Bazen her şeyi fazla kafaya takıyorum, fazla derin düşünüyorum, kafam yoruluyor, insanlar da "fazla derine inme" diyor. Ne yapabilirim? Somut örnekler verin, "düşünme", "takma" gibi basit cümleler duymak istemiyorum.
28 gü
Bazen her şeyi fazla kafaya takıyorum, fazla derin düşünüyorum, kafam yoruluyor, insanlar da "fazla derine inme" diyor. Ne yapabilirim? Somut örnekler verin, "düşünme", "takma" gibi basit cümleler duymak istemiyorum.
Şifa için okunan salavatlar her gün 100 kere okunur Eüzübillahimineşşeytanirracim bismillahirrahmanirrahim süb-ha-ne rab-bi-yel a-liy-yil a-lel veh-hab velhamdülillahi mü-zek-ki-ril hayri ve fa-i-li-hi şükran-lil-lah allahümme salli ala seyyidina muhammedin tıb-bil kulubi ve deva-iha ve afiyetil ebdani ve şifa-iha ve nuril ebsari ve diya-iha ve ku-til er-va-hı ve gi-za-iha ve ala alihi ve sahbihi ve sellim a-de-de-ma ve-si-a-hu il-mul-lah allahümme salli ala seyyidina muhammedin el-habibil mahbub ve şa-fil ileli mü-fer-ri-cil kurub ve ala alihi ve sahbihi ve sellim a-de-de-ma ve-si-a-hu il-mul-lah allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammed bi-adedi kül-li da-in ve deva-in ve barik ve sellim aleyhi ve aleyhim kesiran kesira ve salli ve sellim ve barik ala ce-mi-il enbiyai vel mürselin ve ali kül-lin ve sahbi kül-lin ecmaine velhamdülillahi rabbil alemin allahümme salli ve sellim ala ruhi seyyidina muhammedin fil ervah ve ala alihi bi-adedi ilmike allahümme salli ve sellim ala cesedi seyyidina muhammedin fil ecsad ve ala alihi bi-adedi ilmike allahümme salli ve sellim ala kabri seyyidina muhammedin fil kubur ve ala alihi bi-adedi ilmike allahümme salli ve sellim ala kalbi seyyidina muhammedin fil ku-lub ve ala alihi bi-adedi ilmike salli ve sellim ve barik ya me-ci-dü ala seyyidina muhammed ibni ab-dil-la-hil mecid es-sa-la-tu ves-selam bi-adedi il-mil-lah aleyke ve ala ali-ke ya şafi allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammedin ve ez-va-ci-hi üm-me-ha-til mü-mi-nin ve zür-ri-ye-ti-hi ve ehli bey-ti-hi ve sahbihi ec-ma-in amin bi-ca-hin ne-biy-yil muhtar in-de-ke ve ali-hil ahyar amine amin ya rab-bel alemin amin.
Her gün 40 kere okunur İlim ve zenginlik kapılarının açılmasına vesile olan salavat eüzübillahimineşşeytanirracim bismillahirrahmanirrahim süb-ha-ne rab-bi-yel a-liy-yil a-lel veh-hab elhamdülillahi rabbil alemin hamden kesiran tayyiben mübareken fihi cezilen cemilen daimen bi-devami mülkillah şükranlillah allahümme salli ala nuril envar ve sir-ril esrar ve tir-ya-kıl ağ-yar ve mif-ta-hı ba-bil yesar ve seyyidina muhammedi-nil muhtar ve ali-hil athar ve ashabihil ahyar adede ni-a-mil-la-hi ve if-da-lih amin bi-ca-hin ne-biy-yil emin amine amin ya rab-bel alemin amin.
Huzurlu olmak için okunan dualar eüzübillahimineşşeytanirracim bismillah velhamdülillah şükran-lil-lah allahümme salli ala seyyidina muhammed ve ala ali seyyidina muhammed ve barik ve sellim bi-rahmetike ya er-ha-mer-ra-hi-min rabbi ed-hıl-ni mud-ha-le sıd-kin ve ah-ric-ni muh-re-ce sıd-kin ve-cal-li min ledünke sul-ta-nen na-si-ra rabbena a-ti-na min le-dün-ke rah-me-ten ve hey-yi lena min em-ri-na ra-şe-da rab-biş-rah-li sadri ve yes-sir-li emri bismillahi ala nefsi bismillahi ala ehli ve mali allahümme rad-di-ni bi-ma ka-day-te-li ve a-fi-ni fi-ma eb-kay-te hatta la u-hib-be ta-ci-le ma eh-har-te vela te-hi-ra ma ac-cel-te bismillahi ala dini ve ala nefsi ve ala ehli ve ala mali allahümme rad-di-ni bi kadaike ve barik-li fima kud-di-ra-li hatta la u-hib-be ta-ci-le ma eh-har-te vela te-hi-ra ma ac-cel-te allahümme salli ala seyyidina muhammed ve ala ali seyyidina muhammed ve barik ve sellim bi-rahmetike rahmetike ya er-ha-mer-ra-hi-min amin bi-ca-hin ne-biy-yil emin amine amin ya rab-bel alemin amin.
İlim, hikmet ve fıkıh öğrenmek için okunan dualar sabah akşam 3,5,7 veya 10 kere okunur eüzübillahimineşşeytanirracim bismillahirrahmanirrahim süb-ha-ne rab-bi-yel a-liy-yil a-lel veh-hab velhamdülillahi mü-zek-ki-ril hayri ve fa-i-li-hi şükran-lil-lah allahümme salli ve sellim ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammedin fi kül-li lem-ha-tin ve ne-fe-sin a-de-de kül-li ma-lu-min lek rabbi heb-li hükmen ve el-hık-ni bis-salihin allahümmerzukni fıkhen fid-dini ve-heb-li ya veh-ha-bu ulu-men ve hikmeten ve-lir-rız-ki ya rez-za-gu kün-li mü-seh-hi-la allahümme inni eselüke ilmen na-fi-an ve rızkan va-si-an ve şifa-en min külli da-in ve se-kam bi-rahmetike ya er-ha-mer-ra-hi-min allahümme inni eselüke ilmen na-fi-a ve rızkan tay-yi-ba ve a-me-len mü-te-kab-bela rabbi zidni ilmen ve fehmen ve el-hık-ni bis-salihin fa-tı-ras-sema-va-tı vel ar-dı ente veliyyi fid-dünya vel ahirah te-vef-fe-ni müslimen ve el-hık-ni bis-salihin allahümme salli ve sellim ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammedin fi kül-li lem-ha-tin ve ne-fe-sin a-de-de kül-li ma-lu-min lek amin bi-ca-hin ne-biy-yil emin amine amin ya rab-bel alemin amin.
Şans ve mutluluk getiren dua günde 40 kere okunur eüzübillahimineşşeytanirracim bismillahirrahmanirrahim elhamdülillahi rabbil alemin şükran-lil-lah allahümme salli ve sellim ala seyyidina muhammed el-fa-ti-hi li-ma uğ-li-ka vel ha-ti-mi lima se-be-ka na-si-ril hakkı bil hakk vel hadi ila sı-ra-tı-kel müstakim ve ala alihi hakka kadrihi ve mik-da-ri-hil azim a-de-de-ma ve-si-a-hu il-mul-lah amin bi-ca-hin ne-biy-yil emin amine amin ya rab-bel alemin amin.
Ruhi bunalım, depresyon, anksiyete ve panik ataktan kurtulmak için okunan salavat her gün 40 kere veya 100 kere okunur Eüzübillahimineşşeytanirracim bismillahirrahmanirrahim velhamdülillah allahümme salli ve sellim ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammedin fi kül-li lem-ha-tin ve ne-fe-sin a-de-de kül-li ma-lu-min lek amin.
Şunu her gün 40 kere oku iyi gelir inşaAllah Hazreti Ebubekir ra-dı-yal-la-hu te-a-la an-hül bari efendimizin salavatı şerifesi Eüzübillahimineşşeytanirracim bismillahirrahmanirrahim süb-ha-ne rab-bi-yel a-liy-yil a-lel veh-hab elhamdülillahi rabbil alemin şükran-lil-lah allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammedin ve barik ve sellim aleyhi ve aleyhim eüzü billahi minel hem-mi vel hüzni ve minel cübni vel buhli ve minel aczi vel kesel ve min galebetid-deyni ve kahrir rical amin bi-ca-hin ne-biy-yil emin amine amin ya rab-bel alemin amin.
Teşekkürler baya çokmuş
Bunları nerden buldunuz? Kaynağı var mı? Birde arapça daha kolay okurum gibi,
Anladım, teşekkürler
İnşirah süresi dinle kendini sal her şeyimi Allah'a bırakıyorum de çok düşünmek şeytandandır ve seni hasta eder
amenna
Fazla derin düşünmek gerçekten yorucu olabilir, seni çok iyi anlıyorum. Zihnini rahatlatmak için, aklına takılan her şeyi bir deftere yazmayı deneyebilirsin. Düşüncelerin kağıda döküldüğünde, zihnin onlara daha objektif bakma fırsatı bulur. Ayrıca, kendini fazla kaptırdığını fark ettiğinde, odağını anlık bir faaliyete yönlendirmek, örneğin sevdiğin bir müziği dinlemek veya kısa bir yürüyüş yapmak iyi gelebilir. ✍️🎶🚶♀️
Cevap
4Cevap
Kendine uğraşacak birseyler bul başka çaresi yok gibi
aynen de şu an biraz zor
depresyondaydım bir süre özel hayatımda vs sorunlar yaşadım
halim yoktu inanın bi 2-3 ay yataktan bile zor çıkıyordum. tssb dan da olabilir ama arada deniyorum
denedim bu sefer ben kötü oldum birçok insan çevremden eksildi ya da ben araya mesafe koydum
Kurtulamazsın aynısı bendede var
bence olur ya neden olmasın? en azından etkisini azaltmayı deneyebiliriz
Hülya senmisin
Okb var mı
o nedir?
Neden takıntılıyım ve neden çok düşünüyorum diye hiç araştırdın mı
Ritüellerin var mı kafanı rahatlatmak için yaptığın
ne gibi ritüeller
Şunu yaparsam şu olmaz gibi mesela
Bu tarz düşünceler de oluyo mu
bence içime atmaktan oluyor bazen tepkiyi o an vermiyorum sonra üzerine düşünüyorum. biraz da fazla ciddiye alıyorum herşeyi insanlar kırılmasın yanlış anlamasın vs... kendimi ifaade etme sorunum da var
Hayatta korktuğun şeyler korkmadığın şeylerin önüne geçebiliyor mu korkuların var mı ve hayatında ağır basıyor mu
hm oluyordu arada.
var ama travmalardan dolayı. bazen de ama yapanamak korkusundan vazgeçiyorum sadece düşünüyorum
Eleştiri ve korku ile büyüdüysen bu normal sen çocukken ne aldıysan osundur sen unuttum değiştim dersin ama bilinçaltın senin kişiliğini oluşturur sen farketmeden korkularını zaaflarını zayıflıkları mı yenmen gerekir öncelikle
Yardımcı olurum
nedir tavsiyeniz?
Biraz yoğun ve uzun birazda cinsel hapabilir misin
ya bit git ya
Ciddiym ya daha önce bir arkadaşımla yaptık işe yaradı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar