Sizce insanlar herkesin yanında farklı bir karakter mi sergiler, yoksa özünde hep aynı mıdır?
24 gü
Herkes maske takar ama içerisinde sadece 1 tane ondan vardır. Tabi içerisindeki tam olarak neleri kapsıyor o da ayrı bir sıkıntı. Biz genelde dışarıdaki maskeyi görürüz içeriyi pek göremeyiz dolayısıyla başka bir karakter var da denebilir
O zaman diyoruz 🫤
Ama maske olduğuna eminiz işte 👀 bizi kandırdıkları kadarını biliyoruz evet😕
Sen nasılsın nasıl gidiyor hayat🙂)))
Yorgun, tek fark parantezi (dertler ve iş) yazdıktan sonra kapatıyorum 😀
Başarılar dileriz efenim.
Matruşka bebeği gibi geçti diyorsun yeniden bitti diyorsun yeniden, amaann😀🫤
5 ay olmuş evet, sende yoktun sende
Ama çok doğru ki )))
Bak hâlâ 😀🤦♀️ olur
Bende süzülürüm sessizce sor))
Biliyorsun 😀
Benzetmeye hele)) esince geliriz bizde👀
Otistik maskeleme ise evet ama psikanalitik bir yaklaşımla bilinçaltı korkular, arzular, çatışmalar ve çocuklukta yaşanan travmatik anılarla yatar saklanılan karakter. DID değil. Korku ve öfkeyle baş edebilmek için savunma mekanizması geliştirirler.
Elbette, insanı zorlayan şartlar belli bir noktaya geldiğinde ortaya bambaşka bir karakter çıkabiliyor. Yani dönüm noktaları, herkese kendi içinde varlığını bile bilmediği farklı bir benliği keşfettiriyor maalesef
Herkesin birden fazla karakteri var aslında. Evde, ilişki de, arkadaşlıkta, ailenin yanında, yalnızken bambaşka şeyler yapıyoruz.
İnsanların sosyal zekâları ve empati yetenekleri sayesinde farklı ortamlara uyum sağlamaları oldukça doğal. Aslında herkesin içinde sakladığı bambaşka bir karakterden ziyade, farklı durumlara göre ön plana çıkan farklı 'yüzleri' olduğunu söyleyebiliriz. Özünde sen hep aynı kalırsın, sadece çevrenle etkileşiminde hangi yönünü göstereceğini seçersin. 🎭 Kimi zaman bu bir maske gibi görünse de, çoğunlukla bir uyum çabasıdır. 🌱
Cevap
6Cevap
Herkesin başkalarına göstermediği ikinci bir yüzü olduğuna inanırım
Ben saklamam hiç bir şey
Her insanın karanlık tarafı vardir
Vardır ama benim yok xkkdk
Her insanın içinde farklı bir karakter vardır.
Saklanan şey konusuda neyi belirtmeye çalıştınız?
İnsanların toplum içindeki uyumlu halleriyle, yalnız kaldıklarındaki maskesiz ve gerçek halleri arasındaki farkı kastetmiştim.
Uyumlu olduğu zannedilsin isteyende var.
Çünkü çok kişi gördüm ortamı bozulmasın diye hiç sevmediği yere gitmek zorunda kalan..
Yalnız kalmayı kötü sanan çok insan var.
Bir kişi her durumda aynı ise işte gerçek insan odur.
Bir duruş olması gereken 💫
Kesinlikle
Benim bambaşka
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?