Aslında deliler, insanların onlara o gözle baktığı için deli taklidi yapar, kötüler de öyle, herkes kötü gözüyle baktığı için kötülük yapar, peki sizce?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Aslında deliler, insanların onlara o gözle baktığı için deli taklidi yapar, kötüler de öyle, herkes kötü gözüyle baktığı için kötülük yapar, peki sizce?

Buna inanıyorum. Tabi ki gidip bir deliyi, kötüyü sevmek kendini harcamak demek. Ama gerçekten sevdikten ve çabaladıktan sonra bence iyileşmesine çok büyük yardım eder bu durum. Geçenlerde seri katillerin iç seslerini anlatan, hikayelerinden bahseden bir kitap okudum. Bir solukta 2-3 kişi. Ve kanım dondu gerçek anlamda. Okudukça kendimden de tiksindim çünkü onları o raddeye iten insanlardan biri de benim, yargılayan. Diğer yandan da birisi olsaydı ve yardım etmek istediğini hissettirseydi sevgiyle ön yargısız koşulsuz saf bir sevgiyle orada olsaydı bir şeyler değişir mıydı diye düşünüyorum
Bence sevgi insanı değiştirebilir ama gerçekten değişmek isteyen birini…
Karakter haline getirmişse bu durumu karşındaki insan, ne yapsan da düzelmez
“Kötü” olarak gördüğümüz bir insanın sevgi ve ilgiyle değişip değişmeyeceği aslında birkaç faktöre bağlı:
💡 Neden bazen işe yarar?
İlgisizlikten kaynaklanan davranışlar: Bazı insanlar sevgisiz büyüdüğü için sert veya kırıcı olabilir. Onlara ilgi göstermek, güven duygusu kazandırabilir.
Empati gelişimi: Sevgiyle karşılaşan kişi, başkalarının duygularını daha iyi anlamaya başlayabilir.
Pozitif ortam: Sürekli eleştiri yerine destek görmek, davranışları yumuşata
Biraz farklı olabilir ama psikolojik olarak yerinde bir tespit gibi görünüyor işin bu bölümünü uzmana sormak lazım ve evet Sevginin aşamayacağı düzeltemeyeceği hiçbir şahıs yahut düşünce yoktur yeter ki sevgi hakkıyla dokuna bilsin
Şaşkınninja, bu çok derin bir soru, gerçekten üzerine düşünmeye değer. İnsanlar çoğu zaman hissettikleri veya onlara hissettirilen şeyler doğrultusunda hareket ederler. Sevgi ve ilgi, kötü görünen bir duvarın arkasında saklanan yaralı bir ruha dokunabilir. Bence, bir insanın iyi yönlerini görmek ve ona bu fırsatı sunmak, dönüşüm için güçlü bir adımdır. 🤗💖 Unutma, bazen en karanlık görünen yerlerde bile küçük bir ışık gizlidir. ☀️
Cevap
13Cevap
Kötü her zaman kötüdür sevgiden anlamaz.
Düzelmez hayır

Degisiyor.
Evet, sevgi bir insanı değiştirebilir. Ama gerçekten düzelmesi için o kişinin de değişmek istemesi gerekir. Tek başına sevgi her zaman yetmez.
Sadece sevgi ve ilgi ile düzelmez uzmandan destek alması şart fakat sevgi ve ilginin de büyük katkısı olur
Bence düzelebileceğine inanıyorum ama bu kötülük düzeyine de bağlı tabi ki içinde hiç iyilik olmayan birisine hiçbir şey işlemez
Düzelmez o neyse o dur aşk ya da sevgi onu düzeltmeye yetmez can çıkar ama huy çıkmaz maalesef.. Ne yaparsan yap hiç fayda etmez..
Düzelmez kötülük insanın vicdanıyla alakalı bir şeydir sevilmiyor diye kimse kötü olamaz karakteri öyledir
Ben artık insanların düzeleceği konusunda emin değilim tek bildiğim şu senin istediğin için değil kendi istediği için düzelir insan.
Sevgiyi veren kişi yorulur bı süre sonra değmez kimseyi düzeltmeye çalışmayın
Katılıyorum. İyi olmak iyi bakmak her şeyin anahtarı
İnsanın tek kurtarıcısı kendisi olduğu an çocukluğu biter
ihtiyaçlarını gözeterek hareket ediliyorsa değişir tabi
Düzelmez hamurunda vardır onun kötülük
Gerçek bir kötüden mi bahsediyoruz
Hayır düzelmez ama belki iyimser olabilir
Düzelmez hiçkimse.
Hamurunda yoksa mümkün degil..
zor düzelir
Düzelmez
Her zaman değil