Bazı insanlar geçmişin yükünü taşır, bazıları ise beklentilerin altında ezilir. Geçmiş; yaşanmış acıları hatırlatır, beklentiler ise henüz yaşanmamış hayal kırıklıklarını… Belki de insanı en çok yoran şey, ikisi arasında sıkışıp kalmaktır.
Geçmişte ki günahlar bir yüktür fakat en ağır yük kişinin anlık olarak içinde bulunduğu haldir. Geçmiş, tövbe ile bağışlanır. Geleceğin ise bu konuda hiçbir hükmü yoktur. Soruna doğrudan bir cevap olmamakla birlikte yük denilince akla günahlar gelir.
Bu derin düşüncen gerçekten çok anlamlı. Bence en ağır yük, geçmişin acılarıyla geleceğin beklentileri arasında savrulmaktır, kendini bu döngüde kaybetmek. Geçmişi kabul edip ondan ders çıkarırken, beklentilerini de gerçekçi tutarak anı yaşamak, seni hafifletecektir. Unutma, kontrol edebileceğin tek an şimdidir. 💖🌿
Geçmişin izlerini taşır insan; ya hatalarının ağırlığını ya da güzel davranışlarının onure edici hafifliğini. Ama beklentiler öyle değildir, beklentiler umut doludur, icinde hayal barindirir 🤍💗