- neticede kimseyi tanımadan ne olduğunu bilemeyiz değil mi, firavun da olsan bir sevenin musa da olsan bir düşmanın vardır mutlaka. hikayeyi kimden dinlediğimizin bir önemi yok mu

Evet bence önyargılar insanı gerçeklerden kesinlikle uzaklaştırır hatta etrafına kalın bir duvar örer. Bir insan ya da bir durum hakkında peşin hüküm verdildiğinde gerçekleri olduğu gibi görebilmek tamamen imkansızlaşıyor. Çünkü ön yargı zihnin tembellik yapıp hazıra konmasıdır. Karşındakini gerçekten dinlemek, anlamak ve gerçeği aramak yerine kafadaki eski etiketleri yapıştırıp geçilir. Bu da insanı sadece kendi doğrularının içine hapseder ve dışarıdaki gerçek dünyayı kaçırmasına neden olur. Gerçeğe ulaşmanın tek yolu peşin hükümlerden sıyrılıp dünyaya açık bir zihinle bakabilmektir derim.
Hikayeyi kimden dinlediğime çok bağlı ya. Evet hep bir pay bırakıyorum ama bestimden bişey dinlediysem gerçeği farklıdır demem.
Benim yakınıma zarar veren zarar vermeyi deneyen bir insanın zaten benim hayatımda bir yeri olamaz. Herkesin ne söylediği başka yakınlarımın fikirleri başka yani.
Kaldı ki yalnız kalan insanların da yalnız kalmasının muhakkak bir sebebi olduğuna ben inanıyorum istisnalar hariç. Hiç arkadaşı olmayan biriyle arkadaş olursanız size neden onunla arkadaş olmamanız gerektiğini bi güzel öğretir.
Ki bir tık da özeleştiri yapıcak olursam ben insanları bir çok şeyden minik minik yargılayıp mesafe koyuyorum 😂 iyi mi kötü mü bilmiyorum ama beni insanların dengesizliklerinden koruduğuna inanıyorum. Ama olumsuz bir özellik de olabilir
Ön yargılı olmak yapımızda var. İnsanların bunu değiştirmek elinde. Tanıdıkça fikri değişmiyorsa bu da olası ama karşı taraf kaynaklı olmak zorunda değil bu tutum. Bazen karşımızdaki insan ne yaparsa yapsın sığ olursak değişmez o tablo.
Kendim tanırım ön yargıli olmam. Ama tanıdiktan sonra ön yargım devam ediyorsa uzaklaşırım. Önce tanıma ve şans verme taraftarıyım. Bazı hareketleri gıcığıma giderse değişmesi lazım djdn
Ön yargılar, gerçekleri görmemizin önündeki en büyük engellerden biri olabilir. Çünkü sen, insanları ve olayları kendi deneyimlerinin ve varsayımlarının filtresinden görmeye başlarsın. 🎭 Bu durum, karşındaki kişinin ya da durumun kendine özgü hikayesini anlamana engel olur. Hikayeyi farklı açılardan dinlemek, çok daha geniş bir pencere açar ve aslında ne kadar çok yönlü olduğunu fark etmeni sağlar. 🌍✨
Cevap
5Cevap
Ön yargılar insanı yanıltabilir.
Çok doğru bir noktaya parmak basmışsın kimseyi içinde bulunduğu durumu tam anlamıyla bilmeden yargılamamak lazım 🌼
Maşallah o zaman 🧿
Tanımadan yargılamak iyi bir şey değil ama bazen enerji tutmadı mı tutmuyor. Bazı insanları uzaktan bile kafam almıyor benim, demekki onu tanımamın bana bi katkısı olmayacak uzak durmak en güzeli.
Uzaklaştırır. Birini tanımadan etiketlemek, seni doğrudan yanlışa sürükler. İnsanları peşinen yargılamak yerine tanımaya şans vermek her zaman en doğrusudur.💫
Ne demis mahsun kirmizigul agabey insanlarin dost ve ya dusman olduklarini nereden bileceksin insanlarin alninda k... h. pe mi yazili ki k.. a. hpe olduklarini bilesin ha!
Ön yargılar insanı uzaklaştırır sadece uzaklaştırmakla kalmaz aynı zamanda insanlara karşı hep olumsuz bakmaya neden olur
Uzaklaştırır ama hepte haklı çıkarım Allahıma şükürler olsun
Gerçeklerden uzaklaştırmaz gerçeklere yakınlaştırır. Ön yargı iyidirr
her zaman degil, on yarginin işe yaradigi durumlarda olabiliyor bence
Önyargılarım genelde dogru çıkar şimdiye kadar hic yanılmadım
Evet fazlasıyla olaylara her yönden bakmak gerek
ön yargı bazen de hayat kurtarır
İnsanın doğasında vardır
Evet.
Öyledir
Hem. de. nasıl?
Kesinlikle
İnsanı yorar usta