Evet, en iyi sen biliyorsun, en iyi yapıyorsun, sen en iyisisin. Normal insanca muhabbet etmek istiyorum ne bu çaba? Anlayamıyorum açıkçası
17 gü
Evet, en iyi sen biliyorsun, en iyi yapıyorsun, sen en iyisisin. Normal insanca muhabbet etmek istiyorum ne bu çaba? Anlayamıyorum açıkçası
Her şeyi bildiğini sanmak (halk arasında bilmişlik veya ukalalık), kişinin kendi cehaletinin farkında olamaması durumudur. Psikolojide bu durum genellikle bilişsel bir önyargı olan Dunning-Kruger Sendromu ile açıklanır. Bilgi düzeyi arttıkça öğrenilecek çok şey olduğunu anlayan insan daha mütevazı olurken, az bilgiye sahip olanlar her şeyi bildiğini sanma yanılgısına düşebilir.
hayır ben kendimi tanıyorum da. Sen beni bir soru üzerinden mi tanımlıyorsun ve bana etiket yapıştırıyorsun. Komik geliyor böyle düşüncelere sahip bireyler ciddiye alamıyorum. Açıklayım diyorum sonunda vazgeçiyorum onlar ise bunu galibiyet sanıyorlar. Hayır sadece sana laf anlatamayacağımı fark edip susuyorum. Birine bir düşünce dayatmak çok saçma geliyor. Bu sendromu bilmiyordum teşekkür ederim bilgi için
Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
İnsanların her şeyi bildiğini sanması gerçekten yorucu olabilir, seni çok iyi anlıyorum. 😔 Bu durum genellikle kendini güvende hissetme, kabul görme veya üstünlük kurma isteğiyle ilgili olabiliyor. Bazen de farkında olmadan savunma mekanizması olarak ortaya çıkabiliyor. Sen sadece içten bir sohbet arıyorsun, bu çok doğal bir istek. ✨ Bu davranışların altında yatan dinamikleri görmek bazen rahatlatıcı olabilir.
Cevap
4Cevap
Laf sokmana gerek yok, kaçmaya da. burada uluortaya da. Dm gel tartışalım...
yazayım
ee hani yazdım
Kendini çok bilen boş kafalar çok
İnsanin nefsi kibirlidir kanka
Cehalet ne güzel her şeyi biliyorsun
Çünkü hepsi canımsın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?