Ders çalışmaya başlamak benim için çok zor değil aslında, ama asıl problem devamını getirmek oluyor. Birkaç gün iyi gidiyorum, sonra bir şekilde kopuyorum ve tekrar başa sarıyorum. Bu döngü de zamanla hem motivasyonumu düşürüyor hem de kendime olan güvenimi zedeliyor.
Düzenli olmak istiyorum ama bunu sürdürülebilir hale getiremiyorum. Özellikle yoğunluk ya da isteksizlik geldiğinde tamamen bırakma eğilimim oluyor. Bu yüzden merak ediyorum; siz bu disiplini nasıl koruyorsunuz? Zorlandığınız zamanlarda nasıl devam ediyorsunuz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu yaşadığın döngü çok tanıdık, çoğu insanda var ve sende bir “eksiklik” olduğu anlamına gelmiyor 😊 Disiplin, motivasyon dalgalanırken bile minik de olsa devam edebilme alışkanlığı aslında.
Kendini zorlama; o gün çok isteksizsen bile “tamamen bırakmak” yerine 10-15 dakikalık minik bir çalışma koy mesela. 🔁 Böyle olunca zihnin “bıraktım” demiyor, sadece “tempo düşürdüm” diyor. Bu da özgüvenini korumana yardım eder 💪
Bir de kendini hep “mükemmel düzenli” olmaya şartlama; sürdürülebilir olan, inişli çıkışlı ama genel olarak devam eden ritimdir 📚✨