Bir insanı kaliteli sınıfına sokabilmeniz için ne olması gerekir? Fazla yardımsever, fazla iyi niyetli, fazla merhametli ya da?

Bir insanı kaliteli sınıfına sokabilmeniz için ne olması gerekir? Fazla yardımsever, fazla iyi niyetli, fazla merhametli ya da?
Eskiden olsa bir insanın kalitesi sözünün eri oluşundan, duruşundan, ağırbaşlılığından anlaşılır derdim. İnsan bir kere konuştu mu güven verirdi mesela. Şimdi neyin gerçek neyin rol olduğunu anlamak çok zor. İnsanlar bukalemun gibi olmuş, ortama göre karakter değiştiriyorlar.
Bence artık bir insanın kalitesi; çıkarı yokken nasıl davrandığında, kötü zamanda yanında kalıp kalmadığında ve arkandan nasıl konuştuğunda belli oluyor. Çünkü iyi günde herkes iyi. Zor zamanda değişmeyen insan artık gerçekten nadir.
Bence bir insanın kalitesi ve duruşu en çıkmazda olduğu esnada anlaşılır ; küçültecek mi kendisini, yoksa öz benliğine karşı saygısını korumayı mı seçecek? 💭bir insanın kalitesi , duruşu, tavrı zor anları yaşarken rengini ele verir ;mesela diyelim ki ; işlerin çok yoğun oldukça stresli bir dönemden geçiyorsunuz, veya bir proje üzerine çalışıyorsunuz, kız arkadaşınız veya erkek arkadaşınız sizi merak edip sms attı veya aradı sizin tavrınız şu mu olur ; "bir de seninle mı uğraşacağım ya " Yoksa :" hayatım, şu anda çalışma üzerindeyim , bitince ben sana dönüş 🔃 yaparım olur mu " Kaliteli insan ikinci tavrı benimserken diğeri hakaret etmeyi seçer. Bunlar küçük ama etkili ölçütler tanıma yolunda. 🤏💁
Kişi kendini belli ediyor çok net ipuçları veriyor zaten.
Kesinlikle. Balık baştan kokar. ✨🤏
Kokusu geldi 😂
😀😀 keskindir kokusu 😀
Etme eyleme :D
Ettim bile 😂
Canın sağolsun 😀
Sjsg
İfade ve üslup şekli,
Hayalperestlik seviyesini kontrol edebilen,
Doğruya doğru , yanlışa yanlış diyebilme gücü, Empati yeteneği seviyesi,
Başkalarının açıklarını bilmesine rağmen bunları o kişilere kullanmaması,
Saygı duymaya ilk önce kendisinden başlamasıyla,
Güven beklediği kadar verebilmesiyle,
Kimi insan yerine koymadan önce kendini insan yapabilen,
Her şeye ilk önce kendinden başlayabilen.
Yaptığının hata mı , yanlış mı bunu önce idrak edip sonrada kabul eden biri.
Kalite lafta değil, davranışta belli olur. Zor durumda kimse bakmazken ne yaptığına bak. Söz verdiğinde tutup tutmadığına, emeğe saygı gösterip göstermediğine. Fazla iyilik değil, tutarlılık. Bir de kendini beğenmişlikle alçakgönüllülük arasındaki denge. Bunlar varsa adamda bir şeyler var demektir.
Bir insanın kalitesi, yalnızca ne kadar yardımsever ya da merhametli olduğuyla sınırlı değildir. Asıl önemli olan, bu davranışların ardındaki niyetin samimiyeti ve tutarlılığıdır. Gerçek kalite, kişinin kendine ve başkalarına duyduğu saygıdan, dürüstlüğünden ve zor zamanlarda bile sergilediği karakterden gelir. Kendinle barışık ve empatik bir duruş sergilediğinde, etrafına da ışık saçarsın. ✨💖
Cevap
7Cevap
Ne olursa olsun sözünde durması. bukelamun gibi sürekli çelişmemesi.
Kesinlikle söz namustur
Davranışlarından ve tutumundan anlaşılır. Sözleriyle değil ne yaptığıyla belli olur. Güvenilir mi, saygılı mı, başkalarına nasıl davranıyor, sorumluluk sahibi mi bunlar önemli
Bir insanın kalitesini sözlerinin tutarlı olması ve hakkaniyetli davranışlar sergilemesi belli eder bana göre
Hayattaki duruşuyla anlaşılır.
Duruş, tavır, giyim, prensipli olması, konuşma tarzı, olaylara yaklaşımı, dürüstlük, empati vicdan bunlar olmazsa olmaz zaten. Bazıları entelektüel olmak ile karıştırır ama her entelde yukarıdakilerin hepsi var denilemez. Giyimden kastım denge ne gösterişe kaçacak ne de özensiz olacak, Grant Gustin Jensen Ackles Chris Evans, Chris Pratt Henry Cavill vs. pure kalitedir.
"kişi gülüşüyle terbiyesini güldüğü şey ile seviyesini gösterir"
mevlana
Çok doğru söz
Karakterin sağlamlığı aile yapısı yetiştirilme gelişim hayat yaşam tarzı belirler kalitesini.. konuşmasından oturmasına kalkmasına mimiklerine kadar yansır..
Seviyeli tartışmayı biliyorsa (buradaki pasif agresiflerden çıkarım) ve davranış tutarlılığı.
Kalitesi olan insan kendini her ortamda belli eder gerek bir söz ile gerek bir bakış ile
Dengeli olması gerekiyo. Herşeyinin dengede olması.
Öfkelendiğinde bile duruşunu, çizgisini bozmaması. Bazıları mahalle karısına bağlıyor 😅
İletişim, oturup kalkma, diksiyon, konuştuğu mevzular, olaylara bakış açısı, kültür seviyesi vs
Benim için kaliteli insan sözünde duran, Eline bir güç geçti mi onu kötüye kullanmayan kibir yapmayan Ve bir yanlış yaptımı evet ben yanlış yapabildim diyen kişidir
Bir insanın kalitesi gerek duruşuyla gerek konuşmasıyla gerek hal ve hareketlerinden anlaşılır ve o kategoriye otomatik olarak girer zaten
Fikri ve zikri aynı ise
İşini düzgün yapmasından tüm notunu veririm
gergin bi anda belli olur
Her şeyi dengede iyi
Merhametinden
Davranış ve söylemleri
Dürüst
Davranışlarından
Yolculukla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?