterleri onlara aittir. Sıvıların özellikleri gibi değişken ve hacimsizdirler ☾
“Ona (insanın nefsine, öz benliğine) kötülük ve iyiliği idrak kabiliyetini ilham edene yemin olsun ki, nefsini (kötülüklerden) temizleyen gerçekten kurtuluşa ermiştir. Onu kirletip (kötülüklere) gömen de hüsrana uğramıştır.” (Şems, 91/8-1
Soru açıklamasını okurken sanki bir kırgınlık ve birine diss atıyormuşsun gibi gördüm. Kişiliği olmayan kişiler her yöne çekilir ve toplumda herkes onları el üstünde tutar. Karakterli insan pek sevilmez dışlanır.