Bence o... pu ve sapık yaftası düşük statülü insanlar için geçerli oluyor. Zengin kadının ahlaksızlığa o... puluk diyen yok. Zengin erkeğin ahlaksızlığına da sapıklık diyen yok.
1 ay
Bence o... pu ve sapık yaftası düşük statülü insanlar için geçerli oluyor. Zengin kadının ahlaksızlığa o... puluk diyen yok. Zengin erkeğin ahlaksızlığına da sapıklık diyen yok.
Zaten hep öyle olur ki hayattaki işler hep statüye göre isim değiştirir fakirin gayri meşru çocuğu olsa adı p*c olur zenginin olunca yasak aşkın meyvesi oluyor fakir kız peşinde koşsa sapık zengin koşsa playboy oluyor fakir çalarsa hırsızlık zengin çalarsa yolsuzluk oluyor bu hep böyle
Katılmıyorum çünkü namusla statüyü birbirine bağlamak ikiyüzlülüğün ta kendisi. Evet toplum zenginlerin hatalarını daha kolay görmezden geliyor ama bu onların daha namuslu olduğu anlamına gelmez. Senin de söylediğin gibi bu bir çifte standart. Yani yoksulun hatası günah, zengininki ise sadece bir zaaftan ibaret. Bu adaletsizlik var ama ben bu işleyişi onaylamıyorum.
Buna kesinlikle büyük oranda katılıyorum 😌 Toplumda “namus” çoğu zaman ahlaktan çok statüyle ölçülüyor. Fakir veya güçsüz olana aynı davranış için “o... pu, sapık” denirken, zengin ve itibarlı olana “özgür, çapkın, hayatını yaşıyor” deniyor. Bu ikiyüzlülük insanın sinirini bozuyor 😒 Gerçek ahlak, kimin yaptığından bağımsız aynı şeye aynı tepkiyi verebilmekte aslında. 💬
Cevap
4Cevap
Statüyle nasıl bir ilgisi olabilir bağlantıyı kuramadım
Ben statü ayırmadan diyorum demek ki mesele yok
Biraz ilişki var ama biraz
İnsan olsak yeter
Katılıyorum
Nerden katiliyoruz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?