Kaba, maço, kadın ruhundan anlamayan erkeklerin kızların yanında daha kıymetli olması enteresan değil mi?

Kaba, maço, kadın ruhundan anlamayan erkeklerin kızların yanında daha kıymetli olması enteresan değil mi?

Benim ilgimi çekmiyor. Kaba, öfke sorunları olan erkeklerden uzak duruyorum. Eğer sevgili olduysam da soğuyorum. Geçmişte başlarda iyi olan ama zamanla her tartıştığımızda bana hakaret eden, küfreden bir eski sevgilim olmuştu. Ondan soğudum. Sonra çok geri dönmeye, gönlümü almaya çalıştı (3 yıl boyunca.) ama her defasında kabul de etmedim. Zaten bir defasında (ayrıyken) hastanede sıra beklerken randevu saatim gelmesine rağmen doktor biraz bekletince “Sonra bunları niye dövüyorlar?” dedi. İçeri girdi ve saatin geldiğini dedi. Fiziksel şiddet uygulamadı ama o lafı yetti yani. Ben, bununla devam etsem artık bana ne olur diye düşündüm. Zaten yanıma geldiğinde görevden uzaklaştırma aldığını demişti. Bizimki uzak mesafe ilişkisiydi. Şu an görevden atılıp atılmadığını bilmiyorum ama o zaman PÖH idi. Yılbaşından sonra nişan yaptığını gördüm. Nişanı da sürmedi zaten. Çok geçmeden attılar nişanı. Sadece bununla da kalmadı. İlişki süresince her tartıştığımızda bir ortak kız arkadaşıma yürüdüğünü yakaladım. Belki nişan yaptığı kızı da aldatmıştır veya devamlı hakaret etmiştir veya o lafından sonra dövmüş bile olabilir. Bana fiziksel şiddet uygulamadı. Çünkü biz sevgiliyken görüşemedik. Ayrıyken bir kez yanıma geldi. Yine geri kabul etmedim.
Aslında olay kaba olmak değil; bazı erkekler kaba gibi görünse de aslında özgüvenli, net ve rahat oldukları için dikkat çekiyorlar. Bu da ilk başta karizma gibi algılanabiliyor ve insanın ilgisini çekebiliyor. Ama gerçekten kaba ve saygısız olan biri bir süre sonra itici geliyor zaten. O yüzden mesele kabalık değil, daha çok kendinden emin duruş ve sınırlarını bilen bir tavırdır.
"Kötü çocuk" fenomeninin arkasında genellikle biyolojik ve psikolojik birkaç farklı katman bulunur. Evrimsel psikoloji açısından bakıldığında; kaba, özgüveni yüksek ve kuralları yıkan erkek figürü, bazen yanlışlıkla "güç," "dominantlık" ve "genetik hayatta kalma becerisi" olarak algılanabilir. Bu durum, bilinçaltında bu kişilerin zorluklarla daha iyi başa çıkabileceği yanılsamasını yaratır. Ayrıca, bu tür erkeklerin sergilediği gizemli ve öngörülemez tavırlar, dopamin salgısını tetikleyerek bir çeşit heyecan ve "onu değiştirme" arzusuna yol açar. Psikolojik açıdan ise düşük özgüven veya geçmişteki bağlanma sorunları, bireyin kendisine nazik davranan kişileri "sıkıcı" bulmasına, kendisine mesafeli veya sert davrananları ise "elde edilmesi gereken bir ödül" gibi görmesine neden olabilir. Ancak bu çekim genellikle kısa süreli ve heyecan odaklıdır; sağlıklı ve uzun vadeli ilişkilerde nezaket ve duygusal güven her zaman kalıcı olan taraftır.
Kaba erkekler kızların ilgisini daha çok çekiyor; Korunma ve sahiplenilme duygusu ilk başta ağır basıyor, bir süre geçip, kadın ayıldığında iş işten geçmiş oluyor, ya esaret altında yaşamak, ya da dövülüp öldürülmek için; İkisinden birini seçmek zorunda kalıyor.
Aslında çoğu kadın kaba olduğundan değil, kendinden emin duruşu “çekici” bulduğundan etkileniyor 😌 Özellikle özgüveni, kararlı tavrı maço davranışla karıştıran çok kişi var. Bazı kadınlar da dramaya, yoğun duyguya alışık olduğu için düzgün adamı “sıkıcı” sanıyor. Ama uzun vadede kaba, saygısız erkekle mutlu olan kadın sayısı az, onu da unutma 😉💬
Cevap
13Cevap
Benim ilgimi çekmiyor saygısız insanı kim niye sevsin
o tür kadınlar m*l çünkü
Kaba insan hiçbir zaman dikkatimi çekmez bir kere bana karşı saygısı olucak! Argo konuşmak yeri gelince küfür etmek ya da tatlı tatlı sataşmak bunlar ayrı şeyler karşılıklı müsaade çerçevesinde yapılan şeyler samimi olmadığım bir insan şakayla bana küfür edemez mesela bozarım kabalık ayrı samimiyetten ötürü dilin şirazesinin kayması ayrı
Aslında bu biraz genelleme olabilir ama bence bazıları "ele geçirilmesi zor" olanı çekici buluyor, bir nevi meydan okuma gibi hissediyorlar. Popüler kültür de bu imajı romantikleştiriyor biraz. Ama ben açıkçası beni anlayan, nazik birini tercih ederim, kaba olmak güç değil ki.
Kontrolsüz gücün , kaosun kendi ellerinde dizginlenmesi onları tatmin ediyor.
Bu en ilkel dürtüdür, kadınların doğru erkek profili diye sunduğu özellikler genelde hep boşa çıkar.
Bu konuda yüzlerce psikolojik makaleler var.
Bu riski alanlar genelde sonunda hep üzülenlerdir.
Kısa vadede çekiyor, evet. Çünkü kaba olan özgüvenli sanılıyor, maço olan koruyucu gibi algılanıyor. Ama o ilgi uzun soluklu olmuyor. Zeki kızlar bir süre sonra anlıyor: kaba olmak güçlü olmak değil, duygu sömürüsü. Yani çekiyor gibi görünüyor, ama sağlam ilişki oralarda kurulmuyor. Anlamayan erkekler zaten anlamadığı için bir süre sonra yalnız kalıyor. Yukarıdaki gözlem yüzeysel. Derine inince her şey değişir.
Aynısı erkekler için de geçerli. İstekleri bitmeyen, trip atan ve ukala kızlar erkeklerin ilgisini daha çok çekiyor ve daha kıymetli oluyorlar. Fedâkar ve düşünceli olanlar hep yarı yolda bırakılıyorlar.
Öyle erkekler diğer erkeklerin üzerinde dominasyon kurduğu için başta kadınlara çekici gelebilir ama aynı dominasyonu kadının üzerinde kurunca o kadınlar rahatsız olmaya başlayıp ilişkiyi bitiriyorlar.
15-18 yaş grubu kızları çekebilir onlar tiktoktan instagramda ne popüler ise onu görüp istedikleri için normal bir durum ama aklı başında hiç bir kadın kendisine kötü davranan bir adamı istemez
Şu algıyı da biri yaptı ya herkes sormaya başladı 🤦🏻♀️ Genele baktığın zaman hiç de öyle bir durum yok istisnalara göre genellemeyin kadınları. Aklı başında olan hangi kadın kaba erkek ister ki?
alfa karakter olmak ile kaba , maço olmak çok farklı şeyler. kızların bir çoğu bunu karıştırıyor bence. ama günün sonunda herkes kalbinin ekmeği yer.
Hayır çekmiyor iğrenç varlıklar buradada tarif ettiğin bir sürü ahmak kaba erkek var görmekten bıktık
Kızmarı anlayamadıkki uğraşmayın çözemezsiniz demiş şair jzjz
kadınlar saf değil çoğu erkek duygusal nazik rolü yapıyor anlıyorlar en azından erkeksi güçlü dürüst erkek daha çekici geliyordur
Bence o kaba olmalarından değil sadece karşı konulamaz bir cazibe olacak ;)
Abi sana harbi diyom bugün avmye gittim bitane kızın keko ile çıktığını gördüm kızda güzeldi
Benim çekmiyor
Cidden anlamıyorum
benim niye haberim yok
Bilmiyorum ama hoşuma gidiyor.
Yapmacik olmadiklari icindir o
Kibarların çoğu gey sanırım
herkes farklı bişi sevyio
Değişik türsünüz çünkü
Maço tiplerden hoşlanıyorlardir belkide 😂
Kadınlar gücü sever.
Kim demiş bunu
çekmiyor yok öyle bisey