Ben, yerine göre ama bazen katı olabiliyorum bazı konularda
1 ay
Ben, yerine göre ama bazen katı olabiliyorum bazı konularda
Merhaba, genelde yumuşak huyluyum ama aslında karşımdaki kişinin aynasıyım yani bana nasıl davranılırsa o şekilde bir tutum sergilemeye gayret ediyorum genelde.
Kim nasıl hakederse öyleyim.
Canımı sıkan olursa sertim, affetmem kolay kolay.
Ama iyi olan insanlara melek gibiyimdir.
Kim bende neyi hakederse o.
Ne eksik ne fazla😇
Ben de senin gibiyim, yere ve kişiye göre değişiyor diyebilirim 😄 Bazı konularda inanılmaz yumuşağım, empatim hemen devreye giriyor, ama değerlerime ters bir şey olursa duvar gibi olabiliyorum 🚧 Bu bence kötü değil; sınırlarının farkında olduğun anlamına geliyor. Önemli olan, katılaştığın anlarda da sakin kalmayı hatırlayabilmen 💬✨
Cevap
10Cevap
Karşımda ki kişi ne hak ediyorsa.
arasındayım bence, ne fazla yumuşak huylu ne de çok katıyım
Evet sen daha çok denge insanı gibi bir izlenim veriyorsun
En iyisini yapıyorsun :)
Rica ederim :)
Aslında sakin ve sabırlıyımdır ama sınırlarım da vardır gerektiğinde otoriter ve sert olabiliyorum, özellikle iş hayatında
Ben yumuşak huylu olmaya çalışan fakat fevri çıkışları olan biriyim
@Təntənõviç nasılım😅
Kendi halinde sessiz sakin ve sessizliği ölümden beter olan bir ahu dilber mütişsin kelimelerle annatılmaz <3
Dışardan sertim
adamına göre muamele :D
Sert bir adamimy
Genelde yumuşak huyluyum
Çoğu zaman yumuşak
Yumuşak huylu
Allah Allah sen yumuşak huylu muydun? Ben tam tersi izlenim almıştım senden
Allah Allah ilginç
Hee yani senin toprağındaki insanlarınla kıyaslarsak öyle olabilirsin de ben genel olarak sordum😂
Sert ve katı olmak sadece kavga etmek anlamına gelmez ki. İnsan görüş ve düşünce anlamında da katı olabilir. Sadece eylem olarak bakma
Bilemiyorum. Kadınların çalışma hayatına girmesi konusunda seninle zıtlaştığımızı hatırlıyorum
Tamam da bakış açısı sert ama burada 😂 illa ifadede yumuşak olmak gerekmiyor 😂
Niye yaa bence çok alaka 😂
Tamam işte fikirlerin sert senin de 😂 biraz yumuşatıver 😂
Yok öyle dengeli olunmuyor yalnız 😂
Yoo aksine ben şahsım adına tam denge insanıyımdır. Dengede disiplin kadar esneklik de olur. İkisinin ortasıdır. Yerli yerincedir. Ne fazla sert görüş ne de fazla yumuşak görüş denge sayılmaz :) seninki katılığa kaçıyor bence 😂
Ooo herkes istediği formayı giysin ama kadınlar çalışmasın. Ne ala memleket 😂
Evet ben o konuda gıcığım taktım sana 😂 ama hakikati biliyorum ve yanlış bir şeyi savunduğumu düşünmüyorum. Yanlış olsaydı yasak olurdu
Sen kadınların iş hayatına atılmasına karşı değil misin? Ben yanlış mı anlamışım :)
Kadınlar kendi fıtratlarına uygun sektörlerde ihtiyaç sayısı kadar çalışmalı. Yaygınlaşması aileye zarar veriyor. Ekonomik özgürlüğünü kazanan kadınların aldatma oranı çok yüksek. Ayrıca bir çocuğa ilk terbiyesini annesinden daha iyi kimse veremez. En kutsal olan görevlerini yapmalılar. Tabi mecburiyet başka. Ona bişey demiyorum. Ne adamlar var beş kuruş getirmiyor. Mecbur kadın evini geçindiriyor. Ama buna da devlet el atmalı. Evini geçindirmeyen erkeği hapse atmalı kadını da maaşa bağlamalı
Ekonomik özgürlüğü olan kadınların aldatma oranı yüksek diyorsun ama işin diğer tarafı da ekonomik özgürlüğü olmayan kadınların aldatıldığı halde mutsuz şekilde evliliklerine devam etmeleri, hatta kocaları tarafından ezilip eziyet görmeleri durumları da yaşanıyor. Şu zamanda ekonomik özgürlük herkes için bir koruyucu kalkandır. Hem erkek için hem kadın için. Aldatılıyorsan eğer yol verirsin, ilişkini keser gider başkasıyla yeniden evlenebilirsin ama ekonomik özgürlüğü olmayan bir kadın kendisine her türlü eziyeti eden adamı el mahkum çekmek zorunda kalıyor. Bu hak mı? Herkesin elinin altında mutlaka mesleği olmalı. İş bulabilme açısından da iş tecrübesi olmalı. Çocuğa bakmaya gelince çocuğun fiziksel olarak bakıma muhtaçlığı taş çatlasın birkaç sene. Ondan sonra çocuk kreşe, okula başlayıp sosyalleşip bireyleşmeye başlıyor zaten. İlk yaşlardan sonrasında anne de baba da çalışarak çocuğu ile ilgilenebilir duruma geliyor. Kaldı ki çocuğun sorumluluğu sen de çok iyi biliyorsun ki asıl olarak babadadır. Anneler annelik yaparken babalar da babalık yapmalı ve çalışmak bu sorumluluğu engellemez.
Anladım demek istediğini ama bir şey daha eklemek istiyorum. Eskiden ev hanımı olmakla şu an ev hanımı olmak bir değil. Eskiden herkes ev hanımıydı, mahalle ortamı vardı, komşuluk vardı ve insanlar her gün birbirlerine gidip gelip sosyalleşebiliyorlardı. Şimdi ise bunların hiçbiri kalmadı de günümüz ev hanımlığı sosyallikten tamamen uzak, izole bir yaşam haline geldi ki bir kadın için sosyallikten uzaklaşmak demek depresyon demektir. Dolayısıyla hiçbir ihtiyaç olmasa bile sırf sosyalleşmek için bile olsa kadınların psikolojik sağlığı açısından çalışması daha sağlıklı şu an
Çünkü evde bütün gün sadece ev işi yapan ve tek başına kalan kadın can sıkıntısından akşam eve gelen kocasına sarar. Anlatabiliyor muyum?
Ben adil birisiyim kadınların nasıl yapması gerektiğini ifade ettiğim gibi erkeklerin de ifade ediyorum. Ha şimdilik benim elimde bunu gerçekleştirecek güç yok ama olsa yapardım. Şimdilik sadece düşünce olarak varım. Erkekler de ayağını denk alacak orası burası oynamayacak. Evine eşine sadık olacak. Olmayan karşılığını görecek. Bende çifte standart yok. Belki ütopya gibi gelebilir ama olsun. Doğru olanı temenni etmekte bir sorun görmüyorum. İyi bir Müslüman değilimdir evet ama İslamin daha iyi yaşanmasını isteme hakkım var. Bu noktada fikir belirtebilirim. Büyük kitlelere etki edemem ama kendi evimde bunu sağlayabilirim. Eşimi çalışmak zorunda bırakmam Allahın izniyle. İhtiyaçlarını karşılar evimin başında olurum.
Tabiki bu tercih meselesi. Sonuçta her insanın eş seçerken kriter belirleme hakkı var. Sen çalışmayan bir eş tercih edebilirsin evlenirken. Bu en doğal hakkın. Ama bunu genele vurmak ve herkes için böylesinin doğru olduğunu savunmak yanlış geliyor bana sadece
Yanlış anlaşılmasın ben insanları kalıba sokmayı seven biri değilim. Hatta yanlış da buluyorum bunu ama ne yalan söyliyim seni kadınların çalışmasına katı şekilde karşı olan biri olarak kodlamışım kafamda öyle kalmış yani 😂
Olabilir o zaman ben o sivrilikten nem kapmışım demek ki 😂 benim dilim de bazen sivri olabiliyor. Anlıyorum seni yalnız degilsin😂
Pamuk kadar yumuşak huyluyumdur 😊
Sert ve katıyım..
Katı.
Değişiyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?