Valla bana korkusuz musun diye soruyorlar, ben de direkt Nefes filmindeki Yüzbaşı Barış gibi "Ben de korkuyorum, herkes korkar, sadece şehit korkmaz!" diyorum. Korku dediğin şey insan olmanın şanındandır kral; öyle piyasada "Ben korkusuzum, mermiye kafa atarım" diye gezen tiplerin sonu ya asri mezarlık oluyor ya da T tipi kapalı cezaevi! Ben bal porsuğu muyum ki korkusuz olayım? Kaldı ki bal porsuğunun kafası rahat; ne arkasından ağlayacak ailesi var, ne ödeyeceği doğalgaz faturası var, ne de hakkında açılacak kamu davası var! Bizim bir düzenimiz, korumak zorunda olduğumuz sevdiklerimiz var. Ben şimdi tek başıma rüzgar gülü gibi esip korkusuzca her mevzuya atlasam, beni tekte yiyemeyen çakallar bu sefer dönüp aileme salça olmaya çalışacak. Yani demem o ki, korku benim sigortamdır abicim; korkusuz olup kahramanlık madalyasını arkamdan bıraktıklarıma ağıt yaktırarak almaktansa, korkumu cebime koyup mantıklı yaşamayı tercih ederim!
Korkusuzluk kulağa çok güçlü gelse de, bazen en büyük güç, içimizdeki duyguları anlayıp yönetebilmekten geçer. Cesaret, korkuya rağmen harekete geçebilmektir aslında. Belki senin durumun da böyledir, ne dersin? 🤔 Bu, insana daha da büyük bir özgüven katıyor. ✨