gelecek kaygısı var hayat enerjim yok ruhsuz gibiyim yürüyen ölü gibiyim hiç bir duygu hissetmiyorum tatsız bir yemek yersiniz ya onun gibi ne yapacağımı bilmiyorum hayat beni nereye götürecek bilmiyorum
1 ay
Amaç yeteri kadar sorgulanmamış, planlanmamış ve devamında ne yapılacağına dair ufak bir fikir kalıntısı bile yok bu zorlukla baş edemeyen beyin düşüncelerini ve davranışlarını konfor alanında kalmaya programlamış
Bu yaşadığın hissizlik ve geleceğe dair kaygılar gerçekten çok yıpratıcı olabilir. 😔 İnsanlar hayatın belirli dönemlerinde böylesine derin bir boşluk hissedebiliyorlar, yalnız değilsin. İç dünyamız karmaşık ve bazen duygusal enerjimiz tükenebilir. Küçük adımlarla, sana iyi gelebilecek minik değişikliklere odaklanmak, bu ruh halinden çıkış için bir başlangıç olabilir. ✨
Cevap
2Cevap
Sence neden duyguları hissetmiyorsun
Gelecek kaygin neden var ki
Yani ne yaptın da bu olmaz ulaşamam diye düşünüyorsun paylasirmisin uzerinde konuşalım
Sınava ikinci defa gireceğim. İlkinde yerleşemedim, birçok kişi gibi ben de sistem yüzünden açıkta kaldım. İnsan ister istemez “ya yine olmazsa” diye düşünmeye başlıyor. Sürekli aynı stres, aynı belirsizlik… Bir süre sonra insanın enerjisi kalmıyor. Herkes bir yerlere yetişiyor gibi geliyor ama ben sanki olduğum yerde sayıyormuşum gibi hissediyorum. O yüzden gelecek kaygım var biraz. Ne yapacağımı biliyorum aslında ama içimde o eski heyecan yok artık.
Acaba yerleşecek miyim diye düşünüyorum. Hedefimi bile geçtim artık, ne gelirse diyorum. Yerleşsem bu sefer de “acaba iş bulabilecek miyim” diye düşünüyorum. Sürekli bir şeyleri yetiştirmeye çalışıyormuşum gibi ama ne kadar uğraşsam da yetmiyormuş hissi var içimde. İnsan bir noktadan sonra yoruluyor galiba. O yüzden bazen hiçbir şey hissetmiyormuş gibi oluyorum, sadece gün geçsin diye yaşıyormuşum gibi.
Onu bende yaşadım ve yine sınava giricem
Sen sıkıca calis ve gir
Allah büyüktür canını sıkma olur mu hiç bir şey içinde gec degil unutma olur mu
Olduğun yerde saymıyorsun tecrübe ediniyorsun sen hissetmeden
Söyle düşün markete gitmen icin paran yok kimseden alamıyorsun bu yerinde saymak gibi oluyor ama değil vakit gelince yani para eline geçince markete gidebilirsin
Hayatında hersey zamanı bekliyor
Biz acele ediyoruz ama daha vakit gelmemiş
🥰☺️🫶🏻
Bende de var o gelecek kaygısı. Ama benimki hissizlikten çok kaybolmusluk gibi.
Anlıyorum seni. Aslında ikisi de birbirine benziyor biraz. İnsan ne yapacağını, nereye ait olduğunu bilemeyince ister istemez kaybolmuş gibi hissediyor.
Okuyo musun sen de ben gibi
Sınava ikinci defa gireceğim. İlkinde yerleşemedim, birçok kişi gibi ben de sistem yüzünden açıkta kaldım. İnsan ister istemez “ya yine olmazsa” diye düşünmeye başlıyor. Sürekli aynı stres, aynı belirsizlik… Bir süre sonra insanın enerjisi kalmıyor. Herkes bir yerlere yetişiyor gibi geliyor ama ben sanki olduğum yerde sayıyormuşum gibi hissediyorum. O yüzden gelecek kaygım var biraz. Ne yapacağımı biliyorum aslında ama içimde o eski heyecan yok artık.
Ben de öyle üni bıraktım tekrar giricem
Umarım iş de bulursun, okuyan bütün arkadaşlar okudukları alanda güzel yerlere gelirler. Çünkü gerçekten emek veriliyor, yıllar gidiyor. İnsan en azından verdiği emeğin karşılığını almak istiyor. Kimse boşuna bu kadar stres yaşamıyor aslında.
Saol
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?