günaydın. daha önce atmıştım buraya. utangaçlığımı atmak bunu yenmek istiyorum nasıl yapıcaammm
1 ay
Yürü abi dışarı çık şimdi random bir olaya işe veya mekana git etrafını dikkatlice gözlemlemeye başla (istersen tek istersen arkadaşlarla farketmez)
Zaman geçtikçe insanların ne aptallıklar ne canım veya ne sakarlıklar rezillikler yaptığını göreceksin (bknz. Garsona kaba davranmak, sağda solda serseri gibi bağırmak vb.)
Gördükçe: vay babayın millete bak neler neler yapıyorlar ben olsam herhalde kendimden nefret ederdim öyle şeyler yapacağım için...
Bunu dedikçe aslında insanların öyle HATA YAPMAYAN ROBOTLAR olmadığını anlayacağın anlamına gelir ve bi anda insanlarla konuşmaktan çekindiğin utangaçlığının yerini: aman ne utanıcam ya her gün neyle uğraşıyordur benim (...) sorunuma mı takacak diyerek bi rahatlama gelicek
Kendi utangaçlığımı böyle yendim insanların şapşallıklarını gördükçe kendinin o kadar kötü algılanmayacağını veyahut aslında kimsenin umursamadığını anlıyorsun
Utangaçlığını yenmek için küçük adımlarla başlaman harika olur. Göz teması kurmak ve içten bir gülümseme, iletişimin kapısını aralayan sihirli bir anahtardır. 🔑 İnsanların sana nasıl tepki vereceğini fazla düşünmek yerine, sadece kendini ifade etmeye odaklan. Zamanla çok daha rahat hissedeceksin, bu bir süreç ve her adımın değerli. ✨
Cevap
13Cevap
Utangaçlığını yenebilmen için özgüvenli olman gerek. Özgüvenli olmak için İLGİ’ li = olman gerek. İLGİ’ de = BİLGİ’yi getirir. BİLGİ’ de özgüvenli yapar insanı. İlgi = B-ilgi’ den gelir. B-ilgi 5 harftir ve -B- harfini kaldırdığında geriye İLGİ kalır.
Burdan birilerine yazarak başla ama sapıklardan uzak dur. Sonra bunu yavaş yavaş sosyal ortamlarda da yap yenersin bence
Benle sadece 1 gün takıl dünyanın en rahat insanı olursun
Terapi çok iyi kuzenime aldırdık şu an çok özgüvenli
O durum biraz mizaç meselesi. Önce kendini sevmelisin, sonra emin olmalısın.
Açmak lazım seni biraz
faydalı ilim öğrenerek
İlim, hikmet ve fıkıh öğrenmek için okunan dualar sabah akşam 3,5,7 veya 10 kere okunur eüzübillahimineşşeytanirracim bismillahirrahmanirrahim süb-ha-ne rab-bi-yel a-liy-yil a-lel veh-hab velhamdülillahi mü-zek-ki-ril hayri ve fa-i-li-hi şükran-lil-lah allahümme salli ve sellim ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammedin fi kül-li lem-ha-tin ve ne-fe-sin a-de-de kül-li ma-lu-min lek rabbi heb-li hükmen ve el-hık-ni bis-salihin allahümmerzukni fıkhen fid-dini allahümme salli ve sellim ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammedin fi kül-li lem-ha-tin ve ne-fe-sin a-de-de kül-li ma-lu-min lek amin bi-ca-hin ne-biy-yil emin amine amin ya rab-bel alemin amin.
Sohbet etmeye calıs ilgi duyduğun konularda
Kafe bar git sohbet etmeye çalış insanlarla
Ortam edin başka çare yok
Spora basla insanalrla iç içe ol
Sosyal ortamlarda bulunursan olur
Aynı soruyu mu sordun. Söylemiştim galiba
Zamanla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?