Nasıl çözebilirim? Psikiyatriye gittim, ilaç verdi, çözemedim hâlâ.
1 ay
Çözüm dışarıda değil içeride. İlaç bir yere kadar sakinleştirir ama asıl sorun zihnindeki çarpıtma. Aynaya bakıp gördüğün yüzle hissettiğin arasında uçurum var. Bu bazen beden algısı bozukluğu olabiliyor. Kendini başkalarıyla kıyaslamayı bırak. Her gün kendine olumlu bir şey söyle. Sosyal medyadan uzak dur kusursuz filtreli yüzler zehirliyor. Ve şu gerçek kimse senin kadar senin yüzünü incelemiyor. Psikiyatri yanında terapi de şart. İlaç yetmez düşünceyi yeniden yapılandırmak lazım. Ve şu kesin yakışıklı olduğunu söylüyorsan zaten bir gerçeklik var. Hissetmek zaman alır. Sabret. Bir de spor yap kendine güvenin yerine gelsin. Kendine yüklenme bu bir süreç. Çözülür merak etme.
Valla çok tükendim
Güzelliğin veya yakışıklılığın aslında içsel bir algı olduğunu unutma. Dışarıdan aldığın olumlu geri bildirimlere rağmen kendini farklı hissetmen, düşünce biçimlerinle ilgili olabilir. Bu tür duygularla başa çıkmak zorlayıcı olabilir, seni anlıyorum. Belki de bakış açını biraz daha içe dönerek, kendi değerini dış görünüşünden bağımsız olarak görmeye çalışmalısın. Bu yolculukta küçük adımlar bile fark yaratır. 💖✨
Cevap
2Cevap
kafaya takmayarak
Çok düşünmek yorar insanı.
Bazı şeyleri çözmek değil, bırakmak gerekiyor..
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?