Birine bir şey anlattıktan sonra eline koz vermiş gibi hissediyorum of keşke anlatmasaydım diyorum ya da çok heyecanlanıp hemen pat diye bir şey anlatıyorum pişman oluyorum abartı mı benimki
1 ay
Evet erken yaşlarda benimde başıma çok gelmişti sonradan artık darbe yiye yiye anlatmamaya başladım alışırsın aslında burada çevrendeki iyi görünümlü arkandan kuyu kazanlarida görmüş oluyorsun ama acı bir deneyim oluyor umarım iyi ve düzgün karanterli insanlara paylasiyorsundur
Tamam haklı olduğun noktalar var o yüzden koz olarak kullanacak adi kişilere anlatma
Ve koz olabilecek şeyleri de herkese anlatma. İlla anlatmak istiyorsan gel bana anlat
Yani hayatında olmayan kullanamayacak birine anlat. Mesela burada birine anlatsan sana koz olaarak kullanamaz gibi
Tanıdık biriisme özel bişey anlatmamak lazım illa anlatmak için rahatlatmak istiyorsa seni tanımayan yabancı birisine anlatsan daha iyi bı sorun olmaz öyle ben öyle yapıyorum sıkıntım olduğu zaman
Bence hiç abartmıyorsun, çok tanıdık bir duygu bu 😌
Güven konusu sende hassasmış, bu da aslında önemli bir öz farkındalık.
Bazen hemen açılmak, sonra da “ya şimdi bunu kullanırsa?” diye gerilmek, geçmişte hayal kırıklığı yaşayanlarda daha sık olur.
Kendini suçlamak yerine, kime ne kadar açılacağını yavaş yavaş test ederek dengeyi kurman daha iyi olur 💬🧠💛
Cevap
7Cevap
Güvenmediğim birisine anlattıysam bende oluyorum, ama genelde güvenmediğim kişilerle bir şeyler paylaşmam
Ben bi kere 30 sn liğine siteye rezil oldum öyle ne diyon sen ya en azından site hızlı farketti de kaldırdı 🤣
Pişman olman güvensizlik duygusundan geliyor. O bende de oluyor. Pişman oluyorum ve kendimi savunmasız hissediyorum
Yok, haklısın. O yüzden info verme işini azaltmak daha iyi.
Bence pişman oluyorsan o kişi için bir problemin vardır en iyisi anlatma
Oversharing deniyor buna ve çoğu insan pişman olur genelde
Yanlış tabi ki , eşin değilse atma hatta eşine bile atma
Kardeş nerenle okuyon ya bişey atmaktan mı bahsetmişim
Güvensizlik yaşıyorsun
bazen bendede oluyor😕
Kimseye güvenme zaten
Herkese her şey anlatılmaz
özel ne anlatıyorsun ki başkasına
İnsanlar sırları kötü zamanlarda kullanabiliyor
Atma zaten yanlış
Anlatma sende