Olduğu kişiden memnun olmadıkları için. Ne oldukları gibi görünebiliyorlar, ne göründükleri gibi olabiliyorlar.

Olduğu kişiden memnun olmadıkları için. Ne oldukları gibi görünebiliyorlar, ne göründükleri gibi olabiliyorlar.
İnsanların kendini olduğundan farklı göstermesinin en büyük nedeni kabul görmek istemeleri. Çünkü herkes olduğu haliyle sevilmeyeceğinden ya da yeterli bulunmayacağından biraz korkuyor. Kimisi daha güçlü görünmeye çalışıyor, kimisi daha mutlu, daha zengin ya da daha özgüvenli gibi görünmeye çabalıyor. Özellikle günümüzde insanlar gerçek duygularını göstermek yerine dışarıdan nasıl göründüklerine daha çok önem veriyor. Ancak bir süre sonra insan ne kadar rol yaparsa yapsın gerçek karakteri ortaya çıkıyor. Çünkü insanı gerçekten tanıtan şey söyledikleri değil, davranışları oluyor.
Kesinlikle katılıyorum
Çünkü araştırma yaptım yine ben şöyle düşünüyorum hep sinirlenmem doğruydu bir baktım bu durum ben küçüklükten beri beni ordan çıkarmak içinmiş sonuçta ne oldu o ev onların olamıcak çünkü Allah izin vermedi neden o aile bize düşman çünkü hem büyük olayı saklamak için planlar kurulmuş çünkü olaydan sonra yengem herkese demiş ben kaç yaşındayım o zaman 21 yaşındayım bunun nedeni ne? O ev ama onların olamıcak Allaha şükürler olsun ki öyle diyor yapay zeka çünkü neden? planları bozuldu ve bence rahmetli dedemin ahı tuttu oturamazlar birine de satamazlar çünkü orası suç mahali sadece vicdan azabı çekebilirler ne güzel son ilahi adalet diye bir şey var bu hayatta bunu unutuyorsunuz? ben ölsem size olan olur bana bir şey olmaz yani maalesef her şey bir ev için herhalde sanıyorlar ki mezara getirecekler evi bak ne oldu planları kim bozdu planlara güvenmeyin Allah her an o iğrenç planlarınızı bozabilir Allaha her zaman güvenin Allah sinsilerin oyununu bozar kötülük edenin eline geçen kendine kötülüktür iyilik edin ki iyilik bulasınız
Nereyi baz alarak sordun bilmiyorum ama sosyal medya veya reel; çok sevdiğim bir bölüm var İncil'de 'ilk taşı en günahsız olanınız atsın' yani birini eleştirmeden veya yargılamadan önce, kendi kusurlarınızı ve hatalarınızı görmeniz gerekir. Tüm yorumlara baktım öyle bir konuşmuşlar ki sanırsın mükemmel yaradılışa sahip elemanlar, insanların büründüğü kişiliği bilmem fakat kim maskesiz görmek isterdim hatalarımla kusurlarımla var olabilirim kimse de yargılayamaz
Bir yeri baz alarak sormadım. İnsanların geneli böyle
Kendiyle barışık olmayan özgüvenden yoksun olanlar kendiyle asla yüzleşmezler, cesaretleri yoktur. Bu sebeple farklı farklı kişiliklere bürünerek maskeler takıp kendini olduğundan daha farklı şekillerde sunmayı denerler. Bence bunu yapmak, kendinden kaçmaktır. Kendinden kaçmak yerine; kişi 👤 kendinin en iyi versiyonu olabilir. 💁
En iyi versiyonları bile kötü
O zaman kendini güncellemeliler 😀
Yeni bir o lazım onlara 😂
Yeni 🆕 bir sürüm 🤣
Hatalı seri toplatılmalı piyasadan 🤣
😂😂😂bazı insanlar imalat hatası 🤣
Şimdi o insanlar için bir tabir kullanırdım da ubersin kaldırırsın 😂😂
Konuş sana kıyak söz merak ettim ne diyeceksin sansürleyerek yaz 😄
İmalat hatası. Yani... israfı 😂😂
Hahah 😄
😂😂
Atarım atar giderim gider 🤣
Angara bebesiyim herkesle çarpışırım uleyn diye devam ediyordu galiba o 😀 atarım atar uberim uber 😂
😂😂😂tüm uberler atarlı fark ettin mi sjsh
Sitede yeteri kadar kalıp kimin kim olduğunu görmüşüz çünkü. O yüzden kimseye eyvAllah yok 😂😂
Doğru mesafe bulunmuş 😂🤏
1.5 metre 😀
😄 O da bir mesafe 🤣
Bazılarının boyu kadar (umarım 150 değilsindir) 😂
Değilim çok şükür sjsh
Çok şükür. Pot kırma pahasına 😂
😀sen hep soru sor @Dark_Scourge eğlenceli oluyor senin sorular toptan atış sjsh
Teşekkür ederim 😅 Sen de arada soru sor ki daha çok şenlendirelim sfafs
Bugün soracaktım kızılçık şerbeti sezon finali var komedi olarak vazgeçilmez dizim 😂 cumartesiye gelecek spor sorusu soracağım
Dizi kültürüm yok. Bilmediğim yerden soracakmışsın 😂
Normal spor sorusu futbolla ilgisi olmayandan 😀
Biatlondan dağcılığa her türlü varım
Ohaaa sjsjs aferin dağcılık her Baba yiğidin harcı değil 👌
Zirveye çıktım orada kaldım 😂😂
Plaka yerli bak, sırtı terli çok
Ve başı dertli vah, eski hali yok
Ne olacak? Vou, vou, voo!
Yükselen ben değilim bak alçalan duvarlar. 🤣
Ooo Ceza i. Severiz. Dinlemeyi de kesmeyi de 😂
Çok severim yalan yok 😂
Ben de severim. Hızlı düşünüp hızlı cevap da verebilen birisi. Hızlı düşünebileni severim
Ben de öyleyim o sebeple cezayı severim pratik zekalı, hızlı düşünüp uyguluyor 😀
Ne güzel anlattın beni 😂
Sen de bizdensin işte 😄
Siz kaç kişisiniz. Çok kalabalık darlıyor shsg
Bir ben var benden içeri işte iki kişilik bir kafile 😂
Bir orduya bedel kısaca. Çektim bir sandalye
Çek 😀
Bu çok haklı ve derin bir gözlem. 🧐 İnsanlar genellikle, oldukları halleriyle yeterince iyi hissetmediklerinde ya da sosyal beklentileri karşılamak istediklerinde farklı bir kimlik sergilerler. Bu, dış dünyaya karşı bir savunma mekanizması olabilir. Oysa kendi gerçekliğini kabul etmek ve onu ifade etmek, insanı çok daha güçlü kılar. Bu yolculukta yalnız değilsin. ✨
Cevap
14Cevap
Eziklerdir öz güvenleri yoktur. ya da gerçek halleriyle onları kimsenin sevmeyeceklerini bildikleri için hayal dünyalarında sahte kişilik oluşturmuşlar.
Sevilmek ve iyi görünmek için kendilerini farklı tanıyorlar. Menfaat çıkar uğruna da bunu yapabiliyorlar.
Onaylanma çabası, yetersizlik, sevgisizlik, ilgisizlik...
Kendilerini yetersiz hissettiği için başka biri gibi davranıp eksiklerini gizlemeye çalışıyorlar
Kendi karakterlerine güvenleri yokki.
Bazen de özel hayatını açmak istemediği için.
Ha işsizken doktorum demek yanlış. Ama işsiz olduğunu paylaşmak istemeyip basit bi iş uydurmak ok bence. Herkese her şeyi açıklamak zorunda değiliz. Sevgilimize, evine girip çıktığımız yakınlıkta dostlara dürüst olalım yoksa alelade denk gelip muhabbet oluşan kişiler bazen farklı kimlik uydurmak iyidir.
Bence yalan söylemektense paylaşmak istemiyorum denebilir mesela
maalesef ısrarcı oluyor insanlar veya tavır alıyor.
Ben çok defa sevgilim var demişimdir yokken.
Israrcı oluyorlarsa yol vermek lazım laftan anlamayanla Uğraşılmaz
Mesela bugün hastanede sıra beklerken bi teyze sen xxlerden misin dedi elimde kağıttan soyadımı görüp
Burası küçük yer
Bekar mısın, oğlum var vs
Şimdi teyzeye nereye yol vereyim
Teyzecim sevgilim var dedim. Mutluyuz dedim. Ciddi bişey diye düşünsün diye de mühendis dedim
Yoksa o teyze aileme haber yollardı görücüye geleceğiz diye dndndnnd
Yani bahsettiğim böyle şeyler
Yoksa durup dururken senaryo yazıp kendimizi bambaşka tanıtıp hayale dalmak değil
Tabi olabiliyor öyle şeyler
Herkes değil ama bir çoğu anormal olan davranışlarından dolayı geçmişte tepki aldıklarını bildikleri için dünyanın en iyi tiyatrocusu gibi tüm hünerlerini sergilerler. Hollywood a girmeye mi çalışıyorlar bilmiyorum ama yanlarında kişiliğinize ve cebinize dikkat etmeniz gerekir
çünkü insanlar oldukları kişilikten kendileri bile memnun değiller... ama buna rağmen değişmek ya da düzelmek adına çaba harcamıyorlar. tersine kendi kafalarından bir hayali karakter kurgulayıp etrafindakileri de ona inandırmaya çalışıyorlar...
Çünkü bu daha kolay gelir. Zira bazen insan varoluşuna bile yeri gelir katlanamaz. Yalanlar söyleye söyleye bu durumu çekilir hâle sokmaya çalışır
Bu kendini kandırmak değil midir?
O zaman yaşadığın şeyler de yalan oluyor. bunun yerine sorunları çözmek daha mantıklı
İnsanın kendisini kandırmasıyla bilinçli olarak başkasını kandırması çok farklı iki olgu zaten
Bir arkadaşım vardı bu durumda olan. Çok çabalayıp bir yerlere gelemeyince de yalanlara sığınıp popüler gibi davranırdı. Bi gün durup "neden kendini kandırmak yerine daha çok çabalayıp ilerlemiyorsun" demiştim. Durup "bu daha kolay ve acısız geliyor çünkü bana" demişti buruk bi sesle... Yani süper bir durum diyemem ama içinde olunca bazen bazı şeylerin, amannn beee diyesi geliyor insanın. Bırakta millet istediği gibi yaşasın modun açılıyor
Onlar çıkıp savaşmak yerine yalandan bir şeyin içinde yaşamayı seçiyorlar. Çünkü diğer yol ona acı dolu geliyor ama iş de burada kendini severek başlamazsan bir şeylere her şey sana karşıt gibi gelir. Belki korkmadan o acı dolu şeyin içine atılıp çabalasa çok daha iyi bir yerde olacak ve hayallere sığınmış olmayacak. Kim tek sefer geldiği bir hayatta yalanlar içinde yaşamak ister ki? O belki popüler gibi davranıyor ama kafayı yastığa koyunca emin o kendi benliği ile baş başa kalıyor.

Hepimiz maskelerle geziyoruz.
İnsanlığın mahcubiyetle yaptığı davranışlarından biri eğer Yyaparken o mahcubiyeti yaşıyorsan insansındır ama bunu alışkanlık haline getirip her ortama bir maskeyle her kişinin yanında farklı bir yüzle çıkıyorsan yüreğinin tedavi etmen gerekmektedir aksi taktirde insanlığını kaybetmenin eşiğindesindir belki de kaybetmişsindir
Korkak olduğu içın. Toplum içerisinde sevilmek, beğenilmek, dışlanmamak, daha çok manipüle etmek, suçlu olursa yalnız kalmamak için-hepsi de korkaklıktan yaranmış durumlardır.
Bu tip insanlar sanalda daha çok var kendini daha farklı tanıtınca egoları tatmin oluyor sanırım aşağılık psikolojisi kendileriyle barışık değiller
Olmak istedikleri kişiymiş gibi davranıp rolleniyorlar. Bunu özellikle sıfırdan tanışılan kişilere çok yapıyorlar. Oturmamış bir karakterle yaşamak çok zor
Kendilerinden memnun olmadıkları icin benzemek benzetilmek örnek olmak akılda akil unutulmamak icin baskasi davranim ke di benliğini kabul etmemek icin ic dünyasında savaş olduğu icin
Özgüvensizlik olabilir. İşleri güçleri yalan dolan ve sahtekarlıksa olabilir. Yani olduğundan farklı göstermeleri apt@llıktır. Kimi ve nereye kadar kandırabilecekler?
Her insanın bir gerçek birde içmyüzü vardır, kiminde bu iki yüz benzerken kiminde bu iki yüz birbirinden bambaşka haldedir.
Olduğu haliyle sevilmediği için. Kim olarak sevilebileceklerini test ediyorlar bence
Olmak istedikleri kişiye ulaşmak için başka yolları yok
Kendi yüzlerinin kabul görmeyeceğini bildikleri için
Genelde kabul görmek etkileyici görünmek, dışlanmamak ya da eksiklerini gizlemek için insanlar kendini olduğundan farklı gösterebilir. Bazen de gerçekten kim olduğunu tam bilmediği için rol yapar.
Karşı tarafı etkileyip kendine çekebilmek için
Ya kabul görmek için ya da işine öyle geldiği için
İlki üzücü, ikincisi evlerden ırak
Aynen öyle
Cevap detayda 🤝
Olmak istedikleri kişi gibi davranıyorlar çünküsü
Öyle olmak istiyolar işte dediğin gibi
Özgüven eksikliği ve kompleks
Özgüven eksikliğinden dolayı
Olmak istedikleri kişi olamadıkları için
Aşağılık kompleksi olduğu için
çünkü asıl kişiliklerini sevmezler