maalesef diyemediğim için kendi göbeğimi hep kestim hjgf
1 ay
Hayır diyemedikçe hep mutsuz olan sen olacaksın. Bunu ancak hayatın temeline kendini ve kendi isteklerini alarak yapabilirsin. temeline kendi isteklerini aldığın zaman istemediğin bir şeye çok rahat hayır demeye başlayacaksın
Eskiden hep öyleydim birinin bir şeye ihtiyacı olsa tamam der geçerdim sonra kendi işlerim yarım kalırdı. Değişim küçük hayırlarla başladı önce basit şeylerde mesela biri yemek teklif ettiğinde hayır şu an istemiyorum dedim. Öleceğimi sanmıştım ama kimse küsmedi. Sonra fark ettim ki hayır demek insanların beni sevmesini engellemiyormuş tam tersine saygı duymaya başlıyorlar. Sınırlarını çizmek egoluk değil olgunluktur. Bir ay dene kimsenin canı yanmaz göreceksin.
Bunu yapacam yarin baslayacam
Hayır demeyi bilmek kitabını öneririm
Beyhan budak kitabi dimi
Yok iletişim yayınları
Sanki okudum gibi
Sende sanırım herkesi memnun etme çabası var
Evet kiramiyorum
İşte birine hayır dersem onu kırarım çok üzerim vb düşüncesine karşıt şeyler düşünmen gerek öyle olmadığını söylemen gerek kendine. Ve şunu bil sınırların ve hayır diyebilmek senin hem bedensel hem ruhsal sağlığın için gerekli olan bir şey. Aman o kırılmasın aman bu kırılmasın herkes beni iyi bilsin demenin verdiği bedel kendi benlik duygunu unutup dağılmış ve tükenmiş bir sendir. O yüzden kendin için hayır demeyi bilmen gerek. Herkesi memnun etmek zorunda değilsin genelde hayır diyemeyip herkesi memnun etmeye çalışan insanlar geçmişte herkesin ve ailesinin duyusal yüklerini taşımış çocuklar oluyor. Herkesin mutlu ya da üzgün hissetmesinden kendini sorumluymuş gibi görür büyüdüğünde de bu devam eder o yüzden kendi kalıplarını vs değiştirmek ve bunu fark etmek en önemli adım.
Ben ogretmenim cocuklarin yasayislarinin yetiskinlikte nasil olabilecegini egitimi gordum dedigin gibi bir sey olmaz kirmayim hallederim derken baskasi mutlu ben mutsuz oluyorum fedakarlik yapa yapa kendimizden uzaklasiyoruz hayir demek kotu bir sey degil aslindA
Tabii ki değil olması gereken bir şey hele bu zamanda kesinlikle öğrenilmesi gereken bir şey
Evet kac yasindasin
Yirmi
Masallah yasina ragmen cok olgun dusuniyorsun
Evet çoğu konuda böyle ama bundan çok da memnun olduğum söylenemez😅
Niye yaw hhgg
Kendi yaşına göre olmak her şeyi bu kadar fazla tasimamak isterdim ne bileyim gençliğin vermiş olduğu o deli cesareti az da olsa bana zarar vermeyecek şekilde yaşamak vs iyi olurdu böyle cıvıl cıvıl tek derdi güzellik gezmek vs olan fıstık gibi yasit kizlari görünce içim burkulmuyor değil hani 😂😂😂
Sen de fistik gibi degilmmisim hahaha
O kadar şey yazdım içinden bunu mu soruyorsun cidden çok saçma ve komik
Bu durumu yaşaman çok doğal, birçok insan "hayır" demekte zorlanır. Kendi sınırlarını belirlemen ve önceliklerini düşünerek küçük adımlarla başlaman önemli. Bazen sadece "Şu an uygun değilim" demek bile büyük bir başlangıçtır. Zamanla bu kasın güçlenecek, göreceksin. 💪🌸 Kendine öncelik vermekle başla.
Cevap
1Cevap
Gobegi kesme olayini anlayamadim efenim
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?