Benim mizaç biraz sert. Asabilik de var ara sıra 😂 ama yumuşak huylu insanlara karşı istesem de sert olamıyorum. Yumuşatıyor beni
2 ay
Benim mizaç biraz sert. Asabilik de var ara sıra 😂 ama yumuşak huylu insanlara karşı istesem de sert olamıyorum. Yumuşatıyor beni
Aslında eskiden yumuşak huyluydum. Gelgelelim çok yanlış insanlarla yollarım kesişince artık tam ortası denilecek noktaya geldim ister istemez. Beynimin gösterdiği doğal bir tepki olarak görüyorum bunu. Hoş, insanlara olan güvenim yıkıldıkça sert mizaç'a kadar yolum var gibi görünüyor.
Güvenilir insanlar tabiki var ama oran olarak az olduğunu da biliyoruz bence. Ona göre ben insanları tanıyarak güvenip güvenemeyeceğime karar vermeye çalışıyorum. Herkese karşı da aynı tavırda olunmuyor
Kesinlikle, herkese karşı aynı tavırda olunmuyor evet, haklısın. Bu davranışını da anlıyorum. Bir tedbir olarak da görülebilir.
Fakat bir insanı en çok yıkan şey güvenin yıkılması. Yıllarca "arkadaşım" dediğin insanın bir sesli mesajla arkadaşlığı bitirmesi… insanın içinde gerçekten derin bir iz bırakıyor. O yüzden ben de güven konusunda ne tamamen kapalıyım ne de tamamen sınırsız, biraz denge kurmaya çalışıyorum.
Dengeli olmak güzel ve önemli bişey
Teşekkür ederim 😊🌿
Rica ederim :)
Genelde yumuşak huyluyum ama yerine göre sertleştiğim de olur. Her şeye parlayan biri değilim, önce gözlerim, tartarım, susarım. Ama sınır aşılırsa ya da saygısızlık görürsem tavrım net değişir. Yani boş yere sert değilim, sadece gerektiği yerde geri durmam.
Sen sert kabuksun bazen tırsı yor insan senden ben yumuşak huyluyum ama dengede sinirli olayım ufak bir tatlı söze sinirim kalmaz sevdim insanlara kızamıyorum
Ben de temelde yumuşak huyluyum ama sınırlarım zorlanınca sert tarafım çok net çıkar 😄🔥 Yumuşak insanlara sert olamaman çok normal; beynin tehdit algılamıyor, savunmaya geçmiyor. Bu aslında empati gücünün yüksek olduğunun işareti 💫 Sert mizacını, sınır koymak için kullanıp, sevdiklerine karşı yumuşak kalman bence mükemmel denge 😊
Cevap
31Cevap
Ben sert mizaçlıyım. Sevdiklerime dahi kurallarım var kolay kolay taviz vermem.
Yumuşak huylu biriyim, nickime bakmayın. 😃
karşımdakine göre
Yumuşak huyluyum sanırım ya. Çoğu zaman hayır diyemiyorum mesela, bundan yüz bulanlar da olmuyor değil maalesef🤷♂️
Yumuşak huylu olmak ile hayır diyememek çok farklı bişey ama. İnsanları kırmadan da hayır diyebilirsiniz. Bu kendi tutum ve duruşunuzla ilgili. İnsanların gereksiz şekilde yüz bulmasına izin vermemek sertlik değildir. Hem yumuşak huylu hem de hayır diyebilen biri olabilirsiniz
Kesinlikle öyle
Çok doğru
öyle olmaya çalışıyorum ama bazen kişisine göre davranıyorum, iyi bir insana ise sert mizaclı olmaya kıyamazsın:)
Evet
Ben sizi hep sert mizaçlı bilirdim efendim 😅😅😅 Genel olarak yüzyüze tanışmasak da yine de iyi huylu olduğunuzu görüyorum bazı yorumlarınızda
Duruma ve kişiye göre değişiyor tavrım biraz
Tepki yiyebilirsin, yemeye de bilirsin sonuçta herkes aynı düşünmek zorunda da değil. Tepkiden korkarak düşünceni söylememek niye? Bir düşüncen varsa eğer gelecek tepkilerden de korkmamalısın bence. Doğru olduğunu düşündüğün şeyi savunabiliyor olman gerekir
Soğukluğum kişiye ve duruma göre değişiyor
İşte siz bazı yorumlarınızda cahil gördüğünüz kişiyi engellediğiniz ve yetersiz bilgisi var diye düşündüğünüz için (gerek din, gerek aşk, gerek tarih konuları vs.) bazen o toplara girmek istemiyorum... zira ben bir şeyi savunursam sizin gözünüzde ben de cahil konumuna düşerim diye tedirgin oluyorum... çünkü hiçbir haksız olduğunuz yorumlarınız yok 😅😅😅😅
İnancıma ve bana hakaret etmediği sürece, sapık olmadığı sürece ve bir tartışmada tamam artık uzatmaya gerek yok dediğim halde uzatarak taciz etmeye devam etmediği sürece kimseyi engellemiyorum merak etme.
Doğru olduğunu düşündüğün bişey varsa savunabilirsin. Daha önce de bir konuda tartışmıştık seninle. Engelledim mı?
Eee öyleyse?
Ya işte ne bileyim gözlemlerimi söyledim sadece efendim ☺️ engellediğiniz kişinin cahil olmasından mütevellik uğraşmak istemediğinizden ötürü engellemek istediğinizi gördüm... Bazen işte şöyle düşündüğümde ben de tartışmaya girersem ben de sizin gözünüzde cahil her bir yorumda haksız ve bilgiden yoksun gibi hissedeceğimden ötürü o konulara girmiyorum... Her tartışmanın yerinde haksız olmadınız hiçbir yer yok... ☺️
Bu dediğine katılmıyorum
Son söylediğine ve efendim demene gerek yok
👍🏻
ikisinin arasındayım, yumuşak huylu olmak, olayları sakin halletmeyi daha çok tercih ederim.
En güzeli
Sert bir mizacım var yok değil ama yumuşak başlılığım bence daha ön planda... bence🤔
Sert mizaç ile yumuşak başlılık nasıl oluyor ki bir arada düşünemedim 🤔
Evet yerine göre oluyor genel olarak sertimdir. Bazen çok çabuk kızıp tepki gösteriyorum karşı tarafa ama eğer karşımdaki insan hep yumuşak şekilde karşılık veriyorsa ve bu duruşu olan biriyse yumuşak karşılık aldığım birine karşı sert olamıyorum istesem de
Evet katılıyorum
Sağ ol kral
Kişiye duruma göre değişir
Dinsizin hakkında imansız gelir misali benim ki
Zalime zalim mazluma mazlum
Adamına göre muamele demi bende de var bu
Ben de öyle
Daha çok yumuşak huyluyum diyebilirim. Kolay kolay sertleşmem ama gerektiğinde de sınır koymayı bilirim.
Taş kesil ulann (Tatar Ramazan'dan replik😄). Kisiligiml döverim sinirlenmeye gerek yok
Benim mizacım ne serttir nede yumuşak ikisinin ortası.
Mizacım serttir, ancak bu durumu korumaya çalışırım.
Ben de öyleyim ya
Tam sinirlenecem
Kibar kibar yaklaşıyor
Yumuş yumuş oluveriyorum 😅
Ben de senin gibiyim, sert biriyim ama mütevazı kişilere karşı yumuşak huyluyum diyebilirim
Cok yumuşak mizacliyim fakat bazi konularda çok sert sivriyimdir..
Bakışlarımdan sinirli olduğum söylenir. Doğrudur :d
Bu konuda objektif olamam ya...
Sebep?
Çok yumuşğım var ya biri ağzıma yapsa sesimi çıkarmam
Yumuşak huyluyum karşımda kı benım gibi değilse uzaklaşmayı tercih ederım
Sertim ve beni kimse yumuşatamaz hahahah
Hırçın, sinirli, sert eşittir bennn
maalesef sert. Düzeltemiyorum.
Tatlı sert diyelim biz
Durumuna göre değişiyor
Samimi ama mesafeli biriyim.
Yumuşak huyluyum
Değişkenlik göstermekte
Yumuşak huyluyumdur😌
Sertlerle hiiiç uğraşamam
İlk baş sert mizaçlıyım
Yerine göre değişir genelde yumuşak
Her açıdan mı sert mizaçlısın değişmez mi yani
Açıklamaya bakmadan soru sormanız da enteresan
Normal durum dediğin ne mesela
Yani beni hiç tanımayan biri dışarıdan bakınca beni soğuk biri olarak görür genelde. Tanıyınca sıcakkanlı olduğumu anlar. Ama bunun mizaç ile bir ilgisi yok yani
O da bana kalsın
Bana kalsın dedim bence uzatma
Sert mizaç
Benim için fark etmez her türlü uyar
Yumuşak huyluyum
Galiba sert biriyim
Adamına göre
Sert mizaçlıyım
Yumuşak huylu
Kibar biriyim
Yumuşak mizacım var
yumuşak huylu