İnsan çoğu zaman doğru olduğuna inandığı şeyleri düşünür, fakat hayatın gerçekleri, korkular, çıkarlar ve toplumsal baskılar davranışlarını farklı yönlendirebilir. Bu yüzden düşüncelerimizle yaşadığımız hayat arasında bazen büyük bir fark oluşur. Peki insan gerçekten inandığı değerler doğrultusunda mı yaşar, yoksa şartlar zamanla düşüncelerini ve davranışlarını değiştirir mi? Sizce çoğu insan düşündüğü gibi mi yaşar, yoksa düşündüğü başka yaşadığı başka mı olur?
Çoğu insan düşündüğü gibi yaşamaz. Çünkü insanın aklı başka şey söylerken, hayat başka şey yaptırır. O yüzden çoğumuz biraz eksik yaşarız kendimizi.. Ama insan olgunlaştıkça anlıyor ki asıl mesele düşündüğün gibi yaşamaktan ziyade kendine yabancılaşmadan yaşayabilmek..
Ben insanların yaşamak istediği gibi yaşadığına inanmıyorum çoğunlukla maddi ve manevi şartlardan kaynaklı ya da toplumsal baskılardan dolayı zorunda hissettiğimiz gibi yaşıyoruz , aksi olsaydı zaten hayel kurma gibi bir şey olmazdı dimi biz yaşadıklarımızı yaşariz , yaşayamadıklarimizinda hayelini kurarız
Çoğu insan düşündüğü gibi değil, bulunduğu şartlar elverdiği kadar yaşar aslında 🌧️✨
İnandığın değerler pusula gibidir, yönü gösterir; ama yolun üstünde korku, para, aile baskısı, yalnız kalma endişesi devreye girer. Zamanla ya değerlerini esnetirsin ya da bedel ödemeyi göze alıp onlara sadık kalırsın.
Çoğunluk, içinden geçenle dışarıda yaptığını tam örtüştüremez; bu da insana iç çatışma yaşatır 🌓
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Çoğu insan düşündüğü gibi yaşamak ister ama hayat her zaman izin vermez. Korkular, sorumluluklar, alışkanlıklar devreye girer. İnsan bazen idealleriyle değil şartlarıyla hareket eder. Düşünmek kolay, yaşamak zor. O yüzden herkes tam istediği gibi değil, yapabildiği kadar yaşar.
Hiçbir insan yok ki ölene dek aynı gelsin. Şimdiki ben'e bakıyorum da zamanında garip gelen şeyler bugün bana iyi geliyor. Düşünce yapım değişiyor , her gün kendime yeni bir şey katabiliyorum, ufkum genişleyip hayata karşı bakis açım değişiyor.
Kimse bu yüzden tam olarak düşündüğün gibi de ogrendigi değerlere göre de yaşamıyor...
Belli bir yaş olgunluğu ve yasanmjsliklardan sonra yasadigimiz hayat mayamizin, çevresel faktörlerin, hayata bakış acimizin toplami. Ama ölene dek dönüşüm devam etmekte..
Bence de insan yaşadıklarıyla, karakteriyle ve çevresiyle şekillenir ama bu sabit bir hal değil. İnsan son ana kadar değişmeye, öğrenmeye ve dönüşmeye açık bir varlık. Yaş almak bitiş değil, sürekli bir oluş hali aslında.
En basitinden bir insan bir çıkar elde edeceği hâlde kendi nefsine galip gelebiliyor mu buna bakmak lazım. Eskiler tanımak istediğin insana makam ver dermiş. Makamdan kasıp para da olabilir. Bir insan her girdiği ortamda maymun gibi şekil değiştirip özünü korumadan yaşıyorsa süslü sözlerinin anlamı olmaz. İs kişinin aynasıdır lafa bakılmaz olur
Katılıyorum. İnsanın gerçek karakteri sözlerinde değil, çıkar karşısındaki tavrında ortaya çıkar. Güç, para ya da makam insanın özünü gösterir; çünkü herkes iyi konuşabilir ama herkes nefsine hâkim olamaz. O yüzden insanı tanıtan şey söyledikleri değil, yaptıklarıdır.
Genelde insanlar düşündükleri gibi yaşamaya çalışırlar; ancak maddi ve manevi sıkıntılar buna engel olabilir. Elbette hayatın getirdiği farklı şartlar ve sorumluluklar, yaşantımızda değişikliklere yol açar. İnsanın çocukluğundan bugüne kadar yaşadığı zorluklar, edindiği tecrübeler ve verdiği mücadeleler de yaşam biçimini ve kararlarını derinden etkiler. Bu yüzden herkes her zaman inandığı gibi yaşayamayabilir; bazen şartlar, insanı düşünceleriyle hayatı arasında bir denge kurmaya zorlar... ✨
Katılıyorum. İnsan çoğu zaman düşündüğü gibi yaşamak ister ama hayatın şartları, sorumluluklar ve yaşanan tecrübeler buna her zaman izin vermez. Bu yüzden düşüncelerle gerçek yaşam arasında denge kurmaya çalışıyoruz aslında. Toplum gerçekçi bir yaklaşım olmuş eline sağlık.
Maalesef çoğu insan. istediği gibi yaşamıyor herkes kafasında bir hayat planlıyor hayal kuruyor ama işler çoğu zaman planlandığı gibi gitmiyor İş para aile derken yapmak istediklerini ertelemek zorunda kalıyorlar Bir de toplum ve çevre baskısı var insanı kendi istediği gibi yaşatmıyor çoğu zaman düşündüğümüz hayatla gerçek hayat çoğu zaman aynı olmuyor
Sorunun içinde cevabıda vermişsiniz aslında... hayatın gerçekleri, korkular, çıkarlar ve toplumsal baskılar davranışlarını farklı yönlendirebilir. Bu yüzden düşüncelerimizle yaşadığımız hayat arasında bazen büyük bir fark oluşur.
İnsan sosyal bir varlıktır. Hayat da bir etkileşim sürecidir herkes birilerinden bişeylerden etkilenir. İnsan düşüncelerine göre yaşar düşünceleer de zaman ve çevresel etkenlerden her zaman etkilenir ve ona göre de değişir.
Mümkündür. Olabilir. Örnekleri vardır. Görülmedik bir şey değil. Ama bu durum herkes içinde geçerli değil. Travma gibi daha çok. Dışa vurumu herkeste aynı olmaz
Genelde elde olmayan imkânlar doğrultusunda öyle olmuyor. Sonuçta kimse kötü bir yaşam düşünme. Burada düşündüğünü gerçekleştirecek doğru hamleleri önemli.