..
"Değişimin ve değişime gereksinimin olmadığı yerde akıl da yoktur.."

..
"Değişimin ve değişime gereksinimin olmadığı yerde akıl da yoktur.."

Akıl sağlığımı korumak için en önemli şeylerden biri günlük bir düzen oluşturmaktır düzenli uyku, beslenme ve basit bir rutin zihnin daha dengeli çalışmasına yardımcı olur. Gün içinde kendine küçük molalar vermek, yürüyüş yapmak veya kısa süreli de olsa zihni dinlendirmek biriken stresi azaltıyor. Duyguları bastırmak yerine fark edip ifade etmek, ister konuşarak ister yazarak olsun, içsel yükü hafifletiyor. Ayrıca tamamen yalnız kalmamak, güvendiğim kişilerle iletişimde kalmak da psikolojik denge için önemlidir çünkü sosyal bağlar zihinsel dayanıklılığı güçlendiriyor.
Düzenli bir hayat yok
Düzenli uyku ve beslenme yok
Yürüyüş yok, boks var
Ama hala problem yok:)
Bu kişiden kişiye değişebilir senin bu şekilde daha iyi oluyor demek ki ☺
Belkide çiçek hanım:)
😊
Sevdiğim şeyleri yapmaktan vazgeçmiyorum. Günlük olarak ufak şeyler bile bizlerin akıl sağlını yerinde tutuyor. Sabah kalkınca yatağımı toplayıp direkt duşa girerim, güzel bir kahve ile güne başlarım bu her sabah yaptığım kesin bir şey. Sonrasında mail okuyorum, sosyalmedya da yapmam gerekenleri yapıp spora geçiyorum. Zaten mesai saatim başlıyor keyif aldığım bir iş olduğu için bir sıkıntı yasamıyorum. Mesai bitince haftaiçi olduğundan genelde eve geçer bir dus alır mailler ve sosyalmedya işlerimi kontrol edip ya kitap okurum ya da film açarım. Cuma ve Cumartesi günleri ise aynısını devam ediyor tek fark gece bir eğlence mekanına gidiyorum o kadar haftanın yorgunluk ve stresini atmak lazım. Genel olarak rutin de böyle gidiyor tabi planlar da değişiklikler oluyor ama rutini bozacak kadar değil. Kısacası her şey olabildiğince planlı ve aynı zamanda akışına göre ilerliyor.
Tebrik ederim
Gereksiz yükleri bırakıyorum
Her şeyi kontrol etmiyorum. Bunu kabul etmek insanı ciddi rahatlatır, hayatı mükemmel yapmak değil; kendini yormayacak şekilde yönetmek akıl sağlığı açısından önemli 🙃
Akıl sağlığım için her gün küçük ama düzenli şeyler yapıyorum 🧠✨ Mesela doğada yürüyüş, kısa meditasyon, sosyal medyadan ara verme, sevdiğim insanlarla sohbet, tek başıma kalıp düşüncelerimi toparlama… Değişime de direnmemeye çalışıyorum, senin alıntıdaki gibi; aynı kalmaya zorladıkça zihin daha çok sıkışıyor bence 🐾💭
Cevap
9Cevap
İnsanlar ile olabildiğince az muhatap oluyorum
Aklımı tatile yolluyorum. xndm
insanları takmıyorum.
antrenmana gidiyorum veya bilgisayar başında delililer gibi oyun oynuyorum
Altın alıp doları da yastık altı yaparsan herşeyi çözersin
hiçbir şey yapamıyorum ne yazıkki hergün synı mevxuyu düşün düşün bıktım
Hesapsız insanlardan uzak durmak iyi bir çözüm
İnsanlardan uzak durmaya çalışmaya çalışıyorum
Oysa en yoğun yerlerden birindesin:)
Değişime açık olmayan insanlardan uzak duruyorum
Biz ona değişim demeyelim, gelişim veya güncelleme diyelim
O da olabilir terimler her zaman değişebilir Lion. Fakat farklı bir görüşe açık olmaması benim için yeterli bir seçenek
Güzel cevap verdin
Beni ikna ettin:)
Sakin kalmaya derin nefes almaya çalışıyorum 🙄
Ufak ve tefek ile didişmiyorum mesela
Yok ki koruyalım🙄
Kitap okuyorum bol bol
İnsanlarla muhattap olmuyorum
Doğru karar
İnsanlardan uzak durmak
Sadece guluyorum ahdhahdhaheh cok komikl
Sakin kalıyorum ve yalnız kalmaya önem veriyorum
Kaybedeli çok zaman oldu