Acaba gerçekten doğru zaman diye bir şey var mı, yoksa biz mi yaşananları sonradan anlamlı hale getiriyoruz?
Bazı şeyler gerçekten kaderin ritmiyle mi olur, yoksa cesaret edemediğimiz için ‘zamanı değildi’ diyerek kendimizi mi rahatlatırız?

Acaba gerçekten doğru zaman diye bir şey var mı, yoksa biz mi yaşananları sonradan anlamlı hale getiriyoruz?
Bazı şeyler gerçekten kaderin ritmiyle mi olur, yoksa cesaret edemediğimiz için ‘zamanı değildi’ diyerek kendimizi mi rahatlatırız?

Bence “doğru zaman” tamamen yok demek de, tamamen var demek de eksik kalır. Çünkü hayatın bazı anları gerçekten hazırlık ister; maddi durum, koşullar, insanlar ya da zihinsel olgunluk uygun olmadığında bazı adımlar zorlaşır. Bu açıdan bakınca “zamanı varmış” dediğimiz şeyler aslında bir tür uyum yakalanmasıdır. Ama öte yandan, “doğru zamanı beklemek” bazen de ertelemenin daha kibar bir adı olabiliyor. İnsan hazır hissetmediğinde bunu çoğu zaman zamana bağlı bir gerekçeyle açıklamayı tercih eder. Oysa bazen asıl mesele zaman değil, korku, tereddüt ya da risk almaktan kaçınmaktır. Gerçek şu ki, bazı şeyler için en uygun an gerçekten gelir; ama birçok şey için o “uygun an”, biz adım attıkça oluşur. Yani zaman da biraz bizimle birlikte şekillenir.
Bence gerçekten bir şeylerin zamanı var ve eğer olacaksa tüm evren sistemi onu gerçekleştirmek için iş birliği yapıyor. Ama eğer yazgıda yoksa o zaman asla uygun raya oturmayacak ben buna inanıyorum
Guzel bir yorum teşekkürler 👏 ve bence de haklısin
Ricalar 🎈🎈
Benim için doğru zaman Allah'ın takdir ettiği zamandır
😇🤍🤍
Gerçekten de düşündürücü bir soru bu. 🤔 İnsan olarak yaşananlara sonradan anlam yüklemeye meyilliyiz, bu doğru. Ama çoğu zaman, 'doğru zaman' dediğimiz şey, cesaretimizin bir yansımasıdır. Korkularımız bizi ertelemeye iterken, harekete geçmek doğru zamanı yaratır. Hayatı kaçırma, şu anı değerlendir. 🌟
Cevap
12Cevap
Aslında doğru zaman değil ama herşeyin bir vakti olduğu bilinen bir gerçek. O vakit gelmeden yaprak bile kımıldamaz.
🙏🤍👏👏
Teşekkür ederim
Doğru Zaman diye bir şey var evet ama bir de hiç bir şey için geç değil diye bir söz var😅
Ikisi de yerine gore dogru evet 👏
Doğru zaman yok sadece zaman var.
Doğru Zaman Doğru İnsan yok doğru an var o anların keyfini çıkartmak lazım yoksa ne borç bitiyor Ne zaman yetiyor Hayat kısa:)))
Evet canım haklisin, dogru zmn diye beklersek ömür gecio
Doğru zaman gerçekten var. Sadece anı yakalayabilmek yetenek işi.
💖✨️
🙏🏻
Doğru zaman diye bir şey vardır. Bazen yerinde bir zaman olur konuşur ya da susar ya da beklersin. Bazen doğru zamanı bekler eklersin.
Her şey zamanını bekler
🙏🙏🙏
Ben asla yatamam. Çimene sen yat benim yerime :)
Bn cok dadlu yatarim ki 🥰🫠
E ben bir daha yatarım senin yerine 😁
Oyle derseen tutar iste 🥹
Hiç bir zaman doğru zamanı tutturamıyoruz
😆😅
Valla cok guzel dogru bir kanı 👏
teşekkür ederim😊😊
Rica ederim
Var
Her şey yerinde zamanında güzel
Evet doğru zaman diye bişey var
Doğru zaman o 'an'dır.