Sınırlarımızla özgürleşebildiğimiz, kendimizi seçmekten çekinmediğimiz bir yol olsun hepimize.
İyi geceler.
İnsan kendini seçmeyi neden bu kadar geç öğreniyor?
Tek bir an değil bir çok kez yaşadım bunu. Her seferinde kendimi seçip kendimi buluyorum. Ya hani insanoğlu akıllanmaz deniliyor ya işte o var bende. En güzel örneğini daha bir kaç ay önce yaşadım. Bir daha “asla” dediğim bir şeyin başıma gelmesi ile yeniden farkına vardım. Neyse ki her fark ediş her uyanış beni dahada bilinçlendiriyor yinede dediğim gibi kandım mı kanarım ben 😀
İçimde iyi niyet beslerim. İyi düşünüp iyi olsun isterim ve karşımdaki kişi kötü düşündüğünde ya benim hakkımda ya da herhangi bi durumda şaşkınlığımı gizleyemiyorum. Hele ki bana danışmadan hakkımda fikir yürütüp karar verenler - en haz etmediğim durumlardan bir tanesi. Sonuçta özgür iradem var, eğer iyiliğimi düşünüyor ise biri bunu ilk benimle danışmalı, danışmasını isterim. Zira o kendi iradesi ile benim irademe karışıyor sonra “senin için” sözünü söyleyip dahada deliyor kalbimi çünki hakikat benim için öyle değil.
Bu yüzden bıraksınlar herkes kendini seçebilsin.
Bende bunu yaşıyorum, yaşayacağım hiç bi sıkıntı yok. Toparlayabiliyorum sonuçta önemli olan bu 🧚♀️
Insan kendini seçmeyi neden bukadar geç öğreniyor, çünkü bize önce kendimizden vazgeçmemiz gerektiğini öğretiyor analar. Onlarda bizi taşıyıp, doğurup, büyütürken aslında en güzel yıllarından vazgeçtikleri için, sadece evlilik yürütmeye ve çocuk büyütmeye yönelik insanın ruhunu doyurmayan bir hayat yaşadıkları için. Mesele seni büyütenin nekadar vizyon sahibi, nekadar kendinin farkında olduğu aslında. Çünkü “Görgülü kuşlar, gördüğünü işler. Görmemiş kuşlar, ne görsün ki ne işler?”
Ben en son nezaman kendimi seçtim dersen de, geçen sene Temmuz ayı falandı. Nerdeyse 10 senelik evliliğimi bitirmek istediğime o an karar verip, tereddüt etmeyip bitirdiğimde, kendime hiç olmadığım kadar yaklaştım.
Sorgulamalı insan. Bize öğretilenlerin hepsi doğru ya da güncel değildir belki. Benim kızıma öğrettiğim ilk şey, ne istediğini bilip sesli beyan etmek. Çünkü ben çok sustum. Buna gerek yok.
Ben tur olayını yaşadım acı çektim o an yüzleşmeye başladım kendimle yani sonra bir de 32 yaşında yüzleşmeye başladım kendimle gurur duydum biri hariç yani tur olayı ve tabiki yine bir kazık hesap sordum kaale almadı kararlar verdim uyguladım üstüne yine kazık yedim o zaman işte tam kendimin farkına vardım çünkü değeri de azalmıştı kendimin değerini daha iyi anladım 23 yaşında o yüzden daha iyi durumdayım Allaha şükürler olsun ki
Artık sadece kendim için yaşıyorum.
Bu bir süreç aslında, doğduk, gelmiştik, kimisinin sevdiğimiz saydığımız için hayatımızda tuttuk, o giderse yapamayız dedik, gitti ve alıştık, ve bir şey olmadığını fark ettik, ve bağışıklık kazandık. Bunun getirdiği sorunlar da var, az insan istiyorsun hayatında, sesli ortamlar filan artık eskisi kadar keyif vermiyor. Huzura odaklı yaşıyorsun, kariyerine odaklı.
Artık sadece kendim için yaşıyorum. Bu aslında bir süreç: Doğduk, geldik. Kimisini sevdiğimiz, saydığımız için hayatımızda tuttuk. “O giderse yapamayız” dedik. Gitti ve alıştık. Sonra bir şey olmadığını fark ettik. Ve bağışıklık kazandık. Bunun getirdiği sorunlar da var: Az insan istiyorsun hayatında. Sesli ortamlar artık eskisi kadar keyif vermiyor. Huzura odaklı yaşıyorsun, kariyerine odaklısın.
Daha düzgün yazayım 😀 TDK İçinden geçmişim.
Kendini seçmeyi geç öğrenmemizin sebebi, önce herkesi memnun etmeye programlanmamız aslında 🙂 Aile, toplum, ilişkiler derken “beni ne mutlu eder”i en sona atıyoruz. Benim kırılma anım, “yoruldum” dediğim gündü. Sınırlar koymaya başladım, hayır demeyi öğrendim, yalnız kalmaktan korkmadım. Sonra da hem ilişkilerim sadeleşti hem de içim daha huzurlu oldu 🌿
Cevap
21Cevap
Çünkü insan paylaşmaya dayalı hayatını idame ettiriyor gadası
Potansiyelimi körelttiğimi fark ettiğim an, herkesin riskli dediği o istifayı vererek kendimi seçtim. Belirsizlikle başa çıkma becerim gelişti. Başkasının çizdiği başarı tanımına uymaya çalışmaktansa, kendi başarı kriterlerimi belirlemenin verdiği özgürlüğü ve motivasyonu keşfettim.
Kendini tanımayı ısrarla reddederde ondan.
Bunun en büyük nedeni aile.
Ne demişler üzüm üzüme baka baka kararır.
Bir ebeveyn düşünün 3 evreyi çocuğunu yetiştirirken dengeli kullanamazsa o çocuk büyüdüğünde kendi kararlarını alabilmek için ilk önce düşünmesini , sonra analiz etmesini , mantıklı düşünmesini öğrenemez ki.
Tabi bunların hepsini yapabilmesi için insan kendi kapasitesini bilmesi yani en başa dönüyoruz kendini tanıması gerekir.
Aile her şey.
Bu durumda ülke ne olacak bazı şeyler nasıl değişebilir hiç bilmiyorum
Çok oldu bir kere karşı tarafı seçtim sectigime sececegime pişman etti o gün bugündür eski yoldan devamke
Acı tecrübe oldu ama ben kendimi seçtim ve mutluyum
Her zaman kendimi seçtim, seçerim bunu hiç bir şey hiç kimse değiştiremez.
💕
Ben sağlığımı kaybetmeye başladıktan sonra kendimi seçmeyi başladım artik😁
Evet maalesef
ben hep kendimi seçti bu yüzndende çoğu zaman sevilmiyorum insanlar tarafından
Evet oldu birkaç ay önce genclestim resmen bu kadar mı fark eder hahah
Önce biraz üzüntü sonra biraz donukluk en sonunda alışkanlık
Bunu tam olarak bu sene yaptım, yapmaya da devam ediyorum.
İnsan herşeyden önce kendini sevip değer vermeli. Unutmayın hoşunuza gitmeyen. Size karşı yapılan düşüncesizlik de saygısızlık karşısında direkt bitirin kesin herşeyi gerek ilişki gerek iş çerçevesi kimseye taviz vermeyin
21 yaşımda öğrendim galiba daha yolumuz uzun çok şey öğreneceğiz
Bence hayatına aldıklarıyla tam olmaya çalışıyor yanlışı da böyle yapıyor.
Evet maalesef.
Çünkü karşımızdakilere çok değer veriyoruz ve kıyamıyoruz
İnsan oğlu kiyamayana kiyarlar işin raconu bu
Yeterince maddi gücü yoksa insanın kendini secemiyor ben mesela kendimi kendimi seçmek için en az 60 bin maaş alicam ki ayrı eve çıkacağım ceyizlerimi de kendi evimde bir başıma kullanacağım falan olmuyor yani bu şartlar altında eveleneyim de gideyim kurtulayım bu evden diyorsun yoksa bir erkeğe kimsenin ihtiyacı yok. erkekler boşuna mı evlenmek istemiyor
şu an o dönemdeyim ve ne istediğimi bilerek rol yapma gereği olmadan kendim olabilmek huzur verici..
Her şey dinginleşti eğer kaybedecek bir şeyiniz yoksa tabi. Ben kendimi seçtim benimle olmak isteyen adam da olur eğer bir iş kısmetimse de beni bulur.
Çok oldu hem de. İnsan kendine karşı hissemediği şeyi zaten başkasına da gösteremez. O yüzden her öncelik kendimin, canım kendim
Kendimi seçtin değişti çünkü bu düşüncemi sadece iş hayatında değil, ailemlerimle ve arkadaşlarıyla ilişkimde de yaşadım. Kendimi seçtiğim an, sadece iş hayatımda değil, ev arkadaşımı seçtim de değişti.
Artık kendini seçen insanlar çok oldu guvenebilecegi sevebileceği bir seçenek kalmadı cunkı insanların ne kadar nankör olduğunu hepimiz biliyoruz ve artık bırakalım etrafimizdakileri golgemizden bile korkar olduuk ne acı ama hiç geçmeyecek bişi sonu elbet gelicek o zamanda biz olmicaz...
Oldu, hayatımın aşkını kaybettim kendi hayatımı kurtardım
Son ilişkide yaşadığım tecrübelerden sonra kendimi seçtim. Hayatta her zaman önceliğimin kendim olması gerektiğini anladım
Boş yere harcayıp Kaybettiği zamanın farkına o zaman varıyor
Duygularıyla yaşam kurmayı isteyenlerin hepsi kucak kucak gezerken gencliklerini zevkte heba edince geriye kalan kendileri oluyor
olacak ve ben bu gemiden mutlu ineceğim
Erken yaşta kendim seçtim iyi ki diyorum
Evet. Huzurum kendime bakış açım değişti
Yalnız kaldım ama enerjim de bana ait
Son 2 senedir tek seçeneğim kendim
Geç oldu biraz kendimi seçmem ama hiçbir şey için aslında geç kalmadık..
Bunu başaramadım bu yüzden şimdi acısını çekiyorum
Umarım sonu güzel olur
Olmadı sanırım ama olur mutlaka
Hicbir zaman kendimi seçemedim
Çok oldu. Ne değişti huzurlu hissetmem yeterliydi
Hep başkalarını düşünmekten kendimize sıra gelmedi
Kendini seçmezsen seni seçerler, kullanmak için.
Bir çok şey var, saysam bitmez hesabı
evet oldu kendim seçtim katlanıyomda
Evet oldu
Olmadı sizde oldu mu
olması sanırım ya bilemedim
@anonimbirrir neyi bilemedin 🤔
Adana'dan herkese iyi gecjeler arkadaşlar
Her gün
Olmadı
Oldu 🙂
Koca kişisi oldu
Ben seçtim