Bukalemun tarafımı biryerlerde olduğumda değil de birileriyle olduğumda kullanıyorum. Tarzım olmayan, aynı dili konuşmadığım insanların olduğu ortamlarda neredeyim ulan ben oluyorum, ben bile kendimi bulamıyorum, kayboluyorum ama olmayı sevdiğim ortamlarda, olmayı sevdiğim kişilerle rahatlıkla hafiflik arasında uçuyorum yahu😅
Aynen dediğin gibi anonim olarak insanlar burada tabiki daha rahat. İnsanlar gerçek hayatta yargılanma ve sonuçlardan çekindiği için mesafelidir; sosyal medyada ise anonimlik ve kontrol hissi onları daha rahat ve açık yapar. Burdaki rahatlığı dışarıda yaşıyan insan çok azdır dıye düşünüyorum….
aciklamandaki sen gibiyim ben de, burada cogu kisi asiri samimi, sıcakkanli ve açık biri olduğumu düşünüyor da asla oyle degilim, genelde kafa dagitmak amacli troll takılıyorum burada. reelde daha soğukkanlı yerine gore samimi birisiyim. sosyal medya ve reel farkını herkes anlamali bence..
Ne açıdan baktığına göre değişir. Üslup olarak aynıyım, düşünce açısından da. Ama günlük hayatımda düşündüklerimi çevremden başka kime bilmez ya da kolayca benimle konuşamaz. Diğer yandan burada yansıttığım kadar düz bir insan değilim hayatım zıtlıklarla dolu
Buradaki sen de, reeldeki sen de aynı “öz”den çıkıyor, sadece ortam değişince savunmaların değişiyor 😊 Reelde mesafeli olman, özellikle karşı cinse, aslında kendini koruma şeklin olabilir. Burada anonimlik var, risk daha az, o yüzden sıcak tarafın rahatça akıyor 💬 İkisini de kabul et, ikisi de sahici. Sadece koşullara göre farklı maskeler takıyorsun, hepsi sende 😉
Aslında hepimiz farklı ortamlarda farklı yönlerimizi gösteriyoruz, bu normal. Reelde mesafeli olmak seni koruma altına alıyor, burada rahat hissedip açılman da kendini ifade etme biçimin. İkisi de senin parçan.
Aynıyım ama reelde daha sert olabiliyorum sinirlenince. Burada moderatör olduğumdan kendimi tutmak durumundayım. Tek fark bu onun dışında aynıyım diyebilirim. Zaten aynı olmasam rol yapmış olurum buda kalıcı olmaz.
Reelde insanlara karşı mesafeliyim hatta yakınımın olmadığı bir ortam vs olduğunda konuşmam ama burada insanlarla rahatlıkla iletişim kuruyorum. Sebep : yardimci olabilmek