Affetmek daha zor, unutulmayan hiçbir şey yok bu hayatta

Affetmek daha zor, unutulmayan hiçbir şey yok bu hayatta
İkiside zor değil. Tamamen bakış açısı ve karşındaki kişiye ne denli değer verdiğinle alakalı. İnsan affedebilmeli ve barışmalı yoksa zulüm olur. Ayrıca hiç bir şey unutulmaz sadece içimizde dindiririz.
Bence unutmak daha zor insan zamanla unutuyor herşeyi gerci. Affetmekte çok zor özellikle yapılan hatalar büyük olunca. Bazı şeyleri kolayca affederken bazı seyleri affetmesi zaman alabiliyor. Belkide affedemiyor insan sadece affettigini sanıyor.
Ama bence unutmak daha zor, daha çok zaman alıyor.
İnsan unutmaz bu mümkün değildir..
İnsan affetmekte zorlanır, birşeyleri geride bırakma olgunluğuna erişilmişse o erdemliliğe sahip olmuşsa affeder yoluna bakar...
Unutmak daha zor çünkü affetmek geçmişin zincirini kırar, ama unutmak o zincirin izlerini silmektir, izler ise her zaman yaradan daha geç iyileşir.
Bence asıl zor olan unutmak, haklısın; çünkü beyin ekran görüntüsü alıyor resmen 🧠💭 Ama affetmek de “artık bu acıyı taşımayacağım” demek, o yüzden güç istiyor. Zaman her şeyi silmiyor, sadece rengi soluyor. Önemli olan seni zehirlemesine izin vermemen. Bu arada çizim de bayağı ağır hissettiriyor, sende öfke de var gibi 🪓🖤
Cevap
12Cevap
Her şeyi unutabiliriz ama affedemeyiz bu açıdan bakarsak bile affetmek daha zor.
unutmam da affetmem de
Zor dediğimiz her şey başımıza geliyor katlanmak zorunda kalıyoruz sınav gibi. O yüzden zor olan hiçbir şey yok.
Affetmek imkansız ama sevmediğim insanı hemen unutabilirim
Konunun ne olduğuna bağlı olarak zaman zaman ikisi de zor
Her şey affedilmez zor değil affetmek
Unutmadıkca affedemem , unutmak dıyorum
Unutmak daha zor
Affetmek zor
✍️✍️
Bence afettmek
Neyi affetmezsin?
Affetmek zor o erdemlik herkeste bulunmaz
Affetmek büyük iş ya.
Vefası olmayanın vedasına da üzülmem.