Koşullar değiştikçe ben de bakış açımı değiştirmeye çalışıyorum kuziş ama temelde hedef ve gayelerim değişmiyor. Onlar sabit. Sadece yöntemlerim bazen de izlediğim yol değişiyor.
Umarım yola çıkmadan önce kurduğum hayallerden daha güzel yerlere getirir bizi hayat 🙏
3
7 Yorumla
Soran
10 gü
Yöntemler ve izlediğin yol değişiyor ama gayeler aynı hımm. Bu iyi , seni motive edecek bişilerde bulursan tamamdır...
Umarım hedeflerine varırsınız ve sandığından daha iyi yerlere getirir hayat sizi 🙏 kuziş
Doğrusu karamsar ama bunu kırmak için çok çabalıyorum. Çok yara aldım çok zorlandım psikolojik ve sağlık yönünden. Uzun bi savaş verdim yıllardır hâlâ veriyorum hayata karşı ve doğrusu bu bakış açımı toz pembeden koca bi karanlığa evirdi.
Olumlu şeylere yönelmeye kendi değerimi kendime kabul ettirmeye çalışıyorum. Özgüvenim zedelenmişti onu yeniden daha sağlam şekilde toparlıyorum. Zor mu, çok zor. Feci zor hatta en acıtan en zorlu tarafı toparlanmak, 'iyileşmek'.
Bi mutlu oldum mu genelde modum zor düşer. Ama bi düştüm mü kalkmam haftalarımı alıyor. Uyku haram oluyor, nefes alamıyorum geceleri başım dönüyor. Olsun, bu da bi süreç...
Her şeye rağmen yaşanması gereken bi ömür diye bakıyorum hayata.
Aslında soru çok genel bi soru her yönden cevaplanır... Soruna sağlık 👌🏻
Onca şeye rağmen halen “olsun bu da bi süreç” demen bile olumlu bi bakış açısı bana göre. Zorluklara karşı pes değil mücadele ediyorsun ve o tozpembeliği yeniden yakalayacağına inanıyorsuuunnn (bence). E birde hayatına kalbine dokunanlar olunca aile, sevgili gibi bu da seni az da olsa zorunlu kılıyor gibi diye düşünüyorum ki, bu güzel bi etki 😌🌸
Her şeye rağmen yaşanması gereken bi hayat sözü çok güzel 🌟
Hımm... Sen bu dizeleri yazarken ben uyuyordum herhal... Asıl savaş içerde evet yani insanın kendisiyle olan savaşında kazanan bir taraf olmadığı gibi... Bazen durum çok daha kötü bir hal alıyor ve sonuçta depresyon ortaya çıkıyor... Çok uzun sürerse major yani kronikleşmiş bir durum oluyor elbette bunların olmaması daha iyi olur fakat hayat toz bembe olmasada bazen alışırsın ve devam etmek zorundasın yaşamak bunu gerektiriyor... Yaşadığın her şeye rağmen yine bir şeyler denemeye ve topralanmaya calışmanı takdir ediyorum zira ben bırakmışım... Yani kelimenin tam anlamıyla oluruna... Bir kaç gündür şunu düşünüyorum zaten dipteyim ve bir şeyler denemenin zararı olmaz çünki düşecek bir yer yok...
Modunun hiç düşmemesi dileğ ile 🙏 Cevabın esas güzel olan teşekkür ederim...
@Selinawoman Pes etmek benim kitabımda yok artık çünkü sonu dipsiz kuyu. Düştüm zor çıktım oradan, hatırlar mısın bilmiyorum ama anlatmıştım sana bilen az sayıda insandan birisin diye..
Evet doğrusu hep onlar yüzünden gıcıklar bfjcjdjxf İki modum düşecek yakamı bırakmıyorlar 😃 Şaka bi yana gerek ailemi gerek arkadaşlarımı, sevgilim hatta iş arkadaşlarımı bile olumsuz etkiliyormuşum meğersem. Bunu kız kardeşim sayesinde fark ettim.
Hiç yapmadığı bi şeydir bana ya da diğer aile üyelerine saygısızlık, bağırmak vs. Öyle bi haykırdı ki o gün hayatımın tokadı onun lafları oldu diyebilirim hatta bu yaşımda gidip abi söyle şuna bağırmasın laflarına dikkat etsin diye şikayet etmiştim abime 😂😂
@Psigareşh Kesinlikle yok kaybeden de kazanan da kendin oluyosun. En zor savaş içeride verilen savaş, düşman yok bari düşman olsa 🤦🏻
Evet yaşamak bunu gerektiriyor hayat devam ediyor ister gül ister ağla. Ama bırakma abi. Hani çok düşürmüyorsa elbet bırak bazen bırakmak da en sağlıklı karar oluyor. Ama ileriyi göremez hâle geliyorsan asla bırakma ister kronikleşsin ister gece gündüz içine kapan ama çabayı, toparlanmayı bırakma.
Dibin dibi vardır demek istediğim. Ve biliyorsun ki orada değilsin. Denemekten zarar gelmez dediğin gibi. Zaten ne diyolar, denemek bedava 😌
Seninde modunun hiç düşmemesi, hiç tahmin edemeyeceğin güzellikler yaşaman dileğiyle 🙏🏻
Öyle ne yazıkkı... Ben saldım ya rahatım bazende bir şeyleri deniyorum tabiki arada.. bu aralar... Tekrar yks ye gircem kpss falan ama öylesine bi hazırlığım yok yani... Deniyorum küçük şeyleri... Denemek bedave evet ama bazen düşükte olsa bir miktar para istiyorlar...
Hayata karşı bakış açım beni tok tutacak şekilde. Mutluyum olayları yorumlama şeklimden, ha bu içtende onay alıyor benden. Öylesine değil yani, iknayım o savunmadan. Hep söylediğim o dengeyi korumaya çalışıyorum yinede bazı zaman ağır basan tarafı oluyor.
Carpe Diem ve Memento Mori arasında kalmayı deniyorum. Yinede arada kendimi bi tarafa daha yakın olurken görüyorum. Karamsar olabiliyorum bir kaç saniyeliğine 😀
Sonrasında hemencecik toparlıyorum. Düşünmemeye çalışıyorum bazı şeyleri, güzelliklerini görmeye çabalıyorum. Görüyorumda 😎🌸
Hayata karşı bakış açım o yüzden pespembe olmasada tozpembe bi kıvamda diyebilirim 💖
Geçici efenim, salla gitsin diyenlerdenim bende 😂
2
18 Yorumla
Soran
10 gü
Evet ve bunun için mutluyum yani kendi düşüncemden daha farklı insanlarala arkadaş olduğum için... Çünki onlar sayesinde olayların görünmeyen taraflarına bakma fırsatı buluyorum... Dengeyi korumak bazen zor oluyor gerçekten yani iki taraftan birini net bir şekilde seçmeyip sade bahsi gecen mometo mori ya da karpediem değil genel manada dengeyi korumak zorlayıcı... Sen karamsar olma yav sana yakışmaz heeee... toparlanabiliyor olmana sevindim...
Bende mutluyum seninle arkadaş olduğum için. Halen seni o bakış açısı konusunda etkileyemiyor olsakta yine ve yeniden pes etmeden o pembe gözlükle gördüğüm hayatı aktaracağım sana taaa ki sen artık yeter be Monroe diyene kadar 🤣
Dünyanında dengesi yok ki yav biz nası koruyalım.. O yüzden bi taraf ağır basınca öteki tarafada hak tanımak lazım ehehe
Neden hep bi seçim yapmak zorunda kalıyoruz ya da hissediyoruz 🥲 Yani hep bi iki şey arasında soru sorulur.. Hep bi garibime gider son zamanlarda çünki ben çoğunlukla aradayım 🤦♀️😂
Yeter demem yav niye diyeyim... Sen aktar... Ehehe Öyle elbette dünya bile eğik dönüyor : ) ... Arafta kalmakta çok kötü değil be ... Böyle durumlarda o peti peti ya da farklı seçme yöntemlerini kullanıp kurtuluyorum o durumdan... Ha neden kalıyoruz bu normal aslında ruh halimiz sabit olmadığından bu fiilerimizede yansıyor haliyle...(Bence)
Kurtuluyorsak o durumdan o vakit iyi. Ben çok kararsız kalabiliyorum bazı zaman beni çok zorluyor jdjf
Ruh halim sabit değil yani.
Karamsar yönümü bilmek mi istiyorsun, sana karşı çıkmaz o yön pek zannetmiyorum 😅 çünki karamsarlığına karamsarlık katarım ki, bunu aslaaa yapmak istemem be Psi
Günaydın... 🙏 Yani geçen kıyafet seçimine rafakatlik etmiştim... o da bu durumu yaşadı genelde orada bu durumu yaşıyor kadınlar ve ilişki durumlarında sanki daha çok yaşıyorlar... Alimmi almiyimmi diye düşünürken refakat ettiğim kişi... Al dedim burada olmasa başka yerde giyersin... İlişkide bu daha tehlikeli hal alıyor ondada oltalama yöntemi çok işe yarıyor çok spoiller vermiyim ahahava
Yani kimsenin sabit değil fakat bazıları daha hızlı geçişler yapıyor...
Aslında sadece onu değil ama bahsi geçilen o olduğu için dedim lakin bir şeylere zorlamak istemem... Senide anlıyorum tabiki...
Aslında bu sağlıklı bi şey öyle her şeye üzülmek sevinmek de olmaz. Günümüzde zaten neye ne tepki vereceğimizi çok şaşırdık yorulduk artık bi şeye üzülüyorsun acısı çıkmadan yeni bi şey geliyor
Oltalama derken? Ver spoilleri sen merak ettim zira hiç bi fikrim yok şu an 😂
Başka neyi heee
@göktuğ_x değişiklik açısından iyi - monoton olmazda sabit olaydı hakkı ile fena olmazdı he. Yani üzülmeyeyim hep mutlu olayım hep güzel şeyler olsun 😝
Nasıl bilmezsin yav bir kadın olarak... bilmemezlikten geldiğini hissediyorum sanki... E ama burdada olmaz açıklarsam... Bilmediğine emin. Olayım açıklarım heee
Benim için hayat, bir keşif yolculuğu gibi. İnsanları, davranışlarını anlamak ve ilişkilerde derinlik bulmak harika bir deneyim. Her gün yeni şeyler öğreniyor, olaylara farklı pencerelerden bakmaya çalışıyorum. Sen de hayatı kendi tarzında keyifli bulabilirsin. 🦋🗝️