İyi bir insan zamanla kötü birine dönüşebilir mi sizce? Bazı insanlar iyiliğimizin değerini bilmiyor. Onlara karşı yeri gelince kötü bir insan olmak gerekir mi?
Çok güzel bir soru ve çok güzel bir söz. İyi insanların üzerine çok gitmeyin. Gün gelir çok iyi kötü olurlar. Sözün bittiği yer bu sözdür. Sözün özü budur. Sorunun cevabı tabii ki iyi bir insan , tabiii ki de kötü bir insana dönüşebilir. Yaşadığımız zaman , ülke ve toplum en iyi insanı bile zıvadanadan çıkarıp , psikopat ve acımasız bir seri katil çıkartabilir. namertler mertlikten bahsediyor. yalancılar dürüstlükten bahsediyor. teşbihte hata olmasın bu hayat kadını bir hayat kadının adap , edep , namus ve ahlaktan bahsetmesi kadar komiktir , trajiktir ve trajikomiktir.
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Kendimi kötü bir insan olarak görmüyorum ama kusursuz biri de değilim. Bazen kırıldığımda sertleşebilirim, bazen susarak mesafe koyarım, bazen de içime attığım şeyleri yanlış zamanda belli edebilirim. Ama bilerek birinin canını yakmak, çıkar için insan kullanmak ya da kötülük yapmak benim yapımda yok. Hatalarım olur ama vicdanım da çalışır. İnsan kötü olmaktan çok, kendini kaybetmekten korkmalı.
Olabilirim. Bir dizide vardı: "şiddet masumiyeti öldürür" Bunun gibi iyiliği öldürüp kötülüğe sokacak şeyler de vardır. Yine aynı diziden: "Bir insanın ne zaman canavara dönüştüğü değil, ne olduğunda dönüştüğü önemlidir"
İyi bir insan zamanla “kötü” olmaz ama yorulur, sınır çizmeyi öğrenir 🧠✨
Sana yapılan haksızlıklara sessiz kalmak zorunda değilsin; bu kötü olmak değil, kendini korumak. Kötüleşmek yerine mesafe koymayı, hayır demeyi, iletişimi kısmayı seçmek çok daha sağlıklı 💔➡️💪
İyiliğini suistimal edene karşı sertleşmen, senin kötü olduğun anlamına gelmez, sadece akıllandığın anlamına gelir 😌🕊️
Şöyle söyleyeyim iyiliğe kötülük şer kişinin iyiliğe iylik her kişinin kötülüğe iylik er kişinin işidir. Yani ben iyilik yaparımkötülük yaparsa da karışmam yol veririm gider. Bu yüzden kötü olacaksam olurum. Allah beni bildikten sonra
Ben kötü değilim. Karşımdaki kişi ne yaparsa yapsın onlar gibi olmaktansa arkamı dönerim Allah'a havale ederim. Ama içimde tutmam aklimda ne varsa söyler geçerim.
Ben kötü biri olsam sürekli sevgili değiştirir herkese yanlardım. Tipim buna müsait. Biriyle flört etmem iki dudağımın arasındaki tanışalımmı lafına bakıyor. Ama ben neyapıyorum. Hayatımın aşkını beklemeyi tercih ediyorum. Demek ki ben iyi biriyim. İmkanı oldığu halde tek bir kadına ait olan erkek iyidir ötesi yok. bunu ben birtek ona anlatamadım anlamadı.
Normalde pamuk şeker gibi biriyim ye ye bitmem lakin çevremden hep hakeden kişilere karşı aşırı kalpsiz ve vicdansız olduum konusunda dönüşler alıyorun
Değerini bilmeyen insanlarla geçirilen her dakika ziyan olmuş dakikalardır. Ayrıca kısasta hayat var. 'Az insan çok huzur' diye düşünüyorum hele de bu devirde. He bide insan özünde ne varsa aşağı yukarı onu yansıtır. Yani çok iyi dediğimiz bir insan bence 360 derece değişmez. Değişiyorsa da, ya onu tanımamışsınız ya da mayası bozuktur.
Kötü bir insan mıyım diye sorduğumda aslında şunu soruyorum, kendime ne kadar hak verip başkasını ne kadar görmezden geliyorum? Bence kimse tamamen kötü değil. Sadece bazen fazla kendime dönüp, yanlış anlaşılabilirim.
Ben kötü biri olamam ya, öyle biri de değilim. Bir şey yaptığımda bile acaba yanlış mı yaptım, kalbini kırdım mı, diye düşünüp kafama takıyorum. Böyle birisi ne kadar kötü olabilir ki 😄
Bence insanın "kötü" tarafı hep var ama ortaya çıkar çıkmaz kötü insan olmuyorsun. Sadece sınırlarını koyuyorsun. İyilik yapmak iyidir ama kendini bitirmek değil.
Ayna gibi olmak diyelim. Karşındaki sana nasıl davranıyorsa aynısını yansıtmak.. bu kötü biri olmak değil bence.. hatta kendin için yapabileceğin en iyi şey :)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 ay
Bazen içimden korkunç bir hayvan çıkıyor o zaman kendimden kendim bile korkuyorum
Ya bence net iyi ya da net kötü insam diye bir şey yok. Yani varsa da çok enderdir. Kendi kalitenden taviz vermeden hak edene hak ettiği değeri vereceksin bence