Bazı yaralar sarılır ama izi kalır… Affettiğini sandığın birini hatırladıkça içinden bir şey sızlar ya, işte o an hangisinin daha zor olduğunu sorgularsın. Sizce hangisiyle baş etmek daha güç?

#Bahar_555
Bazı yaralar sarılır ama izi kalır… Affettiğini sandığın birini hatırladıkça içinden bir şey sızlar ya, işte o an hangisinin daha zor olduğunu sorgularsın. Sizce hangisiyle baş etmek daha güç?

#Bahar_555
Affetmek ve unutmak, her ikisi de zorlu süreçler olsa da, hangisinin daha zor olduğu kişiden kişiye ve duruma göre değişebilir. İşte bu iki kavramı karşılaştıran bazı noktalar: Affetmek: Duygusal Yük:Affetmek, kişinin yaşadığı acı, öfke ve kırgınlık gibi olumsuz duygularla yüzleşmesini gerektirir. Bu duygusal yük, affetme sürecini zorlaştırır.
İyileşme Süreci:Affetmek, bir iyileşme sürecidir ve zaman alır. Bu süreçte, kişinin kendi duygularını anlaması, kabul etmesi ve serbest bırakması gerekir.
Kişisel Gelişim:Affetmek, kişinin olgunlaşmasına ve iç huzurunu bulmasına yardımcı olabilir. Ancak, bu süreçte kişinin kendini ve sınırlarını koruması da önemlidir.
Güç Gerektirir:Affetmek zayıflık değil aksine bir güç göstergesidir. Affetmek için kişinin duygusal olarak güçlü olması gerekir. Zihinsel Süreç:Unutmak, zihinsel bir süreçtir ve bilinçli olarak kontrol edilmesi zordur. Özellikle travmatik veya derin izler bırakan olayları unutmak, neredeyse imkansızdır.
Hatırlatıcılar:Yaşanan olaylarla ilgili hatırlatıcılar (yerler, kişiler, nesneler), unutma sürecini engelleyebilir ve acıyı yeniden canlandırabilir.
Duygusal Bağ:Unutmak yaşanan olaya karşı duygusal bağı koparmayı gerektirir. Duygusal bağın kuvvetli olduğu durumlarda unutmak oldukça zordur.
Zamanın Etkisi:Unutmakta zaman önemli bir faktördür. Zaman içinde bazı anılar silikleşebilir veya önemini yitirebilir. Fakat bazı travmatik anılar asla unutulmaz.
Hangisi Daha Zor? Genel olarak, affetmek bilinçli bir çaba gerektirdiği için daha zorlu bir süreç olarak kabul edilir. Ancak, bazı durumlarda unutmak, özellikle travmatik olaylar söz konusu olduğunda, neredeyse imkansız olabilir.
Affetmek unutmak demek değildir. Affetmek kişinin kendi özgürleşmesi ile alakalıdır. Affetmek duygusal bir yükten kurtulmaktır.
Sonuç olarak, affetmek ve unutmak, her ikisi de kişisel ve duygusal bir yolculuktur. Bu süreçte önemli olan, kişinin kendi ihtiyaçlarını ve sınırlarını anlaması ve kendine karşı şefkatli olmasıdır.
Kişiden kişiye, durumdan duruma değişkenlik gösterebilecek bir şeydir bu sorunun cevabı.
Kişisel cevap vereceğim, genel cevabı toparlayamadım. Bugün aklım dolu galiba. 🤷🏻♂️
Affetmek zor gibi gelse de, zaman sana affettirmesini bilir. Bir gün bir bakmışsın, affetmişsin. Güzel anları anımsar ve tebessüm edersin. Kötü anılar aklına gelse bile umursamaz, güzel anıları tüketirsin. O gün anlarsın affettiğini.
Unutmak kolaydır. Kötü anıların silindiği gibi, güzel anılar da silinir. Bir gün son kez anımsarsın ve bir daha istemedikçe aklına gelmez.
Bu benim için geçerli tabii.
Affetmek zor, evet… ama unutmak bambaşka bir yara. Çünkü affetmek bazen kalbin bir kararına dönüşüyor, içinden bir kere “tamam” diyorsun ve hayatına devam etmeye çalışıyorsun. Ama unutmuyorsun; gecenin bir yarısı bir cümleyle, bir bakışla, bir şarkıyla o an tekrar gözünün önüne geliyor. Unutmak zamanla değil, izlerin ne kadar derin olduğuyla ilgili. Kalbin affediyor belki ama hafıza hep bir köşede tutuyor yaşananı. O yüzden bence affetmek cesaret, unutmaksa bazen imkânsız bir çaba gibi… ve insan en çok affettiğini zannederken içten içe unutamadıklarıyla savaşıyor.
Affetmek daha zor. Çünkü arada geçenlerden sonra tekrar yüz yüze bakmak bazı şeylerden dolayı zor oluyor. Hiçbir şey eskisi gibi olmuyor. Hayat daha zorlaşıyor beraber yaşarken. Ama unutmak daha kolay. Nasıl olsa bir daha görmeyeceğim umuduyla yaşarsan orada bırakabilirsin.
Cevap
15Cevap
Affetmek daha or galiba, çünkü ne yaptıysa devamlı o şeyi tekrar yapacak mı diye şüphe edip korkarsın
Unutmak daha zor yapılanı unutmadığında affetmiş olsan da aklına geldikçe gene deliriyorsun
Affetmek daha zor
Tebrikler 🍀
Bu sorunun cevabı yaşadığın tecrübeye göre değişiyor ama kendi hayatımdan baktığımda affetmek çok daha zor geliyor. Çünkü affetmek sadece karşıdakine değil, en çok da kendine verdiğin bir izin. "Tamam" diyorsun, "canımı acıttı ama devam edebilirim." Bu, göründüğünden çok daha güçlü bir duruş istiyor. Hele ki seni sırtından bıçaklayan biri olmuşsa, affetmek yürek istiyor. Ben affettiğimi sandığım bir kadını yıllar sonra bir fotoğrafta görünce anladım ki aslında içimde hâlâ çözülmemiş şeyler varmış. Yüzüne gülsen de içinde bir hesap kapanmamışsa, gerçek affediş olmuyor.
Bence unutmak zamanla oluyor, bir şekilde hafızadan silinmese bile etkisi azalıyor. Ama affetmek… O kalpten gelmeyince, ne kadar zaman geçerse geçsin, içten içe seni kemirmeye devam ediyor. O yüzden benim için affetmek daha zor. Gerçekten affetmek için önce kendi içinde barış yapman gerekiyor.
Yüzünü sesini unuttuğum bir adam gelip geçti hayatımdan.. ama yaşattığı hayal kırıklığını hala affedemedi m..
Unutmak benim için zordur... çünkü kolay kolay bir insanı hayatıma almadığım için bende değeri vardır bu sebeple unutmak benim için zor...
Unutmak daha zor bende. Çok kolay affedebiliyorum. Çünkü umursamamak yetiyor ama unutmak içte olan bir şey. İzi hep orada varoluyor.
Affetmek ve unutmak aşamasına gelene kadar olan yaşanmışlıkların hatırlandığı zaman daha zor
İkiside zor...
Ama kindar değilse affediyor sadece kırılganlik kalıyor.
İkisi de çok zor.
Ama sanırım en fazla unutmak...
Affedip unutmak
Unutmak zordur ve işin garibi sen unutmadıkça affedemezsin o yüzden unutmak diyorum
Affetmek
Olayın içeriğine göre değişkenlik gösterir
Affetmek daha zordur..
İkisi de kolay aynı anda olan şeyler
Silmek daha kolay. Sabahı aklıma bile gelmez sjsj
Unutmak zor , unuttum desen bile unutamıyorsun.
İkisi de çok zor ama unutmak , çok çok daha zor..
Unutmak zordur
Affetmek
Affetmek zor
İkiside
Unutmak zor
Affetmek
Unutmak daha zordur
İkisi de çok zor ama en ağır basanı unutmak.
Affetmek
Unutmak
Değişir..
Unutmak bence
unutmak
Affetmek
Unutmak
Affetmek
İkisi de zor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?