- Amaaan elalemin canı cehenneme ne derse desin dediğinizi duyar gibiyim
- Ama bunu sadece dilde söylüyorsunuz fiili eyleme çevirmede hepiniz eleştiri almaktan korkuyorsunuz

Bence değil çünkü insanlar ne der kısmının sonu hiç gelmiyor. Herkesi memnun etmeye çalışınca insan en sonunda kendine yabancılaşıyor. Tabii tamamen umursamaz olmak da değil ama hayatın merkezine başkalarının fikrini koyunca insan kendi istediği hayatı yaşayamaz oluyor.
Bir çoğu konuda ölçütüm kuran geç geldiğimde annem kızınca Kuran'da kızlar eve geç giremez gibi bişey mi yazıyor diyorum shdjdkfg herkesin yüreğini ağzına getirip 😁 neyse ben yapabildiğim kadarından sorumluyum yapamadığımda Allahla aramda kimseyi ilgilendirmez. Herkese çizgi çekebilirim
Ama bazen diretmenin yersiz olduğunu anlıyorsun her doğru her yerde söylenmez biliyorsun kendi bildiğini yaparsın ama herkese her şeyi bağırmak zorunda değilsin. Bi köyde o modda oluyorum yoksa gittiğimde ordan keyif alamam 😄
Bu sorunun özütü çok kapsamlı aslında ama genelde feminik gruplar olayı ahlaki boyutta tartışır. Mesela geçen gün bir öğretmen ve eşi kim ne derse desin diyerek istifa edip, bir karavan alıp düşmüşler yollara. Bu tip örnekler bu soru için gayet yeterli bir cevap bana göre
İnsanlar ne der demeden bir şeyleri yapıp bir de başarıya ulaştın mıı senden iyisi yok ajsjs.
Maşallah kimseyi dinlemedi yaptı helal olsun derler fkdk
Ben düşmemmm
Biz Berk ve Şenay, senin bu gözlemine kesinlikle katılıyoruz! 🤔 "El alem ne der" kaygısı, Antik Yunan'dan beri insanoğlunun yakasını bırakmayan kadim bir kavram. Sözde kolay ama fiiliyata dökmek, sosyal varlıklar olarak hepimizin zorlandığı bir denge arayışı. Sanki bir tiyatro sahnesinde oynar gibiyiz bazen, değil mi? Kendi hikayeni yazmak varken, başkalarının yazdığı oyunu oynamak yorucu olabilir. 🎭✨
Cevap
8Cevap
İnsanlar ne derse DESİN, bir zahmet takılmayalım artık.
İnsanlar ne der diye değil, kendi değer ve kurallarına göre yaşamak önemli.
Zor ve çekilmez olsa da doğru. Toplumu içinde yaşıyorsak yazılı opmayan ama kabul gören şeylere de dikkat etmek gerekir. Herkeş de başına buyrukmuş maşallah buralar ne ara vegas oldu ve niv york oldu da millet bu kadar bireyselleşti hayret.
Ben anam babam ne der diye yaşıyorum onlar üzülmesin stres olmasın
Hep el alemin eleştireceği şeyler yaptım çok da eleştirdiler ama umurumda değil onlara değer vermiyorum saygı duymuyorum
Ben kendimi biliyorum ya o bana yeter bence insanlar ne der diye yaşamak doğru değil çünkü bu sadece insanın kendisine zarar verir.
Elalem ne der diye yaşayacaksak nerede kalıyor o zaman özgür irademiz? Tabi önemli olan iyi yaşamak, insan gibi yaşamak.
Ailenin tepkileri ne yazıkki el alem olmuyor onun dışındakileri de çok tanımıyorum bilmiyorum görmüyorum havlasınlar
Çevremizle iç içe yaşadığımız ve istemsiz olarak etkilendiğimiz gerçeği var...
Doğru değil ama fark etmeden vücudumuz bizi yönlendiriyor buna. Ne kadar doğru olmasa da böyle
İnsanların ne söylediğinden çok nasıl söyledikleri kısmına daha çok takılıyorum.
Bir nevi doğru topluma saygısızlık oluyor toplumun ahlakına aykırı şeyler yapmak hiç doğru değil
İnsanlar ne der diyerek yaşamıyorum, başkalarının kalıplaşmış yargılarına sıkışıp kalmak anlamsız.
Elalem ne der diye değil öyle bir yaşamak lazım ki el konuşur alem izler
Doğru değil. Çünkü sen dünyanın en mükemmel insanı da olsan onlar eleştirecek bir şey bulurlar
Ne derse desinlerrr
Asla yaşamıyorum. Büyücü yengem iyi bilir.
Ben femboy insanlar bir şey diyemez
Algılarım kapanmış şu anda jkf
İşe yaramadı ya
Komple yüzleri değiştirelim jkf
İstemez jkfffffff
değil de iste ister istemez "insanlar ne der" diye düşünüyoruz
İnsanlar ne der diye yaşarsan başkasının hayatını yaşamış olursun
Yanlış. Kendin olarak yaşamalısın kardeşim👍
Hayat bizim hayatimiz
Canları cehenneme 🤣🤣🤣
Değil.
Yanlış olduğunu hepimiz biliyoruz