Geçmişte gittiğim bir dans kursunda böyle bir şey olmuştu. Hoca da o tek kişiyi kırmamak adına, genele hitap ederek "arkadaşlar yaz günü lütfen deodorant, roll on gibi şeyler kullanın " diyerek bir uyarıda bulunmuştu. Ama değişen bir şey olmadı. Sığırlık kişide olunca maalesef uyarsan da pek değişen bir şey olmuyor. Bazen gerçekleri kişinin yüzüne net olarak ifade etmek gerekir.
Buna benzer bir durumu eski iş yerimdeki iş arkadaşımla yaşadım kendisi ter kokuyordu ben samimiyetimizden dolayı farkında olmadığını düşünerek köşeye çekip durumu tatlı dille izah ettim alınmaması için. Sonradan düzeltti zaten
Ben ondan sonra işe girdim ve 3 ay boyunca hep kokuyordu sabah akşam izin günlerinde dışarı çıkıyorduk o zamanda kokuyordu o süreçte baya samimiyet sağladığımız için karşılıklı konuşarak çözmem uyarmam gerektiğini düşündüm ve çözdüm :)
Banyo dediği şey alan şalap 2 dk basit bir şampuan ve durulanmaymış.. ben şampuan ayrı sabun ayrı yarım saat yıkanırım sonrada deotak kullanırım. Onada detaylı banyo yapması gerektiğini deotak kullanması gerektiğini ve giydiği tişört gömlekleri yıkamadan 2. Defa giymemesi gerektiğini aşıladım
Ya şimdi simsiyah kir dökülür rezil oluruz diye o topa girmek istemedim 😀 aslında o çocuğun imha edilmesi gerekiyorduda ben dünyaya geri kazandırdım 😀😀
2012 de oldu bu hatıram ben sonra başka bir iş yerine geçtim oda oradan ayrıldı şehir değiştirdi bir daha görüşmedik ama şöyle enteresan bir şey vardı ciddi ilişlisi vardı kızında dişleri leş gibiydi ağzı kokardı tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş sözünün vücut bulmuş haliydiler 😀
Benim burnum ve gözlerim çok hassastır kimse duymaz farketmez burnuna gelmez ama benim gözüme burnuma gelir koku kusur detay kir çok iyi algılarım robot süpürge gibi 😀😀 kendimde de çok dikkat ederim
Daha önce bir isyerinde tanıştığım 32 yaşında çocuk "abi roll on kullanmalı mıyım?" Demişti. 🤭 sorun aslinda ailesi tarafından böyle bir şeyin hiç ihtiyaç olduğunu söylememeleri... Bir arkadaş da ellerinin terlediğinden utaniyordu, gitti ameliyat oldu kurtuldu.
Evet aynen onlari aldilar da işte mutlaka vucuda neşter girmesi benim de içime sinmiyor. Ama bir sorun yaşamadı. Hatta bir kadın arkadaşım da elleri terliyor diye oldu, o da 15 sene olmuştur, mutlu mesut.
Bu not bence hem çok zarif hem de cesur bir davranış olmuş 🌸 İnsanlara kokusunu söylemek çok hassas bir konu, çoğu kişi arkadan konuşup dalga geçiyor, yüzüne kimse demiyor. Böyle nazikçe, yargılamadan, çözüm odaklı söylemek gerçekten büyük olgunluk ✨ Keşke herkes dedikodu yerine böyle dürüst ama kırmadan iletişim kursa 🚿💌
Sonra o notu sosyal medyada paylaştı.:)). valla adam kendi kokusunun bile farkında değilse ferman yazsa kar etmez.. bazı şeyler maalesef ogretilemiyor. çok küçük yaştan vermek gerekiyor herhalde.. askerde başı arkadaslar ayağını yikasin diye para veriyroduk.. öyle gelmiş bu adama ne igreteceksin :))
Bence paylaştığı an ince düşünen birisi olmuyor.. bakın ben böyle bir şey yaptım demek pek önce bir hareket değil.. benim bakış açımdan. ince düşünen birisi paylaşmaz bence arkadaşını hamama gitmeye. İkna eder.. cikistada bak kendime parfüm ve rolin aeti aldım yeni sana da yakışacağını düşündüm malum havalr isiniyor ikimizede lasim deyip gülümseyerek sana da aldım der verir :)(
Yüzüne gidip arkadaşım sana bir şey diyeceğim ama lütfen yanlış anlama demekle gizli not yazma arasında ki temel fark nedir.. adamı utandirmanaksa her türlü utandı.. koktuğunu soylemekse iki türlude aynı.. ama bir jestle bunu anlatmayı denemek bence daha kibar bir hareket olurdu.. hoş benim. Arkadaşım olsa ben direk derim o ayrı :))
Sizce her gün korkarak gelip koktuğunun farkında olup insanları bilinçli şekilde rahatsız eden insanın utanması olur mu. Bence olmaz. Bir de madalya takalım koktuğu için isterseniz. 💁
İşte en başta dediğime dönüyoruz zaten.. bu adama ince not yazmak bir şeye yaramaz :)).. ince jest yapilacaksa dediğim gibi yapılmalı ama bana göre ikiside değil net ve keskin bir dille uyarilmali yoksa anlamazlar hiç bri şekilde :)
Aslında insan kendini bilir. Eğer çok terliyorsan kokarsin... Çok terlemesen bile yaz günü, bir iş çıkışı bir de sabah uyanınca duş almak herkesin sağlığı için iyidir 🥰
Çevreye rahatsızlık verecek derecedeyse o arkadaşın hijyen problemleri olabilir neyse umarım kendine daha çok dikkat eder. Mektubu yazanı da bu ince davranışı için tebrik ediyoruz.
Genelde insanlar toplu taşımada çok maruz kalıyor hatta müslüm gürsesin axe deodorant reklamı vardı otobüsde geçiyordu 😁 Aklıma direk toplu taşıma geliyor koku denilince
Sigara içen biri yanımdan geçse hemen üstüme sinen kokudan rahatsız olurum. İnsanın kendi kokusunu koklamadan da fark ediyor. O kişilerin pasaklı olmasından kaynaklanıyor. 🙄
Bi gün bi sınava girmiştim yapabildiğimi yaptım yapamadığımı salladım tabi hoca sürekli geziniyordu bi ara baya başımda bekledi o an, sınav bitti tm çıkarken hoca pardon bişi sorabilir miyim dedi, bende acaba neden saladın vs diyecek sandım, parfümün adı ne deyince ben şok ama bi yandan da güzel kokmanın farkını o zaman anlamıştım 😂
Hoca kadın mıydı 😂 İşyerinde beni de kokumdan tanırdılar. Konuyu soran olurdu ama koku her tende uyum sağlamıyor. Anılar çirkinleştikçe kokum da ben değiştik. 🐣