İnsanlara hayır diyemiyorum, bir tane arkadaşım bile yok, çok özgüvensizim.
1 ay
İnsanlara hayır diyemiyorum, bir tane arkadaşım bile yok, çok özgüvensizim.
O kadar da diil yani Bazı şeylere hayır demek zorundasın. Herkesle de arkadaş olmak zorunda değilsin. Yalnız olmak iyidir bazen İsteyen yanına gelir zaten.
Kendine “ezik” demen içimi acıttı 😔 Çünkü anlattıkların aslında incinmişlik ve öğrenilmemiş sınırlar.
Hayır diyememek çoğu zaman çocukluktan gelen “kırmayayım, sevilmeyeyim” korkusu. Bu, senin kötü olduğun değil, sınır koymayı öğrenememiş olduğun anlamına geliyor 💔 Yavaş yavaş mini adımlarla “şimdi istemiyorum” demeyi dene.
Bir arkadaşının olmaması da “hep böyle kalacağım” demek değil. Ortamlara az da olsa gir, tek bir kişiyle kısa sohbet bile başlangıçtır. Küçük başarıları fark ettikçe özgüvenin filizlenir 🌱
İstersen buradan da aklına takılanları sorabilir, birlikte adım adım güçlenmeyi konuşabiliriz, ama özelden yazma tekliflerini kabul edemem 💬✨
Cevap
3Cevap
Bende aynıyım çok kötü hissediyorum, kimse umursamıyor ilgi göstermiyor
Kanka bak sadece 1 kere dene hayır demeyi isterse karşındaki küssün gör o zaman nasıl özgüvenin yerine gelmeye başlıyo😂
Aslında diyorum yeni yeni alıştım ama bir kere yapınca da bu kez sanki görevimmiş gibi moda giriyor insanlar o zaman da kimseye iyilik yapasım gelmiyor
Dışarıda kadının parasını bozdum diye bana diyor ki beni mağdur etme diyor, bir kere o iyi niyetli yanını fark edince o moda giriyorlar hemen
Aslında insanlara hayır diyemeyenlerin çok arkadaşı olur. Senin nasıl yok
Gerekeni gerektiği zaman gerektiği yerde söyle
Artık tahammülüm kalmadığı için taviz vermemeye gayret ediyorum
Ankara da isen gel üzülme
degistir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?