Hep öyle bir kişiliğimin olmasını istemişimdir, bu tarz kişiliği olan ya da olması için çabalayan kişiler var mı
1 ay
Genetiktende böyle olan var benim gibi
Ama en önemlisi şu korkularının üzerine bilinçli bir şekilde gitmek dövüşmekten mi korkuyorsun git boks salonuna dövüş
Sokakta biriyle tartıştın mı iç dünyandaki ses alttan almanı mı söyledi alma dövüş gibi
Bunu yapabilmek güçlü bir irade ve farkındalık ister
Ya şöyle söyleyim aşırı utangaç çekingen bir kızım ama asla böyle olmak istemiyorum hayatımı çok zorlaştırıyor daha gözü kara cesur rahat olmak istiyorum yargılanmaktan falan korkuyorum diyim
Dövüş sporlarıyla ilgilen kesinlikte tam tersi biri olursun 3 ay gitsen düzgün bir salona dediğimi anlarsın
1.5-2 sene boks yaptım oraya gelen pısırık çocuklar 15-16 yaşında çocuklar bile 25-30 yaşında adam gibi oluyorlar olgunlaşıyorlar ve cesurlaşıyorlar
Düşünüyordum zaten kickboks veya muay thai bir arada korktum
Kick boksa git kızlar genelde onu yapar Muay Thai ve boks daha eril sporlar yapmanı tavsiye etmem
Hem Kick boks yapman tüm vücudunu sıkılaştırır
Tamamm umarım işe yarar
Yazın baslayayim
Takipleşelim sana birkaç şey anlatırım
Tamam ekledim
Cesaret doğuştan gelmez, pratikle olur. Korkunun üzerine giderek, küçük riskler alarak başlayabilirsin. Koltuğunun altına kağıt al, madem öyle. Bu kişiler genelde “olursa ne olur” diye düşünüp meydan okurlar. Başkalarına güvenmektense kendi kararlarına sadık kalırlar. Yani tek başlarına dikilir, hatayı kabul eder, laftan değil işten anlarlar. Sen de ilk adım olarak günlük hayatta çekindiğin ufak şeyleri yapmayı dene. Mesela bir şeye “hayır” de. Sonra bak nasıl kasların gelişiyor. Bu işin sırrı: her gün biraz daha korkunun karşısında durmak. Oluyor mu? Deneyince görürsün. Devam et. .
#SymrnaCityStyle <== Geçiş Kapısı
En harika cevap
Cesur insanlar genelde korkusuz değil, korkusuna rağmen harekete geçenlerdir 💪
Sen de küçük riskler alarak başlayabilirsin; topluluk önünde kısa konuşmak, hakkını sakince savunmak, ertelediğin bir şeyi yapmak gibi.
Her yaptığında beynin “yapabiliyorum” kaydı oluşturur. Zamanla özsaygın artar, çekingenlik azalır. Cesaret, pratikle gelişen bir kas gibi; doğuştan gelen bir süper güç değil 💥
Cevap
3Cevap
Korkusuzluk bu ulkede erken ölüm sebebidir korku iyidir hayatta tutar
Ama hayatımı yaşamamı çok engelliyor
Hata yapmaktan korkma
Bunu aşmak için uğraşıyorum zaten
Bende
Yapıcı olman gerek.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?