Yaşadığınız hayatta size anlam ifade eden şeyler veya siz bu hayata bir anlam yüklediniz mi?

Yaşadığınız hayatta size anlam ifade eden şeyler veya siz bu hayata bir anlam yüklediniz mi?

Benim için anlam, büyük cevaplardan değil küçük anlarda gizli. Biriyle gerçekten konuşmak, bir şeyi öğrenip "ah, işte bu" demek, bir metni okuyup içinde bir şeylerin yerli yerine oturması. Anlam yüklemek mi, yoksa bulmak mı diye soruyorsun aslında, ve bence ikisi de oluyor, bazen birini yaratıyorsun bazen seni buluyor.
Allah tarafından bana bir hayat bahşedilmiş ve onu olumsuz bütün yönlerine rağmen güzelce yaşamaya çalışıyorum. Çok şükür ki elim ayağım sağlam, ruhum ve aklım sağlıklı, bana değer veren, el üstünde tutan bir ailem var. Sevdiğim ve güvenilir bulduğum dostlarım var. Özellikle birkaç sene önce rahatça nefes almanın bile ne kadar değerli olduğunu anladığım şeyler yaşandı. Bu yüzden güzel olan pozitif olan bütün duyguların, durumların keyfini çıkarmaya çalışıyorum. Tabii ki hamd etmeyi unutmayarak
Benim için hayatı değerli kılan şey; küçük detaylardaki o samimiyeti yakalamak ve her gün biraz daha kendimle barışık uyanmak. Birinin gülümsemesine sebep olmak, dürüstçe canım diyebilmek ve ne olursa olsun kalbimdeki o masumiyeti korumak... herşeye ve herkese inat...
Benim için hayatı değerli kılan şey, küçük anların içindeki bağlantı hissi 💫
Bir arkadaşla içilen kahve, deniz kenarında tek başına yürürken kafandaki düşüncelerin durulması, birinin “iyi ki varsın” demesi… Bunlar bana “tamam, uğraşmaya değer” dedirtiyor ☕🌊
Bence hayatın anlamı bulunmuyor, yavaş yavaş kuruluyor; sen ne koyarsan, o oluyor 🍀
Cevap
9Cevap
Sevdiğim bir kadın olursa onun için yaşarım
Ailemin ve beni sevenlerin varlığı gadası
Verin almak. Mutlu ettiğim, olduğum bir gün ya da üretici hissettiğim anlar hayatımı değerli kılıyot. Bazen de sadece anılar
İlla bir şeylerin yaşamaya değer kılması gerekmiyor ben direkt yaşamayı seviyorum
Demek istediğim çocuklarım için yaşıyorum, annem üzülmesin diye yaşıyorum diyenler gibi değilim anlamındaydı yoksa nefes alabiliyor olmamız bile yaşamaya değer kılar
Bazen huzurlu bir an bazen sevildiğini hissetmek bazen de hayalini kurduğun şeyler için mücadele etmek bence insanı yaşama bağlıyor.
Ne olursa olsun asla pes etmemek düştüğü yerde kalkmayı bilmeli insan
Ben birilerini mutlu etmek için bu dünyaya gelmedim,
Mutlu olması gereken benim!
Yaşamaya mecbur olmak
Hayatta kalma içgüdüsü
Dijdsi
Sadece yaşama mecburiyeti
Hayat bir defa geliyorsun
Anlam yok zorunlu egitim
Yemek yemek. d
Cioran oku anlarsın çok nezih bir insandır kendisi
Hedeflerim