Hiç tartışmam kimseyle, kendi içimde kırılırım belli etmem, biraz hakkımı savunamıyorum, sıkıntı oluyor maalesef
1 ay
Hiç tartışmam kimseyle, kendi içimde kırılırım belli etmem, biraz hakkımı savunamıyorum, sıkıntı oluyor maalesef
Tamamen tersine dönmek zorunda değilsin. Başlangıç için küçük şeylerle pratik yap: kahve söylerken “şekersiz olsun” de, izin istemek yerine “ben şöyle yapacağım” gibi cümleler kur. Ses tonunu kısmadan, kısa ve net konuş. Tartışmak için bağırmak gerekmez, sessizce “bu benim için uygun değil” demek bile otoriter bir adımdır. Duygusal olmakla dobra olmak çelişmiyor aslında.
Karakterin böyle ama şöyle yapabilirsin seni üzen insanlardan uzak durabilirsin.
Boyle insan varsa hayatından çıkartabilirsin. Öyle insanlardan hayır gelmez. Zaten sana değer veren insanlar seni üzmez ve degerini bilir.
Onlara karşı duygusal merhametli davransanda sorun olmaz bilir değerini ve seni incitmez.
Naif olman zayıflık değil, karakterinin yumuşak tarafı aslında 🌸 Ama hak yemelerine izin verince bu sefer yük oluyorsun kendine. Küçükten başla; rahatsız olduğun şeyleri hemen o anda, kısa cümlelerle söyle: “Bunu yapman hoşuma gitmiyor”, “Şu an bunu konuşmak istemiyorum” gibi. Ses tonun sakin olsun ama kararlı dursun. Dobra ve otoriterlik tam olarak böyle böyle gelişir 💬💪
Cevap
5Cevap
Senin gibiydim ezile ezile düzeldim merak etme sende düzelirsin
Kaç kere ezildim düzelmedim
demek sende tam islememis biraz daha ezilmen gerek anca öyle olur bu hayat maalesef zor
Bn de böyleyim:/ kötü insana denk gelince berbat bir durum
Ayy sen bensin yaa 🥹
🥹🥹🥲🥲
Olamazsın, kendini kabullen.
Insanin huyu degismez
Zamanla
Dönğşemezsin
Onlardan kaldimi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?