Aldatmak bir seçim mi? Zorunluluk mu? Yoksa karaktersizlik, ne olursa olsun ayrıl, ne yapıyorsan yap diyenlerden misiniz?
22 gü
Aldatmak bir seçim mi? Zorunluluk mu? Yoksa karaktersizlik, ne olursa olsun ayrıl, ne yapıyorsan yap diyenlerden misiniz?
Hayat, siyah ve beyazdan ibaret değil; ilişkilerin çokça gri alanı var ve bazen bu durumların hafifletici sebepleri de olabilir. Belki de partneriyle arasındaki duygusal bağda ciddi bir kopukluk vardı; belki de uzun süredir ihtiyaç duyduğu ilgiyi ve sevgiyi göremediği için bu eğilim içine girdi, bilemiyoruz.
Ancak tüm bunlara rağmen, hiç kimse bir sabah uyanıp "Eyvah, şartlar beni zorladı, aldatmak zorunda kaldım" demez. Aldatmak; bir dizi bilinçli kararın sonucudur. O mesaja cevap vermek, o randevuya gitmek, o yalanı söylemek... Bunların hepsi birer adımdır ve her adımda insanın durma şansı vardır. Eğer durmuyorsa, bu bir zorunluluk değil, bir tercihtir.
Buna direkt "karaktersizlik" deyip kestirip atmak yerine, "karakter zafiyeti ve bencillik" demeyi daha doğru buluyorum. Çünkü aldatan insan, o an yaşadığı boşluğu doldurmak adına sadece kendi anlık zevkini, egosunu veya tatminini düşünür. Elbette her durumun arkasında yatan başka bir hikaye vardır; ancak şuna inanırım: İlişkide ne kadar büyük bir sorun ya da ilgisizlik olursa olsun, bunun çözümü asla aldatmak değildir.
Mutsuz musun? Konuşursun.
İlgisiz mi kalıyorsun? Dile getirirsin.
Sevgilini/eşini artık sevmiyor musun? Ayrılırsın.
Evliliğin yürümüyor mu? Boşanırsın.
Burada çoğu insanı sorsan aldatmayı çok kötü bir hareket olarak algılatıyorlar Evet aldatmaması gerekiyor insanın bunda hemfikirim. Ama bazen de zorunluluk oluyor çünkü evli olduğun ya da hayatında olduğun kişi sana değer vermiyor cinsellik yaşaması gerekirken yaşamıyor istemiyor diyalog kurmaya çalışıyorsun bu konu ile ilgili olarak konuşmuyor peki bu durumda insan ne yapabilir ayrıl veya boşan diyorlar peki bu kadar kolay mı? boşanmazsa boşanmamakta diretirse ne yapacaksınız o durumda ömür boyu elizabet gibi mi kalacaksınız?
Haklısın
bu konu biraz çetrefilli bence her insanın kendi özlüğünde ne yaşadığını kimse bilemiz arzu istek öyle bir his ki hiç yapmam dediğin şeyler öyle çekici gelir ve arzularsın ki bazen. bu yüzden kimseyi yargılamam yadırgamam olabilir. bende zamanında evli bir kaç kadınla birlikte oldum herkesin aldatırger gerekçeleri vardır
Bu kişinin kendi tercihidir. Kimse aldatmak zorunda kalmaz, kendi isteğiyle gerçekleşir, niyet neyse odur. tövbe etse de durmaz devam eder. Ben hep böyle gördüm
Haklısın
Yaşamda karşılaştığın zorlayıcı anlar olabilir, bu doğru. Ama aldatmak çoğu zaman altında yatan birçok sebep olsa da, senin yaptığın bir tercihtir. İlişkideki eksiklikler veya kişisel mutsuzluklar bir seçim yapmana yol açabilir, ancak her zaman iletişim kurmak veya başka bir çözüm bulmak mümkündür. 💔💬
Anladım
Cevap
46Cevap
aldatan karaktersizdir.
Aldatmak erkekle kadin arasında çok farklıdır. her erkek fırsat bulunca aldatir yanliz kadinlarin hepsi aldatmaz. aşırı istekli kadin aldatir kadinlarda çok kolay kanma inanma zafiyeti var. iki tatli söz söyle beşikte bebesini bırakır kaçar. sitemizde ve calışanlarimzdan çok örneğini gördüm
insan ilişkisine emek vermeli. Yoksa ne anlamı kalır ki?
Ufacık bişey olsa hemen ayrıl git demek de zaten o kişiyle bir şey paylaşılmaz.
ilişkiler her daim sürtüşmeli geçebilir. O zaman herkes ayrılsın
Kalmamalı. Tabi bazı manyaklardan boşanamıyosun peşinden ayrılmıyo. Boşandıktan sonra ne yiceksen ye demek lazım ama bazısı üç yıl boşanamıyo napsın hayatı mı dursun bilemedim
Hımm
Aldatmak bir tercihtir. Nasıl ki evliliği veya birlikteliği tercih ediyorsa, aldatmayı da tercih eder insan. Ben bahanelere inanmam. Yolları ayır, ne yapıyorsan yap.
Çok haklısın. İnsan sevdiği kişiye bunu yapamaz mı+
Düşüncesi bile varsa sevgi sakata gelmiştir zaten
Öyle deme ya öyle deme
Var niyet anlaşılan
Kalp başkasını seviyorsa o da bozuktur; bunun adı aşk değil sapkınlıktır, işin içinde illa başkasını isteyecek kadar ayrılma isteği varsa bu da aldatmaya girer.
Eşinin yüzüne bakabilecek olan bunu yapsın. Şu asla unutmayın. Aynı acıyı yaşamadan, sınanmadan, imtihan olmadan ölmeyeceksin.. ya aynısını ya fazlasını yaşarsınız. Sakın yapmayın.
Aldatmak, karaktersizliktir. Karaktersiz insanları sevmem. İnsan dediğin net olmalı ; eşini sevmiyorsa ayrılsın mesela adamın başını yakmaya ne hacet.
Anladım
Bence bir seçim. Zorunluluk asla olamaz! Eğer zorunda kalıyorsan boşanmaktır çözüm
Hımm
Ne yazık ki öyle
Aldatmak seçimdir bence ve asla telafisi yoktur bende o yüzden kabul edilmez ayrıl ne yaparsan yap
Çok haklısın da gerçekten o kadar kolay mı
3 defa aldatıldım emin ol aldatıldığın zaman çok garip farklı ama kendini aşırı güçlü hissettiğin bir durumda buluyorsun
Tabii ki bir seçimdir hata yapmakla yanlış yapmanın arasındaki ince çizgi
Oof çok zor çok
Hatayı affederim çünkü insan bazen bilmeden kırar, yanlış ise bilerek yapılan bir tercihtir. Birinde düşüncesizlik vardır, diğerinde ise niyet. İşte ikisinin arasındaki ince çizgi tam olarak budur. Peki sen hata mı yaptın yoksa yanlış mı ya da kararımı veremiyorsun
Aldatmak eziklikten başka bişe değil. Sanki aldatılan istese aldatamaz
Evet bazen istemsizce aldatmak zorunda kalır insan
Kalmaz aldatmak bi seçenek değildir sadece düşünce karakter isidir
elbette karaktersizlik zorunluluk diye saçma bir neden olamaz
Aldatmak bir seçimdir ama bazı aldatmalar mecburi gibi görünse bile seçimdir
Karakteri oturmuş birisi, ne olursa olsun çözüm odaklı olur, aldatmayı seçmez.
Kafasına silah falan dayamışlarsa belki zorunda kalabilir. Öyle bir şey olabilir mi ya :D
Çoğu zaman karaktersizliktir ama aldatmak zorunda bırakanlar da oluyo
Ayrılmak zor olduğu için aldatmak ve ne yaparsan yap seçimlerini yapmak zorunda kalınıyor
Silahmı dayıyorlar aldat diye karaktersizlik işte
Aldatmak zorunda kalmaz insan, sadece aldatmak zorunda kaldım bahanesini uydurur.
Nasıl bir zor durumda kalırsan aldatırdın erkek belinden çekip bir an öpse gibi mi
Şu an belli aldatmamak için zor duruyorsun nedenini merak ettim
Nedeni tamamen koca adayım
Ne yapıyor daha doğrusu neyi eksik yapıyor
Zorunda kalmaz aslında bu karakter meselesi aldatan insanın karakteri olmaz genelde
Öyle midir
Kesinlikle öyle
Ne yazık ki ilgisiz kalan çoğu evli kadın aldatıyor. Buna bizzat şahit oldum.
Aldatmamak için boşanan kadınında canı cehenneme. Aldatmaktan bı farkı yok..
Bekara boşamak kolay ne olursa olsun ayril la olmuyor bu işler
Ne olursa olsun karaktersizlik ayrıl ne yapıyorsan yap.
Bizi Aldatan bizden değildir.
Hz Muhammed Sav 📿
Bu doymama hissi veya daha güzel veya yakışıkı görünce oluşan bir şey
Aldatmak sadakatsizlik tır birlikte olduğu insandan sıkılmış tir
Ebem benim sen zorunda kaldıysan çoooktann haketmiştir
Karaktersizlik. Zorunluluk olamaz. Seçimdir.
Hımmm
Bazen zorunda kalırsın
Dimi.
Aldat ya benimle boş ver detayları
Susar mısın ya
Bu tamamen karekter meselesi
Diyosun çok zor durumda kalsan peki.
Hep bir ihtimal vardır seni mutlu etmeyen tatmin etmeyen bir eşin varsa aldatma kaçınılmaz olur bu durumda eşin mal suçludur doyuramazsan doyururlar
:/
Ne zaman mecbur olduğun şeyi yapacaksın
Yapmak istemiyorum :/
Ama içinden de bir şey yapsam diye haykırıyor
Çok kötü bir zamandan geçiyorum körüklenmek istemiyorum yapma
Ben bir şey yapmıyorum konuşarak çözüm bulunur diyorum bir nevi seni anlıyorum
Nefsin aç gözlü olmasından
Aldatmak kötü bir şey boşan naparsan yap.
Boşanmak gerek ama cogu aldatıyor
Nasıl istersen öyle
Peki
Hayır
Hımm
Aldatmak tercihtir
Anladımm
Karaktersiz zayıf insan yapar
Anladım
Hiç yaptın mı böyle bir şey?
Ayrıca tıbbi olarak yardım ve desteğine ihtiyacım var yazdım sanaa
Yapmadım yapmak istemiyorum :(
Peki yapacak durumda misin?
Karaktetsizlik
Hımm
Bozulduğunda aldatırsın
Nasıl yani
Kişiden kişiye insandan insana değişir
Mesela senin için
Ayrılır yaparım ben özel gereksinimli bir erkeğim kaldıramam o ağırlığı
Cvp
Karektersizlik
Aldatmak mı istiyorsun durumunda mı kaldın?
Yorum yok 🙃
Ayrıl ne yapiyorsan yap
Aldatmak, zorunluluk değil; tercihtir!
Kalmamalı
Mecburen kalanda var
Anladım
Kaşınıyorsa kaşırsın
Jsjsjsjd
Fırsatlar değerlendirilmesi için var 😁
Bahane bu
Diyosun
şans şans