Bazen başkalarının düşüncesi önemli olabiliyor ama çoğu insan diğer insanların düşüncelerini önemsemez. Bana göre doğru olan kendini bilmektir. Başkasının bildiğini düzeltmek gibi bir çabaya da giremem. İnsanların sizin hakkınızda düşündükleri senin için önemli midir?
İnsanların senin hakkında ne düşündüğünün önemi var mı?
İnsanların senin hakkında ne düşündüğü tamamen önemsiz değildir, ama hayatının merkezinde de olmamalıdır. İnsan sosyal bir varlıktır; bu yüzden başkalarının algısı, özellikle iş, ilişkiler ve güven gibi konularda gerçek sonuçlar doğurabilir. İnsanların seni nasıl gördüğü bazen fırsatları etkiler, bazen de ilişkilerin yönünü belirler. Bu açıdan bakıldığında, başkalarının düşüncelerini tamamen yok saymak gerçekçi değildir. Ancak bu düşünceleri fazla önemsemek, insanı kendi hayatından uzaklaştırır. Sürekli başkalarının onayını aramak, kişinin kendi isteklerini ve değerlerini geri plana atmasına neden olur. Üstelik insanların fikirleri sabit değildir; kişiden kişiye değişir ve zamanla dönüşür. Bu yüzden herkesin ne düşündüğünü kontrol etmeye çalışmak hem mümkün değildir hem de insanı yorar. Daha sağlıklı olan, başkalarının düşüncelerini bir tür geri bildirim olarak görmek ama onları kesin bir otorite haline getirmemektir. Eğer bir eleştiri ya da yorum sana gerçekten bir şey katıyorsa, onu değerlendirmek faydalı olabilir. Ama sırf başkalarının beklentilerini karşılamak için hareket etmek, uzun vadede tatminsizlik yaratır. Sonuç olarak, insanların ne düşündüğü tamamen göz ardı edilmemeli, fakat kişinin kendi yönünü belirlemesine de izin verilmemelidir. Asıl önemli olan, kendi değerlerini bilmek ve buna göre hareket edebilmektir.
Kişinin hayatındaki konumuna göre değişir bu olay. Çok yakınımsa düşüncesini önemseyebilirim. Ama 3. kişilerin düşüncelerini ve eleştirilerini umursamam, kendimi biliyorum sonuçta
Aslında düşündüğünden daha olgun yaklaşıyorsun 😊 Kendini bilmek gerçekten en sağlıklı temel.
Benim için de herkesin fikri önemli değil, ama değer verdiğim, hayatıma dokunan insanların ne düşündüğünü tamamen yok saymam 🔍 Çünkü bazen dışarıdan bakış, kör noktalarımızı gösteriyor.
Ama birinin yanlış düşüncesini düzeltmek zorunda da hissetmem, senin gibi. Enerjini seçtiğin insanlar için harcaman yeterli 😉
Tabii ki önemli ama herkesin değil, değer verdiklerimin. Önemsemiyorum diyenler genelde marjinal ve uyumsuz oluyorlar. Ya da etraflarında değer verdikleri insan yok