Erkekler neden insan gibi değil yani kadın biyolojisinden, psikolojisinden ve duygusal zekâsından bu kadar uzak?
2 ay
Sanki kadınlar ne istediğini çok iyi biliyorlar da beş dakika önce istediğinizi beş dakika sonra istemiyorsunuz araam diyorsunuz sonra ben aramam dedim aramadı diye ağlıyorsunuz :D neymiş arama deyince araması lazımmış karman çorman tuaf bir yapıdasınız sizi çözmekle anlamakla uğraşırsak ohoooo Atomu kim parçalayacak
Bunun temelinde kötü niyet değil, farklı öğrenilmiş kalıplar var canım 🌸 Erkeklerin çoğu duygularını tanımayı, ifade etmeyi hiç öğrenmeden büyüyor; “ağlama, güçlü ol” diye diye duvar örüyorlar. Biz duygularla daha fazla haşır neşirken, onlar uzak kalıyor. Bu da “anlamıyorlar” gibi görünüyor. Aslında öğrenebilirler, yeter ki sen de net, sakin ve açık anlatmaktan vazgeçme 😊
Cevap
5Cevap
Erkeklerde duyguları işleme biraz daha arka planda yani kadınlara göre daha yüzeysel kalabilir.
Kadınlar neden erkekler gibi düşünüp anlayamıyorsa ondandir belki de
Normal olması gereken gibi anlayamıyorsunuz bazen çok empatisiz ve karşıdakini düşünmez odun hareketleriniz var bundan bahsediyorum
Kime göre neye göre normal mesela
Kadinlara göre normal olan belki de erkeklere göre değil😂
Daha rasyonel, realist, çözüm odaklı erkekler genel olarak
Leblebi kadar sıkıntıyı devlet meselesi yapmıyoruz.
İşin goygoyu bir tarafa iki farklı türüz işin sonunda
Hormonlar, duygusal yoğunlukları, çevresel etkiler, yetişme, görme, geçirme
Birçok şey etkileyebilir insanları
Kadınlar içinde de erkekler içinde de hemcinsler bile her zaman birbirine çok benzemiyor ki erkekler ve kadınların birbirlerine benzemesini bekleyelim bir de
Kime göre normal derken akıla mantığa uygun şeyler. Bunu normal düşünen erkeğe sorsan da odun der yani
Evet ayrıntılı düşünüyoruz ama konuşarak çözüyoruz siz hiç konuşmuyorsunuz biz sürekli o konuyu açınca konuşmak için dırdırcı oluyoruz dırdırı da dinlemezsiniz zaten
Normal düşünen erkeklerin varlığını kabul ediyorsun da sorunda neden genelleme uslübuyla soruyorsun o zaman
İki cinsiyeti kıyaslıyorsun😂
Bence ayrıntılı düşünmüyorsunuz
Realist değilsiniz siz sadece dram yaratıyorsunuz var olan küçücük sorunları büyütüyorsunuz
Ayrintili düşünen taraf durumları her yönüyle ele alıp sonuç ve çözüm odaklı düşünendir.
Çoğu kadın bu özellikten biraz yoksun maalesef
Kadınlar demiyorum bak çoğu kadın diyorum😂
Biz de gayet kendi aramızda konuşarak sorunlarımızı çözüp, iletişim kurabiliyoruz.
Erkekler birbiriyle çabuk anlaşır
Peki kadinlar kendi içerisinde niye geçimsiz onu düşünmek lazım
Dırdırla kafa şişirmeye ihtiyacımız yok çünkü belki de bozuk plak gibi aynı şeyleri çalmak sorunu çözmüyor
Mantıklı, yerinde ve kararında konuşulursa zaten iletişim kurulur.
Tartışma çıkarmaya çalışmıyorum kendi fikir ve gözlemlerim bu yönde katılmak zorunda değilsiniz😂 sizin de elbet gözüktüğü üzere erkekler için benzer düşünceleriniz var
Sorum bir genellemeydi zaten. Hepiniz değil
bence bizde değil de sizde daha çok sorun var.
Ne gibi
Anlıyorum kadın ruhunu da biliyorum ama sapık damgası vuruyorsunuz
erkekler kendilerini bile anlamıyor
adı üstünde erkek
Hic anlamiyorlar bizi hayatim
😅😅
Ne guluyon
maalesef.
Anlayacak zeka lazim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?