Zeki değilim komik değilim cilveli değilim güzel hiç değilim eee ben yalnız mı öleceğim? Komik olsaydık iyiydi ya az bir şansım olurdu..
21 gü
Peki senin söylediklerini erkekler açısından düşünürsek ortaya farklı bir tablo çıkıyor. Burada biraz kendi hemcinslerimi savunup gerçekçi konuşacağım. Senin deyiminle “tipsiz”, çok zeki ya da aşırı komik olmayan bir erkek ne yapacak?
En azından Türkiye’de dış görünüş açısından ortalama hatta düşük seviyede görülen birçok kadının bile bir şekilde ilgilisi, taliplisi ya da sosyal çevrede karşılığı olabiliyor. Ama erkek tarafında işler çoğu zaman daha sert ilerliyor. Eğer iyi bir kariyerin, güçlü bir sosyal statün ya da iyi bir gelirin yoksa toplum seni çok kolay görünmez hâle getirebiliyor. Özellikle erkekler üzerinde “başarılı olmak zorundasın” baskısı daha ağır işliyor.
Kadınlar için hiçbir zorluk yok demiyorum ama erkeklerde değer görmek çoğu zaman “ne sunduğunla” bağlantılı ilerliyor. İş, para, statü, özgüven, sosyal çevre gibi kriterler ciddi şekilde önemseniyor. Bu yüzden birçok erkek kendini sürekli yetersiz hissetmeye başlıyor.
Ama yine de işin özü şu: İnsan tamamen başkalarının beklentilerine göre yaşamamalı. Kendin ol, rahat ol. Seni biri beğenecekse olduğun hâlinle beğensin. Tabii bu “kendini geliştirme” demek değil; insan fiziksel, zihinsel ve sosyal olarak kendini geliştirmeli. Ama sırf toplum onaylasın diye sahte bir karaktere dönüşmenin de anlamı yok.
Komik kız olmanın öyle uzun uzun formülleri veya sırları yok; bunun için özel bir "komik kız olma makinesi" var, seni doğrudan o makinenin içine atıyorlar ve saniyeler içinde komik bir kız olarak format atılıp çıkıyorsun. Doğuştan gelen bir yetenek ya da sonradan kazanılan bir tarz aramaya hiç gerek yok; sistem tamamen bu makineye girip yepyeni bir yazılımla hayata dönmek üzerine kurulu. Makineden çıktığın an eski ciddi, sıradan halinden eser kalmıyor ve tamamen espri odaklı, milleti kırıp geçiren bir karaktere dönüşüyorsun. Kısacası, komik kız olmak tamamen bu teknolojik formata ve makinenin attığı o sihirli dijital adıma bağlı, gerisi sadece teferruat😁😁😁😁😁
Yalnız ölebilme ihtimalin var mı? Var. Herkeste var. Ancak kendinden utanıp rol yapmak da insanı tüketir. Kendinle aynı odada bulunduğunu bile hissetmezsin. Önemli olan kendini sevmek. Çünkü dışarıdaki herkesin kriterine yetişmeye çalışırsan sonu yok. Bir grup “sessiz insanlar çekici” der, öbürü “çok enerjik olsun” der, biri “zeki olsun” ister, biri “kafası boş ama eğlenceli olsun” ister. Kendini geliştirmek güzel fakat sırf seçilmek için rol yapmak... Biraz acı biraz da mantıksız bir yol bence. Kendin ol, kendine güven.
Dur bi negatifi verme hemen sakin ol. Bak şimdi hayat zor biliyoruz bazen ciddi olmayı gerektiriyor. Fakat buradaki önemli nokta senin kendinle barışık olman ve kendinle dalga geçebilecek kadar özgüvenli olman. İşte o zaman içten ve eğlenceli biri olursun. İnterneti araştır bir sürü video var onları izle hayatı insanları gözlemle. Bunların hepsi senin için bir malzeme. Geriye senin hayatı biraz tiye alıp eğlenmen kalıyor.
Bu hisleri taşıman çok doğal, hepimiz zaman zaman kendimize farklı gözlerle bakabiliriz. Oysa insanlar arasındaki en değerli bağlar, içtenlik, samimiyet ve kendin olabilmekle kurulur. Mizah yeteneği de zamanla geliştirilebilecek bir özellik. Kendini tanımaya ve sevmeye başladığında, ışığın doğal olarak ortaya çıkar. Unutma, asıl çekicilik senin özgünlüğünde gizli. 💖 Kendine haksızlık etme. 😊
Cevap
57Cevap
O Allah vergisi be yavrum. Yetenek işi bu işler.
doğuştan gelir o
Aslında o da bir nevi yatkınlık meselesi olacağım deyip olunabilen bir şey değil kendin ol yeter kasmaya lüzum yok ya da Aziz Nesin oku bak onda mizahın kralı var biraz kara mizah ama fikir edinirsin sonra Üstün Dökmen küçük şeyler birinci cilt tavsiye edilir adam teknik konuları günlük konuşma diliyle sade ve okurken seni gulümsetebilecek şekilde yazmış fikir olabilir
Otistikliğe ve brainrota giriş yaparsan komiklikte biraz farklı bir evrende olursun ama işin kötü tarafı (bence iyi ama) insanlar biraz sana ucube gibi bakmaya başlayabilir.
Ya da çok ama çok okuyacaksın etrafını iyi gözlemliceksin bu da zamanla olur
Komik olmaya çalışmamak daha iyi olabilir. Bunun çabadan ziyade özguven, hayat tecrübesi, yetiştiğimiz ortam ve bulundugumuz cevre ile bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Komik olmayı abartan kadin da erkek de bir yerden sonra saygıyı kaybediyor. Bir de tavsiye ; asla insanların sahip oldukları ozelllikler üzerinden komik olmaya çalışmayın.
Sevebilen kız olmadığın sürece palyaço olsan da bir şey fark etmez. Sevebilen kız zaten onun yanında her hareketi komik eylenceli pozitif bulunur. Kadınlar sevmeyi unuttu. Bu yüzden erkeklere kinleri-nefretleri erkeklere.
Kadınlar bir şeyi yapamıyorsa , suçlu arar... Erkek bir şeyi yapamıyorsa , kendini suçlar.
https://www.youtube.com/embed/3J2eQ8VvH28erkekler daha cok cilveli sesi gtunden cikan parasini kullanan kizlari sever komiklik vs bilmene gerek oldugunu sanmam ayriyeten saf rolu oynarsan yuzde yuz alicin olacaktir basit dusunen ve tercihleri basit olan canlilar cogu yuzde 80i
O yapı meselesi ya. Zorla komik olmaya çalışırsan sonradan utanacağın durumlar oluşabilir.
Bence yine kedi tarzınla devam etmelisin. Seni isteyen kişi gerçek halinle istemeli.
Komik olmak öğrenilecek bir şey değil ya. Doğal bir yetenektir o. Eğer o yetenek yoksa komik olmaya çalışma. Çünkü komik olayım derken olumsuz anlamda komik duruma düşebilirsin.
Komiklik doğuştan gelir. Cilveli olmayı öğrenmek daha kolay. O yüzden onu öğrenmen lazım. Komik insanlar espri için önceden çalışmazlar, doğal olup doğal takılırlar ve espriler spontanedir.
Birileri seni beğensin diye rol yapma sen kendin ol seni seven illaki olacaktır 😉 boş ver onlar kaybettiğine üzülsün
Zaten beceremiyorum qwdjkjjşjsdxz teşekkür ederimmm
Kadınların büyük bi bölümü öyle değil mi zaten 😂
İlla belirgin bir özelliğinin olması şart değil. Güzel olmadığın ne malum belki bana göre güzelsindir? Olumsuz düşüncelere kapılma.
Olunmuyor doğuluyor da, herkese komik de olunmuyor, bazı esprileri anlamak da zeka işi maalesef
Zorla komik olunmaz
Gülmeyi seversin ve insanlar esprilerine gülüyorsa
Güldürmeyi de seversin :)
normalde komik değilsen komil birisi olmak zor olabilir. çevrendeki komik kişileri gözlemle, onlar gibi davran.
Kadınların kimliğini ne yapalım yahuu komik kız nasıl olunurdan ziyade cilveli işveli nasıl olunur onu bul
Sevildikce , komik olursun, cilveli olursun en önemlisi sevilen insan güzelleşir, ayni zamanda sevicekte
Cilveli bence fav
Komik olunur ama yapmacık hareketler diye çoğu kişi dudak büzer
Cilveli kesin olman lazım. Cilvesiz kız hiç sevmem
Sennde sempatik olursun güler yüzlü olursun. Bu da zor degil ki
Bi de erkekleri memnun etmeye mi uğraşçaktın bacım.
Doğal olmak birazda işin olayı doğal olup laf sokmakta laf sokmak derken iyi anlamda mesela “sende hazırlanmışsın baya yakışıklı olmuşsun he noldu kim beğensin seni” gibi alttan alttan laf sokarak ve överek flört edebilirsin güzellikte bi kavram değil bakımlı olan herkes güzeldir kalın martı kaşı bile romantizme eden tipler var
Bilmem ki doğal ol ve o anki olaylar üzerine zekice şakalar yap
ozaman komik birini bulursun, sadece gülersin. o da yeter bence
Tarzı kabul gören film, stand up izle, kitaplar oku, bir olay anında ordaki repliği yapıştır.
Tam senin gibi birini tanımak istiyorum
Kendini tanıyan bilen birini
Karakterli ne istediğini bilen birini
Ciddi ilişki niyetiyle seni tanımak istiyorum
Bana bir şans verir misin
Sırf komiksin diye hiç bi erkek senle olmaz boşuna uğraşma
Yapın ve mizahın olmayabilir ama kitap okumak belki mizahını geliştirebilir
Allahşkına çirkin kadın mı kaldı bu devirde her şey estetik botoks bakıma bakar
Kriterin fazlaysa mütemadiyen öyle. Kriterini düşür bana gel
Turkish memes izle sonra otomatik olursun zaten
Ben komiğimde güzelimde noldu sanki hiç şansım yok benimde
komik olmak zekadan geliyor zaten sanırım bence galiba. kendini olduğun gibi sev kendini seversen özgüvenin artar o arttıkça zeki algılanırsın bilinçaltın bunu sezer dolayısıyla da espiri kabiliyetin artar.
Komik kızlar öndedir amigo, evde kaldın geçmiş olsun
Ay komik olmayan cilveli olmayan çok kadın gördüm ne kadar havalılar çünkü kendi halleriyle barışıklar nasıl karakterleri varsa ben kendimin en iyi haliyim diyorlar o enerji alınıyor dışardan misss
Hicbisey olmana gerek yok, samimi ve biraz uyanik ol yeter.
bana komiklik demeyiin çocuk beni terk etmeden çok komik kızsın dedi gitti
Çocuk canım muhtemelen 20 yaşında birey biriydi
@aciltıpteknisyeni06 teselli mi ettin yerdin mi anlamıs değilim
Olunmaz işte bunların hiçbiri olunmaz doğulur
Allah bilir hepsi vardır da kendini öyle görüyorsundur
Belki de bütün bunların ötesinde ateşlisindir. Daha ne olsun kız
güncel esprileri takip et en azından özgün olmasa da az buçuk komik olursun eforsuz
Olduğun gibi olmak her zaman iyisi be. Seni seven olduğun gibi sever. Komik, güzel, cilveli bulan zaten olduğun gibi bulur ;)
İşte o kişiye denk gelmek çok zor
neden zor olsun?
31 şakalarına güleceksin ve yapacaksım
69 ye güleceksin ve sende yapacaksın böyle olunur
Eminin çok iyi birisin. Bunlari dile getirebilmek zordur çok da takılma bunu sana farkettırebilecek biri önünde sonunda çıkacaktır.
instagram reels'te ekran süren en az 5 saat felan olursa o mizahları felan baya kafana oturur baya konuşursun ortamlarda parlarsın
Ayyyy içinden gelecek o sonradan olmayla olmaz eğer hiçbir şeyin yoksa da olduğun gibi ol daha iyi samimi olursun yapmacık olmazsın
Sana şarkı repliği ile cevap vermek istiyorum yerinde dur o seni bulur
Komik biriyim güzelim tatliyim sporcuyum ama safım Allah biyerden alıp biyere vermiş tövbe yarabbim
Hatta yürüyüşum bile manken gibi cilveli yürüyüş ama elimde değil bilerek yapmıyorum
Minyon tipli kızların yürüyüşü bile farklı oluyor siz varken kim ne yapsın uzun boylu sırıkları :)
Amanın boş ver olanda ölüyor olmayanda. Çokta dert etme
Komik değil eğlenceli ollll içten ol candan olll neşeli ol kendini sevvv güzel kız
Kanka bu dunya boş bence kafana takma buluruz snaa göre bırını hem çirkin değilsin 😁😁😍
Komik olunca erkekler üzerine mi atlicak
Hayır 👎🙅 ama kafa dengi olmak önemli. İlla aşk için değil hayatın akışında da geçerli bu
Kafa dengi birini istersen aday olabilir miyim
Komik olmaya çalışırsan komik olursun zaten.
Sonradan olunmaz yapı meselesi
Neden degilsin bence komimsindjr
içinden geldiği gibi davranarak
Olunmaz doğulur
Yalnızlık kötü değildir
Tam istediğim
Korkma üzülme Herkes yalnız ölür
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?