Pes. Her şey bacak mı?
Neden önyargılardan kurtulamıyoruz?
Pes. Her şey bacak mı?

Neden önyargılı insanlarız?
Ağzı olan konuşur, ben dinimi kalbimde yaşayan birisiyim. Yaptıklarım, yapmadıklarım benimle Allah arasında ve sporcu olarak anterman sonucu fiziğimi görmek beni mesut ediyor, fiziğimi paylaştığım için yargılayan bile oldu. O yüzden kim ne diyor boş ver, hayatına konsantre ol.
Eekek gibi diyeni cezalandırır mısınız
Bir keresinde profilimde karın kaslarımı koyduğum için jigolo olduğum söylenmişti...
Ön yargının sebebi böyle pozlarımın oluşu çünkü başka veri yok. Kendimi böyle görmekten hoşlandığımı hesaba katmak bile yok, beni tanıma çabası bile yok. Ön yargı tembelliktir, kolaya kaçmaktır, kendi kafasındaki sebeplerdir.
Önyargılı olmak kolay çünkü diğer türlü empati kurmak zorundadır
👍👏👏👏
İnsanın yapı taşı önyargıdır çünkü
İyi bir şeymiş gibi yazdınız.
Değil ama insan zaten genel olarak iyi bir şey değil.
Neden yazamıyorum?
Önyargı aslında beynin “kestirme yol” kullanma hali 🧠 İnsan herkesi tek tek tanıyamadığı için, geçmiş deneyimlerinden ve toplumdan öğrendiklerinden genelleme yapıyor. Bu da güvenlik hissi veriyor ama aynı zamanda bizi yanıltıyor. Önemli olan önyargısız olmak değil, önyargıların farkına varıp “Ben şu an neye dayanarak böyle düşünüyorum?” diye kendini sık sık sorgulamak 💭✨
Cevap
93Cevap
Herkesin kendine göre düşüncesi var ama ın yargılı olmak bence gunahtır ve ayıptır öünkü bazen insanlar göründüğü gibi olmayabilir.
Şimdi soru başlığına bakıyorum, "Önyargı" bir de açıklayıcı resim var. Şimdi bu resme bakılınca önyargı mı yapmam gerekiyor?
Önyargı nedir? bir kişi, grup veya durum hakkında yeterli bilgi, deneyim veya kanıt olmaksızın, peşin hükümle (olumlu veya olumsuz) geliştirilen tutum ve inançtır.
Bir insan neden Önyargılı davranır? Ya çok biliyordur, ya da çok bildiğini sanıyordur.
Önyargı aslında bir tahmindir, bakarsın edersin kafanda kurarsın, bir şeylere benzetirsin bir sonuç çıkarırsın. Her önyargı yanlış değildir, bazen önyargı dediğin şey korunma içgüdüsüdür. Bazen de bir şeylere aşırı benzetmektir.
Şimdi bu resimdeki kişi bacaklarını neden 100 kişiye gösterme ihtiyacı duyar?
Bir kadın bunu farklı düşünür, bir erkek bunu farklı düşünür. Burada önyargı değil farklı bakış penceresi vardır. Biri Elma görür Diğeri Armut görür. Bir diğerini neden öyle gördün diye suçlamasın.
Neden önyargıdan kurtulamıyoruz? Önyargı yapmasak yem olma ve zarar görme ihtimali de var. Ya da karşıdakinin zarar görme ihtimali...
Çok mu teknik açıklama oldu acaba?
100 kişiye gösterme ihtiyacı?
Nerden biliyosun gercek oldugunu
Ağzının suyu mu aktı nonos
@benikaalealma yazdığına bakar misiniz su dall@@@manin
Çünkü çoğu insan hala daha kendini tanımak yerine başka fikirlere inanıyor.
Başkalarının belirlediği kalıplaşmış düşüncelerde çıkılmıyor , unutmak bile istenmiyor.
Tanınmayan , bilinmeyenler bile kötü yaftası yiyor.
Yanlışlar doğru , iyiler kötü yapıldı.
Bunu kabul etmediğini söyleyenler bile dilsiz oldular.
Suçlu hep cinsiyet üzerine atıldı.
Erkelerinizi düzgün yetiştirenler diyenlerle , düzgün adamları sıkıcı bulanlar nedense hep aynı kişiler.
Çelişki içindeyiz ama bunu kabul etmek istemiyoruz.
Adalet istiyoruz ama bir başkasına adil olamıyoruz.
Bencil olana özgüvenli diyoruz , bir başkasının hayatına müdahale ettiğimizin farkında bile değiliz.
Kötü olanı iyi yapabileceğimize o kadar inanmışız ki , kişi kendinin kötü olduğundan bi haber.
Kişi yapamadıklarını aramaktan vazgeçerse belki o zaman önyargıdan kurtulabilir.
Çünkü kendini tanıyan biri ne istediğini , neye inanması gerektiğini , ne istediğini , kime güvenmesi gerektiğini bilen biridir.
Önyargılar aslında beynimizin dünyayı daha hızlı anlamlandırmak ve kendini korumak için kullandığı bir savunma mekanizmasıdır. Ancak bu 'kestirme yollar' çoğu zaman bizi gerçeği görmekten alıkoyar; bu durumdan kurtulmak ise ancak empati ve yeni bakış açılarına açık olmakla mümkün olabilir.
İnsanların yargılamalarını kişisel algılamamak ve fazla ciddiye almamak gerek. İyi niyetli olabilirsin ama karşındakinin kötü niyetini ve önyargısını kontrol edemezsin.
Yani?
Benim iyi/kotu niyetim mi mevzu burada?
🙄🙄🙄 neyse
İnsanlar bir şeyleri yorumlamaya çok meraklı. Belki duyduğu, gördüğü bir şey nedeniyle ya da karşısındakinin kıyafetinin çağrıştırdığı bir şeyle farklı düşüncelere kapılabilir. En basit örneği kapalı bir kadın namus timsali sayılabilirken açık birisi dinsizmiş gibi görünebilmesi gibi.
Müzik dinlerken trip yiyen tek erkek olabilirim.
www.youtube.com/watch
Kurtulamayız toplumumuz bu meraklı tavrı değiştirmedikçe kurtulamıcaz herşeyi merak edip eleştirmeden önce yargılıyoruz sorun orada
Kulvar?
Hoş mu şimdi bu ifade? Butun soruları guncelledim ne var bunda?
Ayıp ettin.
Hangi mesele
Canım sıkkın idare et.
On yargıyla fotoyla ne alakasi var diyenler anlamayanlar kadın diyor ki mini etek giydim diye niye yargılıyorsunuz lincliyorsunuz anlamında sormuş
Zeki kadının hali bambaşka. 🌷💖
Sağol aşkım 💮💗
Bu zamana kadar ön yargılı olmadım. Tanımadığım kişiler hakkında yorum yapmak saçmalıktır. Kimsenin kimseye karşı yargılama yapma hakkını kimse vermiyor. Başkaları için düşüncelerinizi dilinize vurmayın sadece düşüncelerinizle o düşük İQ nuzda saklayın
Kolayına o geliyor çünkü.
Empatiyle, anlayışla kim uğraşacak?
Çok haklısınız
Ben ön yargıli degilim ama insanlarin on yargili olma nedeni kolaya kacmalari bir insani tanimak icin emek ister onu da cabalamak istemez dar ve sabit fikirli olduklarindan. Bakis acisi degismesi gerekiyor.
Şükür seni baktığım zaman da pek bir iyi yargıda bulunamıyorum
İnsan aklı tanıştğı bir kişiye nasıl davranması gerektiğini önyargıları ile karar verir. Misal sen külotlo çorap giyip fotoğraf atmışsın ben ne diyim şu an? Sorunla fotoğraf hiç uyumlu değil. Ve ben seni önyargıyla davranarak bi yorum yapacam. Yani senin görüntün neyse önyargım da o biçimde şekillenecek
Tam da bu sorunun özü. Fikri hayat görüşü zekası ban ayakkn insanlar zaten sorumu anlayıp ona göre cevapladı. Sorunun fotografa cuk oturduğunu söylediler. Tam on ikiden vurdugumu, ne anlatmaya çalıştığımı çok iyi vurguladığımı...
Ama sizin gibiler iki bacak arasında gidip geldi. Aklı olmadığı için...
Gayet açık bir soruydu. Önyargıların bir zehir oldugunu gösteren...
Kara çarşaflı olup o çarşafın altında envai çeşit fenalığı yapan kadınlara yollu gözüyle bakılmazken , çorap elbise etek giyen kadınlara yollu muamelesi yapılmasının altında yatanları sorguluyor soru.
Tabii siz ne yaptınız? Yorumunuzla zihniyetinizi ortaya koydumuz. Tıpkı çoğunluk gibi.
Ben istediğim soruyu istediğim biçimde sorarım. Sizin idrakınıza göre yaşamayacağız. Ama sizler önyargılarınıza hapsolup yaşadığınız sürece kaybedeceksiniz.
Bu fotoğraf koyarak herkes de bir yargı oluşturdunuz
Yani ister istemez insan acaba niye attı
Acaba çok mu istekli
Acaba aranıyor mı diye kafasından geçirir
Şimdi şeyini çekip atan adam da aynı şeyi dese bize çok on yargılisiniz, ben aslında o niyetle atmadım dese kime neyi nasıl açıklayacak, sen bile bir yargı oluşturursun, on yargıdan muzdarip olan sen bile 😀
Boşuna sizi engellememişim demek ki😄
Kimsin ne diyorsun bilmiyorum niye engelledin onu hiç bilmiyorum Büyük ihtimalle anormal birisin 😁😁
Hiç kendine toz kondurmuyorsun bakıyorum da.
Herkes biraz eksiktir herkes biraz kusurludur
Al sana özeleştiri 😁
Onda bile birinci tekil şahsı kullanamadın
Karşımda gizli biri varken
Diyelim ki bir zamanlar konuştuğum birisin ve seninle hoş olmayanlar şeyler yaşadık, e ben kim olduğunu bilmeden nasıl kendimi 1 tekil yapabilirim
Cidden hastasın sen
Hiç normal hareketi olan insan profili yok
Kimin hasta oldugu cok belli. Sapkın seni. Kapitalizm konuşurken sana yazmadım diye kardeşim yapan deden mi, rahatsız Kürt
Bu yasinda issizligine yan sen bence. Mesajlarin duruyor. Seskaydin duruyor.
Forumda paylasmami ister misin?
Sana yazma zorbalığı gösteren tek tük kişiden birisin. Sana yazma zorunlulugum asla olamaz. Sen kimsin de sana bağımlı olacam? İletişim kurmayı öğren sen once.
Klinik vakasın
Hadi ne halin varsa gör
Yazdığıma bile pişman oldum
İki kelime konuşulacak biri bile değilsin
Ses kaydin duruyor. 🙄
Kimin klinik vaka oldugu ortada. Hemen yazmadım diye kudurdun kuduruk. Konusulmayacak biri oldugunu gosterdin. Ve yetmemiş gibi burada hala curet edip klinik vakasin diyebiliyorsun😄😄😄
Mesajına dönmedim/dönemedim diye klinik vaka oluyorum dogru.
Ahali, bu şahıs mesajlarında dedi ki, haber verip gideceksin. Kendisine gideceğim zaman haber vermem gerekiyormus.
Cevabımi siler misin
Rezil bir insansın
Ses kaydım duruyormuş bir de
Tehdit mi ediyorsun aklınca
Son kez rica ediyorum iletişimi kes
Aaa korktu kacti 😄 nickini yazalım mi arkadaslar
Uzun mesajlari ve ses kaydi öylece duruyor. Ekran görüntüsü mu atsak acaba.
Çünkü öyle yetiştirilmişiz Başka bir şey değil kadın ya da erkek çıplak gezen olur yani veya tam tersi kapalı gezsen ne olur Sonuçta o da bir insan
Çünki bu millet mal da ondan sen bu durumla çok karşılaşırsın emin ol
Ne demek bu?
Sana burada bunu anlatamam ki
?
Bacakların harika görünüyor bu arada
Nerdesin sen ya hey
Efendim?
Konuşmamız lazım
Ya sen ne yapmaya calisiyon hayret bisey
Efendim otcu?
Aferin sana ya
Sen Hayattamisin acaba
Sen
Ben burdayim da sen yoksun
Kolay değil bütün sistemini silip, tertemiz bir sayfa açıp yorum katmadan ekleme çıkarma yapmadan bir insanı olduğu gibi görmek
Vayyyy
Bizim toplum olarak en büyük sorunmuz ön yargılıarımız maalesef
Önyargıları kırmak atomu parçalamaktan daha zor demiş Einstein. Bu ve bunun gibi bazı şeyleri yapmamak için geliştirmeye çalışıyorum kendimi. İnsanız ama egolardan sıyrılmak gerekiyor bazen
Ülkenin hali yüzünden bence iyi bir ülke olsaydık önyargılarımızda olmazdı
Kadınların yorumları nasıl da nokta atışı...
Kesinlikle öyle.
Çünkü çamur atmak , birilerini b. klamak kolay olandır o yüzden aslında bu kadar önyargılı insan var.
Onyargiyla bacaginin ne alakasi var ben anlayamadim biraz kalitesiz bir soru sorus bicimi olmus
Erkek değilsen no ön yargı bu fotoya qejkqwe
Anlamadim
Erkeğe mi benzettiniz
Bu bacakları erkek bacağına mı benzettin
Sen onu söyle.
Okey ne
Ne yenniri
Yav yapmayın şöyle şeyler kardeşim ayıp diye bir şey var çıkar şu çorapları
😭
backaların guzelde kıl mı varda nıye bu kadar sıyah :D
Ne siyah
Rengi mor corabin
Ne anlamalıyım bu görselden? Önyargı ile nasıl bir alakası var?
Yorumlarda yazdım
Bir insan elbet dış görünüşe göre yargılanır, onun hakkında bildiğimiz ve gördüğümüz ilk şey o. Ve herkesin kafasında genel bir algı oluşur hayat boyu. Bunlar deneyim yaşayış sonucu olur. Ben öğretmiyim ki bunları. Örneğin sen diyelim bir kaç kötü insan gördün onların nasıl giyindiğine nasıl yürüdüğüne otomatik dikkat edersin ve zihninde "demek ki böyle olanlar kötü, olmasa bile uzak durmakta fayda var neden risk alayım" düşüncesi oluşur. Yalan diyemez buna kimse, anladın mı güzel kardeşim
Ben fa... iyim o halde
Nealaka
Demek ki sana genel olarak fakesin diyorlar demi? Anlattığım şey tam da bu. Onlara göre doğru olan bu, e kendinden eminsen neden takıyorsun?
Fake?
Ben öyle mi yazdım
Bence aynı dili konuşmuyoruz
Ben fa... iyim o halde nedir? Bu anlaşılacak dil bile değil.
Düzgün yaz düzgün anlaşılır cevap al
Çerkes misin sen
🇦🇿 Türk'ü
Niye Kafkas yazdın o zaman
Güney Kafkasya ne oluyor ablacım?
Çerkes
Azerbaycan'ın bir bölümü Kafkasyaya dahil
Tamam
Herkes ön yargılı doğal olarak bu normal ama aslında yapılan büyük yanlış
Evet
Sen kaç yaşındasın
Şimdi yazabilirsin
Orada mısın
Kimsin bilmiyorum
Burdayım
Gizlenen sen miydin
Eve4
Direk insanı yargilamam bazı tiplerin işine geliyor çünki şimdi sana bile bir dünya laf ederler eminim ulaşılmaz olunca böyle oluyor işte
👍🙏
Yorumlarda resmen seni gommusler ya güzellik
Çok şey söylemek isterdim de gizli sin maalesef yazamadım sana
Türk toplumu bu.
maalesef ki öyle yazarmisin bana lütfen
İçimden geçenleri burada yazsam linc ederler beni burada
Ordamisin?
Evet
Hey
Ön yargı ve fotoğraf arasındaki bağlantıyı çözemedim.
Ön yargılı olmak sanırım bir savunma mekanizması haline geldi
Empatiden yoksun insanlardan önyargılarını kırmalarını bekleyemezsiniz.
Ön fikir bence olağan ve olması gereken bir şey... Bunu ilerletmek kesin yargı vermek sıkıntı
Önyargılı insna çok takmamak lazım ben öyle yapıyorum
Bu arada mesajınıza dönemiyorum
Harika bir paylaşım olmuş, ve bacakların gerçekten taktire şayan 🌸💙
Sen bir şeyler hakkında düşünce üretmekten kendini alıkoyabiliyor musun
Ön yargılı olmak bazen işe yarar bazende tam tersi
İmsanlar her zaman ilk görüntüye göre değerlendirir o yüzden insanlara ilk izlenim önemlidir
Kimse kedini suçlamıyor, kolaya kaçıp yanlış tercihlerinin sonuçlarını başkalarına yüklüyorlar.
Bu mükemmel görüntüye nasıl önyargılı olunabilir ki 😍🙏
Neden irtibatı kestin
Yaz bana
Kes sesini
Sitede değildim saçma sapan şeyler yazmışsın yaz anlatayım
İsteyen istediğini giyer
👏👏👏👏
Kım bu yavru 😀
Ne yavrusu?
Koyun yavrusu 😀
Karıştırdın galiba
Kim o zaman bu
Sana sormalı
Sen koydun ben ne bileyim :))
Hadi cevap ver
Yok bazı şeyler saç el göz 😃
Ne
Böyle bir soru olduğuna göre sen bu çorabı giyinmiş bir erkeksin?
Erkek bacağı mı bu?
Bu soruyu sormamın sebebi, insanları neden dış görünüşe göre yargıladığımız.
Ya moralin bozulmasın diye demicem diyeceğimi
Peki
Buyrun
Önyargıdan kurtulalım 😊 Bacak ve çorap güzelmiş
Ne için önyargılıyız 🤔
giyimine göre yargılıyan hırt ınsanlar sorununu bir türlü aşamıyoruz maalesef
giyiminize özen gösteriyorsunuz bu dünyayı kaç yıldır güzelliğinizle taçlandırıyorsunuz
hersey bacaktır
nasıl sorular?
Çok özür dilerim ayak fethişim olduğu için dayanamayıp yazmak istedim size tapa bilir miyim
İnsanın mayasında var önyargı
İyi bir sey mi peki bu?
bence iyi değil ama değiştirilebilir bişey
Değiştiren yok sanki
uğraşmak istemiyorlar
Sen peki
ben kimseye önyargı ile yaklaşmam. herkesin bir hikayesi vardır
Empati önemli
Bu kadarcık mı
Öyle mi diyorsun?
Buraya sığmayanları da okusak.
Güzel bacaklar
Teşekkür ederim
Erkrk bacağına benziyor mu?
Yoo normal
Koruma iç güdüsü gibi
Koruma iç güdüsü size karşınızdakine karşı kötü düşünceler üretin, kötü düşünün hakkında mı diyor?
Ne sacmaliyorsun ben oyoe bi sey mi yaptim simdi?
Sütun gibi önyargıyı boş ver sjdjwjdjjs
Ne demek o
Uzun ve dikkat çekici demek istedim
Öyle alışmışız
Alışkanlıklar kötüyse değiştirilmelidir
İyi
Bazı alışkanlık işte.
Ne alışkanlığı?
Neyi yanlis dusunmusum
Bacak ile ön yargı ne alaka 😂
Zeki olan anladi
Kötü mü dedin iyi mi dedin şimdi çok ucu açık konuşuyorsun🤣
Hala anlamadiysan yazik.
Ben anladımda aynı yorum yazan bayanlara farklı erkeklere m a l yerine koyman biraz senin ön yargın olmuş
Ben önyargısız biriyim.
Bende öyleyim neden giyime önyargılı yaklaşayım mantık yok yazdık ama sonuç olarak m al muamelesi gördük
Çünkü fotoğrafın soru ile alakası yok işte böyle alakasız şeyler daima tepki alır
Ben bir tepki görmedim
Son yargıların azizliğinden
Anlamadım
👍
👍evet
Bakış açısı maalesef
Seninki nasıl?
Nasıl oldu bu
O kadar acıyı anlamak seni zorlamadı mı?
Ya kendi acıların?
Senin elinden kim tuttu?
Ben duysam?
Size yazamıyorum. Lütfen bakabilir misiniz
Siz Uber değil misiniz. Sayfada site kurallarına aykırı davranan kaptanmagara adamına gereken cezayı verir misiniz. Yazılanlara bakın.
Herkesin bakış açısı o
Nedir o
Kurtuluruz sen iste yeter ki 😅
Ben istedim diye olmasnın bir anlamı yok.
Bende isterim
Yazar mısın
Mükooo ama 8 den olsa idi keske
Ne
Daha ince yaneeee
Çekince öyle görünüyor
İnce değil içini göstermeyen çorap
Olmuyo iste olmuyo 😔😔
Muko bacaklar 🧿🧿
🧿🧿🧿🧿🧿🧿
Gene o müko sütunlar 💕
😔
Neden uzgun surat
Zor durumdayım
Kkmse yardim etmiyor
Ne gibi
Bence yaş aralığın doğru değil. Bu da bi önyargı mesela😄
Nasıl yani?
Fotoğraftaki sen misin
Evet
Yas aralığın doğru değil gibi geldi bana daha gençsin sanki
Öyle gösterdiğimi söylerler evet
Kaçsın ki
38 dedim ya
Herkese tek tek yazacak mıyım
Görmedim kusura bakmayın. Hiç evlenmemişsiniz sanırım
O ne demek lo
Evlenip böyle kalabilen yok yani 😄
Doğru mu bildim
Evlenince ne oluyor?
Doğum, ev işleri dışarıda yeteri kadar hareket edememe dolayısıyla kilo alımı
Se** yapan şişmanlıyor gibi bir algıyla yazdıysan
Aşırı saçma.
Hayır. O algiyla alakası yok.
Evlenip formunu koruyabilen çok az
Benim hareketsiz kaldığım tek bir gün bile yok.
Belli oluyor
Neyden belli oluyor
Ne anlatıyorsun
Alay mı ediyorsun sen
Ya he he
Evlenince ne oluyor ki
Kilo alırsın demek istedim
Ulaşamadın tabii
Ulaşmaya dair bisey yapmadım farkındaysan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?