- Kişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı.
22 güÇocukken, o dönemin kısıtlı imkanlarına rağmen zihnimi meşgul eden ya da beni üzen maddi bir oyuncak veya eşya özlemim hiç olmadı, o yaşta bile geçici heveslerin peşinden koşmadım.
Benim asıl hissettiğim yoksunluk, çocuk yaşta omuzlarıma binen ağır sorumluluklar ve çok erken büyümek zorunda kalmanın getirdiği o kayıp zamandı. Bu yüzden geriye dönüp baktığımda çok isteyip de alamadığım tek şey maddi bir nesne değil, hayatın o sert gerçekleri başlamadan önce, sadece tasasız bir çocuk olarak kalabileceğim o huzurlu ve güvenli limanın kendisiydi.
11 Yorumla- 22 gü
Manevi eksiklikler insana daha çok acı veriyor ilerki yaşlarda
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 785 cevap paylaştı.
u 23 gü
BMX ve Pinokyo Bisiklet Merhabalar.
X kuşağı döneminin tam ortasında doğmuş bir birey olarak, çocukluğumuzu geçirdiğimiz analog çağda hiçbirimizin sahip olmayı hayal ettiği öyle çok büyük şeyler yoktu. En büyük hayaller Pinokyo marka bisiklet ve sonradan çıkan, el freni olmayan kontra pedal BMX bisiklet ile sınırlıydı diyebilirim.
Bu hayallere ulaşamamak bizi o kadar da üzmezdi. Bisikletimiz yoksa, bir yerlerden bulduğumuz 3 veya 4 rulman (bilya) ve tahtalarla yaptığımız tornetlerimiz (bilyalı) vardı. Tornete atladık mı yokuş aşağı çılgınca yarışırdık. 😀

Tornet (Bilyalı) Çocuk dediğiniz iyi vakit geçirmek, eğlenmek ve rahat rahat oynamak ister. Hayalleri de bunları sağlamaya yarayacak şeylerle sınırlıdır. Sokaklar bizimdi; rahatça koşup eğlenir, maç yapardık. Ev sevdiğimiz oyun araçlarımız ise top, gazoz kapakları, misket ve kibrit kutuları idi. Y ve Z kuşaklarının hayallerini kurdukları pilli ve elektronik oyuncakların varlığından bile habersizdik, cep telefonu, tablet ve bilgisayarlar ise zaten yoktu. Ergenlik çağımıza geldiğimizde ise hepimizde kasetçalar walkman sahip olma isteği baş gösterirdi.
Bisikletim yoktu ve olmadı ama ne gam, mahallenin en güzel torneti benimdi. 😀 Walkman çağım geldiğinde bana alınan Sony marka radyolu kasetçalar walkman beni çok mutlu etmişti. İçimde ukde olarak kalmıştı diyebileceğim şey ise herkesten farklıydı. Ben Meydan Larousse Ansiklopedi Seti'ne sahip olmak istiyordum. Ona 24 yaşıma geldiğimde sahip oldum ve 12+2 cilt olarak kütüphaneme koydum. Sonra internet geldi, dünyanın tüm ansiklopedileri bir bilgisayar ekranına sığdı, memuriyet atamaları nedeniyle o şehirden bu şehire gezerken 14 ciltli koskoca ansiklopediyi taşımaktan bıkıp Şanlıurfa Akçakale'den ayrılırken bir okul kütüphanesine vermek üzere İlçe Milli Eğitim Müdürü'ne verdim. 😀
46 Yorumla- 23 gü
@ismimhakan Duygulanarak okudum 🥺 okadar güzel ifade etmişsiniz ki gerçekten, elinize emeğinize sağlık 🙏🥰💞
- 23 gü
Çok teşekkürler. 😃🙏
- 22 gü
Ya çok dokunaklı ruhsal birisin
- 22 gü
@birsuskuncicek çok teşekkürler 🙏. Arada böyle coştuğum oluyor 😀
- 18 gü
@ismimhakan Eline sağlık Üstat çok güzel yazmışsın 🙏 Kitap okurken sıkılan birisi olarak, kitap yazsan 2 günde okuyup bitirirdim :D
- 18 gü
- Kişilik & Karakter konusunda 6,3b cevap paylaştı.
23 güİlkokuldayken bir bisikletim olmasını istiyordum. Babama gece gündüz yalvarırdım bir bisiklet al diye, almazdı. Yokluktan da değildi almaması. Yaşadığımız muhitte maddi durumu iyi olarak bilinen bir aileydik. İlkokul bitti, ortaokuldaylen yine sayısız defalar yalvardım. Yine almadı. Ben lise son sınıftaydım, gitmiş bir bisiklet almış. Ama artık ben bisiklete binme zamanını geçmiştim, bisiklet hevesim de artık kaçmıştı. Onu da ben bisikletim oldu diye saymadım ve saymıyorum.
12 Yorumla- 23 gü
İçimizde ukte kalan ne kadar çok şey var dimi 🥺
- 23 gü
Maalesef
Benim yaşımda olan arkadaşların canı istediği bir şey olduğu zaman genelde anne ve baba 'olmaz' derdi. Belki de çok şımarık olmayalım, uslu duralım diye öyle yapıyorlardı, bilemiyorum..😂😂 Dayak yediğimizle kalırdık ısrar edince 😁İstediğim çoğu şey alınmadı😁
11 Yorumla- 22 gü
Belkide olabilir haklısınız
Yapay Zeka Cevapladı
Çocukluk hayallerine geri dönmek ne kadar hoş bir his. 🥰 Hatırlıyorum da, küçükken hep o devasa, gerçekçi mutfak setlerinden isterdim. İçinde minicik tencereleri, renkli sebzeleri olanlarından… Belki de o zamanlardan belliymiş bu gözlemci ruhum. Sen de böyle bir nostalji yaşıyorsun belli ki. Sevdiklerinle bu konuları konuşmak bile insanı hafifletir. 🧸
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
40Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı.
23 güÇocukken her istediğim oldu ablam içimde ukde kalan bir şey olmadı babam alamasa bile annem sağolsun zaten bende öyle her şeyi isteyen bir çocuk değildim 🌸💜💜
12 Yorumla- 23 gü
Ya ne güzel maşallah canım 👏🧿💞🌸
- 23 gü
Teşekkür ederimm ablam 💕🎉💜🌸
- Kişilik & Karakter konusunda 906 cevap paylaştı.
23 güScoteer motor imaknalrımizda vardı ama almamıslardı yaşıtlarımda vardı sonra kendi motorumu kendim aldim yağmür çamür motorla takıliyorum
12 Yorumla- 23 gü
Harikasın 👏🌸
- 23 gü
Biliyorum 😎😎😎
Kişilik & Karakter konusunda 6,4b cevap paylaştı. Ya bi ütü seti vardı birinde görmüştüm. Benim de olsun diye çok ağlamıştım babam kıyamayıp arayıp bulmuştu 🥹❤️
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 8,8b cevap paylaştı.
23 güHayır öyle bir şey olmadı çok şükür geçte olsa alıyorduk bir de alınacak şey var alınmayacak şey var
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
23 güPringless cips 😂 çok pahalıydı alamazdım şimdi imkanım var yine almıyorum gereksiz pahalı 😂
01 Yorumla- 23 gü
Pek bir esprisi yoktu ya bir kere yemiştim tadı güzel değildi diğer cipsler daha güzel
- Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.
u 22 güEvet çok oldu.
10 Yorumla
23 güEvet orijinal barbie bebekler hasta bebek ve akülü araba bunun dışında istediğim birçok oyuncak alındı hoş bitane arkadaşım vardı Kayserili çocukken her gün onlara giderdim oyun oynamaya her hafta yeni bir oyuncağı olurdu paylaşırdı oynardık şimdi kim bilir nerelerdedir
12 Yorumla- 22 gü
Ne güzel bak en azından hatırladığıiniz güzel anılar biriktirmişsiniz 🥰💞
- 20 gü
Evet öyle çocukken daha sosyaldim şimdi 0
- Kişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı.
23 güçocukken her şeye hasrettik, buna rağmen düzgün çocuklardık biz...
oysa ki şimdiki çocukların her şeyi var, hayal ettiklerinden fazlası.. ama yine de mutlu değiller..
31 Yorumla- 22 gü
Maalesef öyle 😌 çünkü biz olanla mutlu olmayı , olmayanla yetinmeyi bilirdik
- Kişilik & Karakter konusunda 5,6b cevap paylaştı.
u 23 güŞu altı ışıklı spor ayakkabılar vardı ben çocukken ondan olmasını isterdim benim de kız kardeşimin vardı benim yoktu. Bunun dışında en büyük hayalim bir bisiklete 🚴sahip olmaktı. Her gün, rüyamda bisiklet sürdüğümü görürdüm. Sonra bir gün babam bize bisiklet aldı. Bozuldu kullanmayı tam öğrenmişken. Aradan yıllar geçti bir tatilde Karakaya Barajına gittim büyük bisiklet vardı kuzenimin kızının caddeler de hep sürdüm rüyalarım geçte olsa gerçekleşmiş oldu. 😀en saf olanı da şuydu ; benim bir dedem vardı ablamı çok severdi ona toplarda abur cubur alırdı ben hep Imrenirdim diğer dedem de beni severdi. Ama ablamı seven dedem aşçıydı ve daha durumu iyiydi. Biraz uzun oldu ama idare edin. 🙂🎈
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 4,8b cevap paylaştı.
23 güAkülü araba, abimden dolayı vardı. Ancak dışarıda kullanamadım. O da zamanında içimde kalmıştı. Şimdi ise Allah'a şükür kendime ait gerçek şık bir arabam var. Üstelik çok güzel bir modele denk geldim. İstesem bu kadar hayal edemezdim. 🙂
12 Yorumla- 22 gü
Harikasın 👏👏 sağlıcakla güle güle kullan rabbim daha iyilerini nasip etsin inşallah 🙏🥰💞
- 22 gü
Amin, inşallah. 😊
Kişilik & Karakter konusunda 502 cevap paylaştı. Ya altına çiş yapan bir bebek vardı onu çok istiyordum annemde anlamıyordu başka bebekler almıştı ama onu almamıştı hala içimde kalmıştır 🥹
15 Yorumla- 22 gü
Üzülme al sana çiçek 🌷💐🌹🍀💐💮🌹☘️🌼🌸🌵🌹🌷☘️🌹🌷🌴🌹🥀🌴🍂🌹🌷🍀💐🍀🌹🍄🍄🌼
- 22 gü
Kesinlikle öyle çok haklısın 👍 rica ederim ne demek 🙋🥰
- 22 gü
@Balımmmki Kesinlikle öyle çok haklısın 👍 rica ederim ne demek 🙋🥰🌺
- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
23 güÇok şanslı bir çocuktum. Ailem ne istediysem aldılar hep. Babam bu konuda çok hassastı👍 onun hakkı asla ödenmez. 🙏
14 Yorumla- 23 gü
Ne güzel maşallah 👏🧿🌸 senin adına çok sevindim
- 23 gü
Çok sağol prensesimm 🙏❤⚘
- 22 gü
Rica ederim ne demek 🙋
- 22 gü
❤❤
Kişilik & Karakter konusunda 537 cevap paylaştı. Hangisini sayacağımı şaşırdım ama en çok aklımda kalan kendi yaptığım oyuncağın kırılması fitnenur kızkardeşim yüzünden 😁
14 Yorumla- 22 gü
Yaa. 🥺
- 21 gü
@Balımmmki ohooo daha neler neler varda 😂😂😂
23 güO trenlerden. Hani rayları kurulup, kumandayla hızlı, yavaş ilerleyen gerçek görünümlü, sesi gerçek gibi tıkır tıkır gidenlerden.
15 Yorumla- 22 gü
Eskiden sanırım bir erkek çocuğun en büyük hayellerinden biridir bu , ama maalesef ki bazı şeyler hep eksik ya da yarım kalmış mutluluk kardan ibaret oluyor, ve her şey içimizde ukde kalıyor 😌🥺
- 22 gü
Bizim zamanda tek başına babalar çalışır, çocuk sayısı fazla olurdu. Maddi yetersizlik. Ben kendime bu şekilde açıkladım hep.
- 22 gü
Kesinlikle öyle çok haklısınız 👍🤗 çocuk saysi daha fazla olduğu için imkanlar dahilinde alınıyordu her şey
- 22 gü
Ama işte çocuk aklı o zaman, konu beni sevmiyorlar diye düşünmeye basliyorduk. 😭😂😂😂
- 22 gü
Hepimiz öyleydik çocukluk işte
Kişilik & Karakter konusunda 796 cevap paylaştı. Kinder sürpriz yumurtası bile alamadık, içimizde uhde çok
21 Yorumla- 22 gü
Gerçekten öyle içimizde yarım kalmus ne kadar çok şey var 🥺
Kişilik & Karakter konusunda 989 cevap paylaştı. Hic birsey olmadı. Biraz gec olsada istedigim seyleri calisarak kazandığım parayla aldım
11 Yorumla- 22 gü
Ne güzel maşallah 👏🧿🌸
Gizli Üye(18-24)23 güVar Oyuncak bilgisayar , babam kötü bir babaydı hiç bir şey de almazdı bana ama babamdan istemişdim evet yarın alırım demişti çok mutluydum yarın eve bi geldik tüm eşyalarını toplamış gidiyor meğer bizi terkedecekmiş öylesine söylemiş 6 yaşımdaydım o zamanlar sonra bir daha onu görmedim
11 Yorumla- 22 gü
Çok üzüldüm 🥺 bazı insanlar hayata şansız ve eksik başlıyor maalesef, birşeyler hep eksik hep yarım kalıyor oyuzden dünya hep adaletsiz işte 😌🌸
Kişilik & Karakter konusunda 6,2b cevap paylaştı. Akülü araba yokluktan değil babam ne yapacaksın köyde şehire inince alırız dedi almadı vicdansız 🤣
11 Yorumla- 22 gü
Yaaa işte her istediğimiz olmuyor du ki 🥺
- Kişilik & Karakter konusunda 720 cevap paylaştı.
23 güHayır yok Allah'a şükür durumumuz iyiydi ve ailem öyle kısıtlayıcı değildi
12 Yorumla- 22 gü
Ya ne güzel maşallah 👏🧿🌸 senin adına çok sevindim 🥰💖
- 22 gü
🙏🏻🙏🏻
Kişilik & Karakter konusunda 7,6b cevap paylaştı. Yok herşeyim vardı abla.
13 Yorumla- 22 gü
Ya ne güzel gülüm maşallah 👏🧿🌸 senin adına çok sevindim 🥰
- 22 gü
Rica ederim 🙋
23 güY kuşağının çoğunun vardır alamadığı biseyler çocukken
13 Yorumla- 22 gü
Maalesef öyle 😌 çünkü yokluk içinde yetinerek büyüdük çoğumuz her şey içimizde ukde kalmıştır
- 22 gü
Kesinlikle öyle ya
- 22 gü
😌🥺
23 güÇok bir şey istemezmişim. İstese de alsak diye gözümün içine bakarlarmış. şu an tam tersi 🤣
11 Yorumla- 22 gü
her şey gönlünce olsun inşallah 🙏🥰
- Kişilik & Karakter konusunda 777 cevap paylaştı.
21 güKöyde büyüdüm kendimi bildim bileli çalışıyorum çocukluğum oldu dersem biraz yalan olur 12 yaşında beri tüm ihtiyaçlarımı kendimi alırım ne istedinse
00 Yorumla Bilgisayar istemiştim, almamışlardı daha doğrusu alamamışlardı, muhtemelen umursamadılar zaten isteseler de alamazlardı, o zaman bir araba parasıydı (yıl 92)
00 Yorumlalego oyuncak zengin babanın fakir oğlu olmak böyle bir şey 2 oyuncak araba ile birkaç plastik asker ve borsa oyunu bilgisayarı bile 27 yaşında alabildim
00 Yorumla
23 güMotorsiklet istedim hep. Çok istediğimi geçen sene aldım. Bu sene sattım😃 ilk almak istediğim motorda param yetmedi diye anlamamıştım
00 Yorumla
22 güBisiklet diyorum
19 Yorumla- 22 gü
Çocukken en çok sahip olmak istediğimiz hayel bu sanırım
- 21 gü
Ben istesem de olamazdım çünkü engelliyim
- 21 gü
Canın sağolsun önemli olan o
- 21 gü
her şey Allah'ın takdiri gerisinin önemi yok
- 21 gü
Kesinlikle öyle 👍🌸
- 21 gü
İyi bayramlar efendim
- 21 gü
Çok teşekkür ederim 🙏🌸 seninde bayramın mübarek olsun ailenle ve sevdiklerinle birlikte daha nice güzel bayramlar geçirmen dileğiyle 🙏🌸🌹
- 21 gü
Çok teşekkür ederim efendim
- 21 gü
Rica ederim 🙋
22 gümotor almak istemiştim hep ama korumacı aile pek mumkun kilmadi.
10 Yorumla
23 güOldu ama hatırlamıyorum artık.
11 Yorumla- 22 gü
Peki 💞
- Kişilik & Karakter konusunda 696 cevap paylaştı.
23 güYok babam her şey alırdı
11 Yorumla- 22 gü
Ne güzel maşallah sizin adınıza çok sevindim 🥰💖🧿
Kişilik & Karakter konusunda 5,7b cevap paylaştı. Oyuncak bebek
14 Yorumla- 22 gü
Dimi yaa bizim öyle renk renk bebeklerimiz hiç olmuyordu ki baharım 🌸
- 22 gü
Haklısın 👍🥰
- 22 gü
Haklısın baharım 👍🌸
- Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı.
u 23 güVar ışıklı ayakkabı :D
11 Yorumla- 22 gü
Ne kadar çok heves edilirdi oysaki milletin ayağına hayran hayran bakardık 😌
- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
m 23 güHayır her şeyim alındı
13 Yorumla- 22 gü
Ya ne güzel maşallah 👏🧿🌸 senin adına çok sevindim 🥰
- 22 gü
Teşekkür ederim 🥰❣️🌹
- 22 gü
Rica ederim 🙋
Kişilik & Karakter konusunda 4,5b cevap paylaştı. Futbol topu, hep plastik top ile oynadım..
13 Yorumla- 22 gü
Sanırım pahalı olduğu için eskiden futbol topuna kimse para vermezdi , hep plastik top ile oynardık oda hemen patlardi zaten
- 22 gü
😌🥺
Kişilik & Karakter konusunda 754 cevap paylaştı. Çocukken herseyim oldu
11 Yorumla- 22 gü
Ya ne güzel maşallah 👏🧿🌸 senin adına çok sevindim 🥰💖
Kişilik & Karakter konusunda 6,7b cevap paylaştı. Geçte olsa her şeyim oldu çok şükür
11 Yorumla- 22 gü
Ne güzel maşallah 👏🧿🌸
Bisiklet çok istemiştim Onu alamadım
14 Yorumla- 22 gü
İçimizde ukte kalan ne kadar çok var dimi 🥺 Benimde çok geç olmuştu bisikletim onu da hurdacidan ikinci el alınmıştı, ben bisiklet sürmeyi mahalledeki arkadaşımın bisikletine binerek öğrendim , onuda yalvar yakar öyle bindirirletdi zaten kaldırımda oturur bir tur vetecekmi diye hevesle bakardık öyle
- 22 gü
Haklısıniz çocukken en güzel şey güzel anılar biriktirebilmek en güzeli oluyor ama maalesef ki bazı şeyler ya eksik ya yarım yaşanıyor 😌
Kişilik & Karakter konusunda 12,5b cevap paylaştı. Vardır illaki ama aklıma gelmedi birden
12 Yorumla- 23 gü
Hoş geldin canımın içi 🙏🌸🌹
- Kişilik & Karakter konusunda 7,6b cevap paylaştı.
23 güDershaneye gitmeyi çok istemiştim.
Ailem benim arkamda durmadığı için kendim çalıştım.
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 6,3b cevap paylaştı. Bu söyleyeceğim bir çok erkeğin cocukken ulaşamadığı bir hayaldi. Evet her erkek çocuk PlayStation u olsun istemiştir.
04 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,5b cevap paylaştı.
23 güAkülü araba ile maça gitmek
İkiside olmadı
Bende arabayı alıp maça gittim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)22 güOrijinal Fenerbahçe forması çok istiyordum.
11 Yorumla- 22 gü
Doğrudur hepimizin içinde ukde kalan şeyler oluyor işte 🥺
Üzülme al sana çiçek 🌹💐🌿🌺🌿🌷💐🍂🌺💮🌸🍀🌴🌵🌼🌷🌹🌷💐🌷☘️🌸🍄🌼🌿🌺💐🍂🌿🌹🌿🌷
- Kişilik & Karakter konusunda 2,2b cevap paylaştı.
22 güFerrari kırmızı renk hala alamadım :(:(
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 5,5b cevap paylaştı. Evet var
11 Yorumla- 22 gü
Peki
- Kişilik & Karakter konusunda 464 cevap paylaştı.
23 güYokkk
11 Yorumla- 22 gü
Peki 💞
- Kişilik & Karakter konusunda 777 cevap paylaştı.
23 güBisiklet ya
11 Yorumla- 22 gü
Hepimizin en büyük hayali buydu sanırım, bisikleti olanlara hep imrenerek baktık 🥺 çocukluğumuzda ya hiç olmadı ya da çok geç sahip olduğumuz bir hayeldi bisiklet
Çocuk gelinliği 😞
11 Yorumla- 22 gü
Benimde 🥺 çocukken gelinlik giymeye ne kadar çok heves ederdik ufak ama içimizde ukte kalan bir hayal olarak kaldı maalesef
23 gü🥺🥺🥺🥺🥺
12 Yorumla- 22 gü
Üzülme al sana çiçek 💐🍀💐🏵️☘️🌹🌺🌷🌸🍁🌼🌹🌷🥀💐🌺🌴☘️🌹🌵🍂🍄🌼🥀🌼💐🌺🌹🌷💮🌸🌺🌹💐
- 22 gü
🥰🥰🥰🥰🥰
Var evet
11 Yorumla- 22 gü
Peki 💞
Playstation 😂 (hala da istediğim halde alamıyorum gerçi)
00 Yorumlakocaman bi hello kitty pelusu istemistim almamislardi
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 4,1b cevap paylaştı. Minik çimbiçme traktörleri
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 6,9b cevap paylaştı. aldığım yok ki.
11 Yorumla- 21 gü
🥺😌
- Kişilik & Karakter konusunda 470 cevap paylaştı.
22 güPembe barbieli tekerlekli okul çantası
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 22,4b cevap paylaştı.
22 güBenim neden prenses elza barbiem yok
00 Yorumla Olmaması için çabalıyorum 🧚♂️
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
u 22 güCep telefonu olabilir
00 Yorumla Yılbaşı barbisi
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı. Var evet
00 Yorumla
23 güBarbie bebek ve çilek yatak
00 Yorumla- Devamını Gör (28)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem