♾️ Sizce bir kötü bir insan, aşk veya bunun gibi sevgi, ilgi, değer görmek gibi duygularla iyi biri olabilir mi. Yoksa kötü her zaman kötü müdür

♾️ Sizce bir kötü bir insan, aşk veya bunun gibi sevgi, ilgi, değer görmek gibi duygularla iyi biri olabilir mi. Yoksa kötü her zaman kötü müdür

Kötü insan da yok iyi insan da yok bana göre. Yalnızca yeterince sevgi almış iyi bir aileye doğmuş ve hayatı şanslar ile çeviri insanlar iyi kalıyorlar. O yüzden elbette düzeltebilir birini ilgi ve sevgi. Sevgi çokça iyileştirici bir duygu ondan yoksun olanlar daha hırçın daha çabuk sinirlenen ve merhametli azalmış kişiler oluyorlar. Psikolojik sorunu olanların katil bile olduğu görülmüş ve geçmişlerine bakıldığı zaman da acı ile dolu zaten
Sevmeyi bilmeyen hatta sevgiye değer vermeyen ama kendisini dünyanın en ahlaklı, en ideal, en kaliteli insanı olarak lanse etme fırsatlarını asla kaçırmayan o kadar " gerçek kötü" kişi var ki yeryüzünde. Bence sorun tamamen sevgi ve ilgi yoksunluğu zaten. Samimi sevgi ilaç gibidir, içtenlikle gösterilen ilgi ise insanı tazeler, enerjisini çoğaltır. Bi insanın sevgiye ve ilgiye değer vermesi, kıymet bilmesi onu kesinlikle hayata 10- 0 önde başlatır🍀😎
😎🍀
Sevgi iyileştirmiyor, sonuna kadar savunduğum şeyi, artık gözümle görünce sesim kısık şekilde "sevgi iyileştirmiyor" diyorum.. Aldığım en büyük ders hiçbir koşulda ve hiçbir sebeple taviz vermemem gerektiği. Zor zamanmış, iyi değilmiş, yanlışlıkla olmuş, öyle olacağını düşünememiş. Ben kimsenin alttan alındığı durumları bir daha yapmadığına şahit olmadım. Alttan aldığınız her durum kedinizden tavizdir.. iyileşir diye beklemiyorum, çabalamıyorum..
Toşokkor odorom
Ne tatlı bir teşekkür :D Rica ederimm 🌺
😀😀
Yapılacak en kötü hatalardan bşr bir tanesi birini değiştirme çabası işine girmek. Değiştirmeye çalışırken, değişen tek kişi kendimiz olur.
Rica ederim 🦋
Cevap
24Cevap
Sevgi ilaç gibi gelecektir ama huylu huyundan vazgeçmez be :D o kötü yine kötü olarak kalacaktır. Yanii çokta büyük hayaller kurup, umutlar beslememek lazım.
Kesinlikle katılıyorum :D ✨
☺️🌼
Zamanında Kayseri'de gevher Nesibe Hastanesi'nde hastalar müzikle tedavi edilmiş gadası
Sevginin halledemeyeceği bir şey yoktur
@Berivann6 akıllısın
@Berivann6 rica ederim
İçinde vicdan yoksa, vicdan duygusu gelişmemişse ne yapsan nafile öyle birisine. Düzelmez, çünkü saf kötüdür o, kötülük abidesidir. Kötülükten haz duyan, başkalarını keyfiyeten utandıran kişi düzelmez, çok sevilse de düzelmez, çünkü kötülükle besleniyor, konuyla alakalı çok sevdiğim bir söz var; "yılan sadece derisini değiştirir, huyunu asla" Rol yapar lakin değişmez, kendisine koşulsuzca iyilikler yapan, yardım eden kişiye nankörlük ve hainlik yapar, zeytinyağı gibi üste çıkar, çünkü vicdanı yoktur, kalbi yoktur. Ancak vicdanı olan kişi, bir yerlerde vicdanı kalmış bir kişi kötü de olsa, kendisine sunulan iyilikle, gösterilen şefkatle sevgiyle iyiliğe bürünür, özüne döner, vicdanının sesini duyar.
Oooo barııışş nasılsın?
Hiç bir insan anne karnından iyi veya kötü olarak doğmaz. İnsanı iyi ve kötü yapan şeyler, hayatı boyunca yaşadıklarıdır. Ağaç yaş iken eğilir. Yaş olduğu dönem dik büyümesi gerekir. Ama bazı koşullarda o ağaç eğilir ve bükülür. Ağaç kabuk bağlamaya başlamadan önce her ne kadar eğik bükük olsa bile yinede bir ümit vardır, tabi eğer hala kırılmamışsa. İnsanlarda ağaç gibidir. Eğilir ve bükülür. Ama sağlam bir direk, henüz geç kalmamışsa, o eğilmiş ve bükülmüş insanı doğrultabilir. Ama o eğilme ve bükülmenin izleri illaki kalır. Yani doğru ilgi sevgi şefkat vede merhamet ile henüz çok geç değilse, her insan iyiye dönüşebilir.
Derlerki sevmek insani iylestirir
Bu söz cok dogru bir insan seni temiz ve guzel sevdigi surece her yaralar iyilesir
Sen ne kadar seversen sevmis ol
O insan seninle ilgili güzel hayalleri dusunceleri yoksa
Bu sevginin ismi sevmek degildir
Insan sadece durmadan kendini yipratir
Sevmek heveslik degil nefesliktir
Ve sevmek
Onunla gönul eglendirmek degil
Onu ALLAH rizasi icin sevebilmektir
Hayır değişmez değişenler de vardır ama başında sevgi almak daha sağlıklı bir insan yetişmesine yol açar bence bir de insan kendi sevgisine de sahip çıkmalı çevresi ailesi ona sevgi veremese bile o sevgiden vazgeçmemeli içinde hep onu beslemeli görseldeki joker gibi delirmis kişiler sonradan sevgi görse bile düzelmeleri zor ama degişende var insan yok yere delirmez
Bence insanlar, yaşamaları gereken bazı duyguların eksikliği yüzünden kötü olurlar. Duygusal ihtiyaçlarının karşılanması durumunda, yani eksikliğini hissettiği duyguları (sevgi, ilgi, gurur, değer görmek gibi) yaşayabilirlerse daha iyi kişilere dönüşebilirler. Sevgi, ilgi ve değer görmek, insanların daha iyi birer kişi olmalarına yardımcı olabilir ve davranışlarını olumlu etkileyebilir.
Olabilir bence. Her sorunun kaynağı sevgisizlik. Her yetişkin bir zamanlar çocuktu ve sevdiği, dünyam dediği insanlar vardı. Kimisi annesine, kimisi babasına sevdalıydı. Bişiler oldu ve hayalleri de yıkıldı, umutları da. Bu yüzden herkesin özündeki iyilik sevgiyle ortaya çıkabilir. Buna inanıyorum
Eğer ki bir insan çocukluğunda ve gençliğinde sevgisiz bir ortamda yetişmişse ve bunun sonucunda bilerek veya bilmeyerek kötülük yapıyorsa veya kötü biriyse o zaman o kişiye karşılıksız verilen sevgiyle kalbi yumuşatılabilir. Fakat herhangi bir olumsuz durum yaşamayıp keyfi bir şekilde kötülük yapan kişiye dünyaları da versen bi şeye yaramaz. Kişi aynı kişi kalır...
İnsan yedisinde neyse yetmişinde odur. Hiçbir zaman değişmez. Genlerine ne programlanmışsa onu yapar. Ancak ilaçlarla biraz uyuşturuyorlar sadece onun biraz değişikliği etkisi oluyor rahatlamaya daha doğrusu.
Zaten sevgisizlikten insan acımasız birine dönüşür. Aslında kötü birine böyle 1 ay kadar sevgi ve ilgiyle yaklaşırsak biraz yumuşadığını ve onunda sizi düşünmeye başladığını fark edebiliriz. Zamanlada aranız güzelleşir.
Bu kendisine bağlı, düzeltmek için kendiside çabalarsa sevgi buna yardımcı bir etken olabilir ancak bazıları asla düzelmez.
Not: Joker düzelmeyecek olanlardan, Batman şunu bir anlayamadı gitti kır boynunu bitir işini işte :D
Kimse kimseyi düzeltmek zorunda değil, düzelticem diyerek yola girmek de ancak o kişiyi yorar yıpratır. Kalbi kötü olan birini de ancak kendisi isterse kendini düzeltir kimse bişe yapamaz bence içten gelen bir şey zorlama ile olmaz.
Değişmek istiyorsa her şekilde değişir ama kötülük içine işlemişse zor.😌
🤗
bir insan kötüyse çocukluğunda ergenliğinde gençliğinde sorunlar yaşamıştır. o yaşlarda yaşadıklarımız sonsuza dek beynimizde kalır bizde etkisi kalır eğer biri o etkileri o travmaların izlerini iyileştirirse etkisi gider ve belki o kişi daha iyi bakabilir hayata
Kötü olabilir ama ne tür bir kötü?
Adam mesela katil ise tabiki düzeltmez ama böyle önüne gelene bağırıp çağırıyor, herşeye sinirleniyor ise sevgi en iyi ilaç olur ona. Neden peki?
Çünkü o kişi Ailesinden, çevresinden vs. sevgi görmemiştir de ondan.
Hayır, uzak dur. Açık ve net. Kötü insanları değiştiremezsiniz. İlişkiye başlayıp ben bu adamı değiştiririm diyen kadınlar cinayete kurban gidiyor. Sakın uğraşmayın. Mahvolursunuz.
İsterse değişebilir fakat bunu biri değil kendi yapmalı.. kadınlar rehabilitasyon merkezi değil sevgiyle değişir şunla düzelir diye kimsenin hayatını karartmaya gerek yok
Bencə düzelemez. Merhameti olmayana istediğiniz kadar sevgi ve ilgi gösterin, onun iyi birisi olmaya dair çabası yoksa değişim gerçekleşmez.
Hangi aşamalardan sonra o noktsya geldiğ önemli. ben kötü olmadım hiç ama,2 sefer ysnlıltan doğruya döndüm
Hayır.
Öfkeli olabilir hayata. Sevgiyle, tedaviyle toparlanır.
Ama kötülük seçimdir. Karakter meselesidir. Düzelmez
düzelemez o sevgi bittiyse ilgiliyle nasıl düzelsin
Sevgiyle duzelmem hatta daha kotu yapar egomu tatmin eder
Yok o karakter meselesi
Kötüyse senin ilgini sevgini iligine kadar sömürür bir de
Bir insan iyi biriyken kötü birine dönüşebilir ama kötü biri iyi birine dönüşemez
insanlar zamanla her şekilde değişip düzelebilir denendi onaylandı kanıtlandı
Hayır, kesinlikle hayır. Kötü insan her zaman kötüdür.
Kötü bir insani sevgi düzeltmez eğer bunu o kişi kabul etmiyor ve çabalamiyor ise imkansız
Bence düzelmez çirkin bir kalbin tedavisi yoktu.
Çok zor, kötü bir insan içsel olarak öyledir yani değişmeye hatalarını kabullenmeye asla yanaşmaz.
Bence düzelebilir ama her insan için geçerli değil bilemezsin. Belki yapısı öyledir yani.
Kötü kötüdür sevgiyle falan düzelmez daha sevgi gösteren insanı da kötü olmaya iter.
Sadece anlık olarak değişim gösterebilir ama özünde var olan kötülüğü imkanlar dahilinde her zaman ortaya çıkartmaya meyilli olacaktır..
Kötü her zaman kötüdür üstüne üstlük siz onu iyi etmeye çalıştıkça sizde kötü olursunuz en son siz suçlanıp terkedilirsiniz
Sevgi ile herkes düzelir. Kötü insanların genellikle ağır bir geçmişi oluyor psikolojik anlamda ve onlar bizden daha da çok sevgiye muhtaçlar sadece zirhları var. :)
Mutlaka düzebilir bence
Hiç sanmıyorum. Karakter; sevgiyle, şefkatle, ilgiyle , iyi davranmakla düzelebilecek bir durum değil ne yazık ki.
Sevmek sevilmek çok güzel bişeyde işte anlanyana ama dediğin gibi kötü her zaman kötüdür net.
Düzelebilir sevgiyle her şey iyileşir
ihtimaller arasinda var tabi.
Herhangi bir duygu duzeltemez bence onu
Neden ve hangi anlamda kötü olduğuna bağlı.
Bence düzelebilir
Düzelir
Düzelir hatta mum gibi olur
Kötü her zaman kötüdür
insanların karakterlerinin değiştiğine inanmıyorum
Sevgi herşeyi ve herkesi iyileştirir
Sevgi 🫶🏼 her derde devadır✌🏻
Kötü her zaman kötüdür.
Yok kanaat getirdim düzelmez.
Çok düşük bir ihtimal
Sevgi iyileştirir insanı
Kötülük ruhuna işlenmişse hayır !
Düzelmez. Umut etmek bir işe yaramaz bazen.
Sevgi her seyin ilacıdr
bence düzelmez
Hayır, kötü kötüdür
Huy değişmez
Sevginin iyileştiricidir değiştiredebilir
Düzelmez. Kötülük bakidir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?