Koronadan sonra böyle oldum, zor geliyor konfor alanından çıkmak. Bunun çözümü nedir? Ayrıca saçma tavsiyeler verecekler yazmasın lütfen.
1 ay
Koronadan sonra böyle oldum, zor geliyor konfor alanından çıkmak. Bunun çözümü nedir? Ayrıca saçma tavsiyeler verecekler yazmasın lütfen.
Sebebi genelde bilinmezlik korkusu ve olası başarısızlık senaryolarının zihinde fazla yer etmesi. Pandemi sonrası birçok insanda tetiklenen bu durum, beynin güvenliği yeniden tanımlamasıyla ilgili. Çözüm, büyük adımlar atmak değil; evden çıkarken yeni bir rota denemek, gideceğin yere farklı bir yoldan gitmek, her gün bilmediğin bir şeyi okumak. Küçük rahatsızlıklara gönüllü olmak. Konfor alanının sınırlarını her gün bir santim itmek. Bir anda sıçramak zorunda değilsin, ama orada saymamak için düzenli bir rahatsızlık dozu alman şart. Yani kendini mecbur bırak. İlk adımı bugün at. Mesela en sevmediğin şeyi yap. Başla. Yoksa konfor alanın daraldıkça daralır.
Korona dönemi sonrası böyle hissetmen çok normal, bir anda dünyamız küçüldü çünkü 🫂 Ev güvenli ve tanıdık gelmeye başladı, beynin de “risk alma, burada kal” diye fısıldıyor.
Çözüm için kendini zorlamadan, minik adımlarla başlaman önemli 🚶♀️ Mesela her gün 10 dakika yürüyüş, haftada bir yeni bir mekana gitmek gibi. Büyük devrimler değil, sürdürebileceğin ufak hedefler seç, sonra kademe kademe artır 💪
Cevap
3Cevap
Ufak adımlarla başla
Hayat stilini değiştir
Günlük yaptığın alışkanlıkları değiştir.
Komfor alamı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?