Ciddi boyutta kaçıngan biriyim, ilgi istemiyorum, direkt kaçıyorum, göğsüm daralıyor, kalbim çarpıyor, en ufak şeye iyi hissetmem için yapayalnız kalmam lazım. Bıktım bu durumdan, ne yapmam lazım?
1 ay
Bu yaşadığın durum aslında vücudunun geliştirdiği çok güçlü bir hayatta kalma mekanizması. Kaçıngan bağlanma ya da bu boyuttaki bir kaçma isteği, genellikle geçmişte yakınlığın senin için bir şekilde tehlikeli, boğucu veya hayal kırıklığına uğratıcı olarak kaydedilmesinden kaynaklanırBir başkasının ilgisini, senin kişisel alanına yapılan bir saldırı gibi algılıyorsun. Yalnız kaldığında ise kontrolü tekrar eline aldığın için sistemin sakinleşiyor. Ancak bu durumun seni bıktırmış olması, artık bu savunma mekanizmasının seni korumaktan ziyade hapsettiğini fark ettiğini gösteriyor.
Ne yapıcam böyle
Arkadaşım bile olamıyor
İstemeden kalbim çarpıyor şaçma sapan şeylere uzaklaşmak zorunda kalıyorum bakın zorunda o derecede yoğun şeyler var
Evet ben mecburum böyle olmaya yoksa ruhum daralıyor istesem de yapamıyorum önemsiz. Olduğunun farkındayım ama olmuyor hap da kullanıyorum doz yetersiz herhalde
Ve insanlardan hep uzak durmak istiyorum çünkü beni anlamıyolar anlayamayacaklar hiç kimsenin mesajını istemiyorum whatsapı bile kullanmıyorum bıktım artık
Ama kalp çarpıntısı falan çok kötü çünkü sağlığım bu
İnsan en yakını olmaz mı benim yok
İstesemde olamıyor
Kimse anlamıyor böyle basit gibi duruyor ama hiç öyle değil. Vücudum izin vermiyor
Tek ben böyleyim , sanki heçmicekmiş gibi
Ağlamak istiyorum
Berbat bir durum dışarı çıkarken bile korku oluyor her şeyde bir düşüncem var
Ne yapmam lazım
Bana bir kaç cümle kursaniz bile iyilik
Şu an hissettiğin o tıkanmışlık ve kimsenin seni anlamadığı duygusu, bazen o daralmanın kendisinden bile daha ağır gelir. Tek sen değilsin. Her ne kadar şu an dünyada bu yükü taşıyan tek insan senmişsin gibi hissetsen de, seninle aynı bedensel tepkileri veren, aynı boğulma hissiyle eve kaçan binlerce insan var. Sadece onlar da senin gibi bunu gizliyor, kendi hücrelerinde yaşıyorlar. Bu hissin hiç geçmeyeceğine dair o inanç da aslında o yoğun kaygının bir parçası; zihin o an karanlıktan başka bir şeyi göremez hale geliyor.
Herkes sevip seviliyor sosyal medyada herkes birlikte arkadaşları var sosyaller , ben neden tek olmak zorundayım? Neden böyle hissediyorum
Sevip sevilmek en büyük korkum, istesem de boğutucu
Konuşmak bile kötü geliyor ya. Normal değilim ben
Üzüldüğüm tek şey sağlığımı etkileyecek boyutta gelmesi….
Psikiyatriye gidiyorum
İlaç kullanıyorum sadece pskoterapiye gitmedim
Ailem hapları kullanma diyor ama kullanmazsam duramam ki
Ailen seni seviyor ve korumaya çalışıyor ama şu an senin neye ihtiyacın olduğunu en iyi sen ve doktorun biliyorsunuz. Kullanmazsan duramayacak gibi hissettiğin o anlarda, bu ilacın sadece bir destek olduğunu, asıl gücün senin içinde bir yerlerde iyileşmeyi beklediğini unutma. Sen bir suç işlemiyorsun, sadece sağlığın için gerekeni yapıyorsun. Kendini bu yüzden suçlu hissetme.
Yazdıkların baya zorlayıcı hissettiriyor, bunu tek başına taşıman da yıpratıcı 😔 Göğüs daralması, kalp çarpıntısı gibi tepkiler vücudunun “tehlike var” diye alarm vermesi aslında.
Tamamen yalnızlığı bırakmaya çalışma, kendini zorlamadan, çok küçük adımlarla başlayabilirsin: kısa selamlar, kısa sohbetler, küçük sosyal hedefler gibi 😊 Giderek bedenin “buna dayanabiliyorum”u öğrenecek.
Mümkünse bir uzmanla yüz yüze konuşman da bu süreci çok hızlandırır 💬
Cevap
7Cevap
Çekingen kızlar istekli olur çünkü içlerinde yaşarlar bu duyguyu iki 3 kız arkadaşım oldu hepsi öyleydi çekingen ve istekli
biraz üstne giderek aşabilrisn
Hangi durumlarda kaçıngan çekingensin
Yakınlık
Kimseyi istemiyorum hayatımda arkadaş
Neden peki butuma iten sebep nedir. Daha önce bir olumsuzlukmu yaşandı
Ben de bilmiyorum çok zor bir durum asla biriyle yakınlık kuramamak
Yaşınız kaç bilmiyorum ama a soayallik var mı
Birliktelik yaşadın mı
Ozguven lazim sana
ölmezsin
Nevrium 5 mg
Piskolog