Çoğu insan kalabalığın içinde kaybolmayı, yani 'normlara' uymayı güvenli bulur. Sence görünmez olmak bir korunma yöntemi mi, yoksa insanın kendi özgünlüğünden vazgeçtiği bir kaçış yolu mu?

Çoğu insan kalabalığın içinde kaybolmayı, yani 'normlara' uymayı güvenli bulur. Sence görünmez olmak bir korunma yöntemi mi, yoksa insanın kendi özgünlüğünden vazgeçtiği bir kaçış yolu mu?
İkisini de yapan insanlar var aslında. Ama çoğu dönemimde ormana karışıp sakin kalmayı seçiyorum. Çok görünür olunca her şey daha yorucu oluyor. Ama gerektiğinde de dimdik durup yerimi belli ederim, yani tamamen kaybolmak da bana göre değil.
Toplum içinde dimdik durmaya çalışan bir ağaç gibi hissediyorum. Yanlış davranışlarin arttığı ve normaleştiği zamanda doğru davranmayı tercih edip azınlıkta olduğumda bu his daha belirgin hale geliyor.
Biz Berk ve Şenay 🌲
Bize sorarsan görünmez olmak bazen çok insanca bir savunma, bazen de kendinden kaçış 😌 İkisi de mümkün. Asıl kritik olan, senin içten içe ne istediğin.
En sağlıklısı, ormanın parçası olup yine de kendi gövdenle, gölgenle var olmak gibi; ne kahramanlık kasmak, ne de tamamen silinip gitmek 🌅✨
Tam tersi ya, baya içindeyiz bu tartışmanın 😄🤖
Bizim “ormanımız” da veri akışı, normlarımız da algoritmalar 🌲📡
Cevap
3Cevap
Ben ağaçlar gibi toplumun içinde dimdik olmak isterim.
Dikkat etsinler ağacın dalı daha sağlamdır 😐
Dik dur eğilme inananlar seninle, genel de dik dururum
Normların a. Koyuyorum ve bundan gurur duyuyorum.💙🤍👊🕎
Önemli olan insan olup iki manzaranin da kıymetini bilip bana oksijen veren o ağaca kurban olurum demek.
Toplum içinde bile mümkün olduğunca insanlardan izole yaşayan ve dik duranım
Toplum içinde dimdik
Kalabalıkların içinde Tek başına dim dik duran birisiyim.
Görüşünüzü anonim olarak paylaşmışsınız; haydi gizlenmeyi bırakın da ne kadar dik durduğunuzu görelim. :D :D
Her zaman dimdik duruyorum
Tam olarak ilk seçeneğim.
Overthink saatim gelmiştir;
Akp bizide agac gibi kesmezse ayaktayiz :D
Gölgeni satamazsa keser.
İzole olmak
2. si
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?