İnsanların ne giydiği inancı görüşü bakışı ve başka her şey bunlara saygı duymadıktan sonra kişinin modern yaşantısı yurt dışında yaşaması hiç bir şekilde cahilliğini örtmez ve modern kafa yapısını aşamaz ❥♥︎
Ön yargı ile cahilliğin alakası yok aslında. Size ne benim profilim den bakma, size ne benim şeyimden bakma. Kadın sokakta meme ucu belli gezerek sorun olmuyor sapık, taciz denmiyor erkeğe gelince en ahlaksız en sapık en tacizci diyor
Görsen sabıkam temiz Sen ne diyorsun
Bakma, onlarda bakma diyorlar ya ha işte bakma
Bu devirde kadınlar başımızda Allah olmuş onlar istediğini yapar, erkekler yapamaz yok öyle bir dünya.
Hem özgürlük diyorlar hem şikayet ediyorlar Amerika da bile şikayet eden yok bunlar önüne gelene şikayet..
Ön yargıları yıkmadıkları sürece Bir kadının iftirası yüzünden hayatın mahvolur
Çünkü ona inanırlar sonuçta a* guardcı erkekler var adamı tepetaklak edecek manyak manyak yabancı kadınla aramıza kadar a* guardcı erkekler...
Kusura bakma bu devir böyle Ben böyle yaşamak zorunda değilim şu an bile olsa Kimseye bir zarar vermediğim sürece istediğimi sorarım ya evet ya hayır der o ona kalmış illa kötü niyet algılanıyor ya çok yazık
Bir insanın bilgisi, görgüsü, düşüncesi ya da yaşantısı giydiği kıyafet ile doğru orantılı değildir. Önemli olan burada kişinin kendi zihniyetidir. Sırf başını kapattı diye cahil, sırf başını açtı diye kimse ilim insanı olmaz. Artık bunları aşmamız gerekiyor maalesef.
Dindar ve dinden uzak iki yaşama biçimini insanların birbirlerine saygıyla, sevgiyle, polemiksiz, kavgasız yaşatmaları belki de hayatta bir numaralı önceliğimizin VİCDAN ve MERHAMET olmasına bağlıdır. Kalplerimiz güzelleştikçe cehaletimiz kendiliğinden gider diye ümit ediyorum. Her ne kadar bu çok zor da olsa, eski yıllara nazaran insanlarımız ve gençlik çok daha merhametli ve sevgi dolu..🍀🍀
Bizim dinimiz hoş görüye dayalı bir dindir ve üstünlük sadece takvadadır. Onun dışında kimseyi inancı ve kalıbına göre yargılamam ne hakkım ne de haddimdir. Bu ön yargıya sahip insanlarda benim çevreme dahil değillerdir.
Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.
Mümkün değildir. insanlar bugünlerde her şeye karşı ön yargılı. bazıları inançları yüzünden eş cinselliğe karşı nefret besliyorlar bazıları ise farklı inançlara nefret besliyor. ön yargıları kırmadan gelişim mümkün değil
Yani o önemli değil de mesela kapalı sıfıtla olup bir ton makyaj yapması dapdar giymesi çelişir veya tam tersi çok açık olup başka şeyleri savunması da değişir öyle inananları ciddiye almam açıkçası dışı ve yaptıkları düşünceleri uyumluysa ister orspu olsun ister tersi farketmez benim için insan
Ben onlara geçiş aşamasındaymış gibi bakıyorum ya da arada kalmışlar. Hiçbir şeyden vazgeçmek istemiyor ama böyle pek bir yere de varılmıyor ne yazık ki :')
İnsanların dış görünüşü eğitimi geleceği gösteriyor yani düşününce aşırı hayalperest geliyor Bunu anlayabilen insanı Diğer varlıklardan ayrı tutmak gerek
Çok çok nadirdir yüzünü açamayan kadın erkek akrabası yanında oturamayan kadın üniversiteye gidecek pehh. Kınama küçümseme yok yanlış anlaşılmasın ama o yaşam tarzını benimsemiş insanın yapacağı yapamayacağı şey bellidir bu önyargı olmuyor
Bir Fransız terörist der o önyargı oluyor fakat benim bahsettiğim bu değil çarşaflıları örnek verdiğim için görüşümü önyargıyla okumayın anlarsınız zorlanmadan
Hayır ben anlarım yargılamam Yargılasaydım bulunduğum etiketin bir anlamı kalmazdı Sadece sordum sizde cevap verdiniz
Konuya gelirsem. Zaten bunu yapma Amacı İslamiyet ve Allah’ın emirleri bir kadın bunu göze alıp bu örtüyü giyiyorsa veya feracede olabilir Bir çok meslekten vazgeçmesi gerekiyor bulunabileceği meslekler birkaç tane Oda kadınlara verilen eğitimler yani ben burada da bu insanlara saygı diyorum çünkü bu bunun tercihi oluyor Nasıl Açık bir bayan tek basına yaşayıp istediği hayatı yaşıyorsa ona saygı duyuyorsak bu kadınada duymalıyız Çünkü bu hayat onun tercihi
İnsan olmak da bu değil midir.. yorumlamadan düşünmeden kendini ölçmek biçmek tartmak.. ama ne yazikki çağ in vebası bu bence.. böyle konuşanlara sorsan ki açıp içine mı baktın desen sus pus olurlar herhalde