Mümkün mü sizce? Bu insanlar cesaret eylemini kullanmaya bile muhtaç değilmiş herhalde...
22 gü
Cevap
2Cevap
Nefes almadan yaşamak ne kadar mümkünse korkusuz yaşamakta o kadar mümkün korkusuz insan yoktur korku da olması gereken bir şeydir zaten korku seni diri tutar hayatta tutar gözlerini açık tutar
Ama korku da bazen insanı aşağılık duruma düşüren bir duygu. Örnek olarak adam insanın içinde karnına birisi yumruk vurmaya çalıştımı aniden bir refleks oluşuyor artık bu bizim elimizde mi değilmi onu bilmiyorum ama küçük düşüyoruz. Haliyle böyle olunca o adam zulümü yapmaya devam ediyor nasılsa benden korkuyorlar diye. Cesur insanda dahi bu istemsiz hareketler varmıdır tehlike anında merak ediyorum doğrusu. Bende istemsiz oluyor genelde ama daha hamle gelmeden kendimizi korumaya alıyoruzz...
Cesaretle apt4llık arasında ince bir çizgi vardır cesaret yumrukların üzerine hunharca yürümek değildir ki dostum her insan kendine gelen yumruktan kaçar kendini savunursun sonra atak yaparsın veya diyelim bir adam çekti sana silahı doğrulttu senin onun üstüne yürümen cesaret mi olur apt4allık mı olur elbette apt4allık olur kaçarsın saklanırsın hayatta kalmak için mantıklı olan budur bizlerin cesur diye sınıflandırdığı insanlar bile korkusuz değiller korkusuzluk teknik olarak mümkün değil zaten akıl sağlığı yerinde her insanda korku duygusu mutlaka vardır ve bu duygu insana gelişi güzel verilmemiştir dedim ya korku seni diri tutar bu insanın savunma ve hayatta kalma mekanizmasıdır insan eğer korkan bir canlı olmasaydı ömrü çok daha az olurdu emin ol
Bizim toplum içinde her konuda olduğu gibi bu konuda da saçma sapan fikirler var maalesef bizim toplumumuz cahil kesimin yoğun olduğu bir toplum çoğu kişi korkusuzluk diye bir şey olduğunu ve bunun erkekliğe dahil olduğunu savunur erkek kadın fark etmez korku her insanda vardır korkusuzluk diye bişe yok en cesur insanın bile korkuları vardır ve aslında bakarsan cesurlukta göreceli bir şey atıyorum sen belki yüksekten korkmazsın metrelerce yükseklikten paraşütle atlarsın ben yükseklikten deli gibi korkabilirim ama aynı zamanda sende aslandan korkarken ben bir aslanın yanına yaklaşıp onun kürkünü sevebilirim bundan korkmuyor olabilirim şimdi biz ikimiz kime göre veya neye göre cesur veya korkak olduk bu durumda adama bakarsın metrelerce yükseklikten paraşütle atlar dersin ne kadar cesur bir insan ama aynı adamın çocukluk travmasıyla minicik kediden korkması mümkündür kısacası korku aşağılık bir duygu değildir korku her insanda olan onun hayatta kalma savunma mekanizmasıdır erkeklikle cinsiyetle de alakası yoktur ve cesarette görecelidir demin önce bahsettiğim gibi senin korktuğundan ben korkmuyor olabilirim benim korktuğumdan da sen korkmuyor olabilirsin hayatta herkesin korkuları farklı
Gerçekten hiç senin gibi düşünmemiştim. Beni aydınlattığın için teşekkür ederim ve sen bana bugün cesareti nasıl daha verimli bir şekilde kullanabiliriz onu öğrettin. Allah razı olsun, zaten mantıklı düşünen bir insan aptallık görüşüne katılır. Sonuçta biz doğamız gereği böyleyiz, hayvan gibi bilinçsiz değiliz ki. Gerçekten peygamberlerin bile hayatını araştırınca dediğin akla ve mantığa daha çok uyuyor. Sana ne kadar teşekkür etsem azdır, umarım ömrün uzun ve hayırlı olur. Sevdiklerinle öbür dünyada beraber olursun ve bu dünyada da ölünceye değin onlarla beraber mutlu bir şekilde yaşarsın...
Sağol dostum teşekkür ederim sende varol, umarım hep güzel yaşarsın sevdiklerinle beraber ve hiç bir zaman üzülmezsin her 2 Dünyada da
Degil
Bencede. Cesur olmak mümkünmü diye sorsam neyseydi😂
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Korkusuz olmak, insan doğasının bir parçası olarak pek mümkün değil aslında. 😌 Korku, seni tehlikelere karşı uyaran, doğal bir içgüdüdür. Önemli olan, korkuyu hissetmene rağmen harekete geçme cesaretini gösterebilmektir. İşte bu, seni gerçekten güçlü kılar ve yaşamda ilerlemene yardımcı olur. ✨
Korkusuzluk cesaretten daha iyi
Korkusuzluk belki kulağa daha cazip geliyor, ama asıl güç, korkuyu hissetmene rağmen ileriye gidebilmektir. 💪 O zaman gerçek cesaretin parlar. ✨